Voalul de mireasă și istoria lui

 

Voalul de mireasă, în zilele noastre este un accesoriu, iar mireasa are de unde alege pentru că sunt foarte multe modele, însă sunt mult mai multe lucruri de spus despre voalul de mireasă și istoria lui.

Voalul de mireasă și istoria lui

Despre voalul de miresă și istoria lui nu se vorbesc multe lucruri pentru că voalului i se dă o mare importanță pe partea estetică, iar legendele și miturile legate de acesta sunt lăsate în spatele, fără a se mai da credit acestui aspect.

Încă din antichitate și până în prezent, s-a purtat și încă se poartă voalul miresei, indiferent că acest lucru s-a făcut pentru semnificația lui sau, așa cum este astăzi, strict pentru aspect.

Legendelele voalului de mireasă

Voalul de mireasă și istoria lui se trage încă din Evul Mediu. Rolul voalului de mireasă era să ascundă chipul miresei față de mire, pentru că se considera că acest lucru aduce ghinion proaspeților căsătoriți. Mirele nu trebuia să-i vadă chipul miresei sale înainte, dacă voia o căsnicie numai lapte și miere.

Voalul de mireasă

Voalul de mireasă

Alte legende spun că voalul ascunde chipul miresei pentru a-i ascunde frumusețea, astfel încât prietenii mirelui să nu o vadă. În cazul în care chipul era văzut de către alți bărbați, exista riscul ca mireasa să fie răpită pentru frumusețea ei.

Voalul de mireasă și istoria lui nu ocolește nici subiectul magiei negre. O legendă spune că voalul avea rolul de a proteja invitații de chipul  miresei și de vrăjile pe care putea să le facă aceasta, doar cu o simplă privire.

În Grecia Antică, voalul miresei și istoria lui nu este cu mult diferită. Se spune că voalul alunga răul. Mireasa purta un voal pentru a fi protejată de spiritele rele care erau atrase de mirese.

Dacă în ziua de azi, voalul este un accesoriu, înainte acesta era un talisman pentru mireasă. În unele zone se considera că voalul aduce noroc și fericire în căsnicie, iar ceva mai târziu, voalul semnifica respectul miresei față de familia sa.

Astăzi, încă se mai păstrează tradiția de a fi condusă la altar de către tată. Știați că această tradiție este strâns legată de voalul miresei și istoria lui? Înainte, voalurile erau foarte dense și le împiedicau pe mirese să vadă drumul, motiv pentru care erau conduse de tată, sau un alt membru al familie care avea autoritatea necesară. Lucru care se mai practică și astăzi.

Deși putem vorbi despre voalul de mireasă și istoria lui încă din Evul Mediu, voalurile albe și transparente care se poartă astăzi, au apărut abia în secolul al XVIII-lea, iar miresele din ziua de astăzi pot alege voalul perfect penrTu ele din sute de modele, cu diferite lungimi.

Așadar, voalul miresei și istoria lui este mult mai mult decât am avea tendința de a crede. Indiferent de tipul voalului pe care îl alegeți, purtați-l cu mândrie.

La sfârșit de articol, vă învit pe StudioBlitz pentru a viziona filmări de nuntă cu o calitate superioară, de unde vă puteți inspira pentru a vă alege voalul de mireasă.

Despre autor

M Olga

5 Comentarii

Leave a Comment