Voalul Stil Cathedral, un accesoriu sofisticat

Ti-ai ales deja rochia de mireasa visata? Urmatorul pas este alegerea voalului potrivit, fiindca voalul trebuie sa completeze rochia si sa fie cu aceasta intr-o armonie perfecta. Indiferent daca alegi sa faci o nunta traditionala, sau una foarte moderna, trebuie sa stii ca voalurile sunt foarte la moda in continuare. Un accesoriu care a rezistat modei si a traversat timpul, evoluand de la un simbol, la un simplu accesoriu, ca mai apoi sa ajunga un element cheie in definitivarea tinutei. Voalul poate transmite un mesaj, sau poate completa povestea, trebuie doar sa il alegi pe cel potrivit tie. O sa incep, deloc intamplator, o serie ce articole in care voi prezenta fiecare tip de voaluri in parte, cu Voalul Stil Cathedral, poate cel mai spectaculos, mai complex si mai plin de simbolistica tip de voal.

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

Tot ce trebuie sa stii despre Voalul Stil Cathedral

Voalul Stil Cathedral este unul formal oferind tinutei o  sofisticare regala, este cel mai lung dintre toate tipurile de voal si asa cum ii spune si numele voalurile stil catedrala sunt concepute pentru a fi purtate într-o biserică în stil catedrală sau într-un cadru la fel de mare, unde culoarul este lung și lat, iar rochia de mireasă și voalul  vor putea fi puse in lumina favorabila si expuse pe deplin.

Sfat: Dacă veti avea nunta într-o biserică mică, o capelă sau într-un loc mai modest,exista voaluri capela, adaptate locatiei.

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

Nu toate voalurile stil cathedral sunt create egale și nu există voal catedrala standard. Acestea au diverse lungimi și lățimi, țesături și tăieturi. Poate ajunge pana la 6 metri in lungime, dar trasatura lui definitorie este aceea ca depasate lungimea rochiei de mireasa cu minim un metru

Voalul Stil Cathedral, o declaratie de dragoste

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

Voalul tip  catedrala este mai mare decât voalul capela, este versatil și  cel mai potrivit pentru nunțile care au loc in spatii mari. Adesea, un voal catedrala va fi ceea ce oaspeții tăi vor observa prima data fie ca stau cu la altar sau în  lateral, la capătul culoarului, sau in centrul bisericii. Un voal de catedrală un fel de  extensie a rochiei tale, un detaliu frumos de dantelă, ce poate fi accentuat  de broderii, cristale sau perle.

În general, un voal stil cathedral începe de la 300cm sau 118 cm lungime. Dar poate varia de la designer la designer tinandu-se evident cont de stilul rochiei, cu cat rocia este mai ampla cu atat voalul va fi mai lat dar si mai lung. Un voal regal  la 450cm sau 180 cm. Desigur, voalurile de nuntă sunt complet personalizabile, așa că dacă căutați un voal care se află undeva între aceste măsurători cereti asta si cu siguranta se va putea realiza.

Un voal lung de 3-4 metri nu necesită dublul lățimii unui voal standard. Lățimea depinde foarte mult de stilul voalului în sine  si de tipul in care va fi aranjat, daca  va fi strans in pieptene aveti nevoie de o latime generoasa, daca este lasat simplu, minimalist, atunci latimea nu trebuie suplimentata.

Este important să țineți cont de proporțiile și stilul rochiei de mireasă atunci când decideți cea mai bună lungime și lățime. Trebuie sa faceti probe inainte si sa nu plecaati cu voalul acasa pana nu va simtiti confortabil cu el.

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

nfoto.ro Voalul Stil Cathedral

Orice rochie de mireasa poate fi salvata de voalul potrivit.

Nu este o surpriza, suntem capricioase, mofturoase si nu de putine ori se intampla ca rochia de mireasa aleasa sa nu fie pana la final exact cum ne-am dorit. Trebuie sa stiti ca alegerea voalului potrivit poate salva porice mireasa, iar voalul stil cathedral este cel mai potrivit intr-o astfel de situatie. Poate ascunde detaliile rochiei care nu ne plac, poate evidentia rochia, sau pur si simplu, daca rochia de mireasa chiar nu este cea pe care ne-am dorit-o acest tip ce voal poate acapara toata atentia in jurul lui.

Vestea bună este că, dacă rochia iti vine ca masura, există multe moduri de a te îndrăgosti de rochie prin alegerea accesoriilor potrivite. Un voal de nuntă extrem de larg și lung poate crea o siluetă dramatică pentru o rochie care ti se pare prea simpla. Este suficient sa te uiti pe cateva fotografii cu voaluri de mireasa stil cathedral ca sa fii de acord cu mine. Tu sesizezi rochia din poza aceasta?

taniamaras.com Voalul Stil Cathedral

taniamaras.com Voalul Stil Cathedral

De ce trebuie sa tii cont cand alegi voalul catedrala.

  • Să fim sinceri, un voal lung de 3-4 metri poate să nu fie cel mai practic accesoriu de nuntă dacă plănuiești o nuntă pe plajă, in padure sau o nuntă intimă într-un restaurant linistit
  • chiar si intr-o locatie potrivita, poate fi incomod la dans si pe parcursul petrecerii, de aceea acest voal este recomandat doar pentru ceremonia religioasa si pentru sedinta foto.
  • il poti purta cu o tiara, astfel poti renunta la el dupa ceremonie, ramanand totusi cu o coafura potrivita.
  • un voal stil cathedral nu este neapărat greoi, dar în funcție de tăieturile și țesăturile voalului va trebui să vă asigurați că coafura de nuntă este suficient de puternică și stabilă pentru a susține greutatea și lungimea voalului.

Voalul stil Cathedral este poate cel mai fotogenic dintre toate tipurile, asa ca asigura-te ca fotograful tau ii va acorda atentia cuvenita in cadrul sedintei foto. In continuare, te invit pe pagina StudioBlitz, pentru a viziona trailere de la nunti ce pot fi o adevarata sursa de inspiratie pentru viitoarele mirese.

Despre autor

C. Alina

2 Comentarii

Leave a Comment