Varsta potrivita pentru mariaj

Varsta potrivita pentru mariaj

Varsta la care se casatoresc tinerii astazi este aproape cu o decada mai tarziu decat pe vremea parintilor nostrii si dubla chiar fata de cea a bunicilor.
Spre deosebire de acum in urma 80-90 de ani, cand varsta de casatorie era undeva in jurul varstei de 15-16-17 ani, pe considerente de fertilitate, femeile fiind apte pentru a duce o sarcina si procrea, a ajuns in jurul varstei de 20-23 de ani, in cazul celor nascuti in anii ’60-’70 si pana la 30+ de ani in zilele noastre.

teilor.ro

varsta potrivita, cuplu fericit

Printre tarile al caror tineret nu se grabesc la maritis sunt Franta, cu o medie de varsta de 31.6 de ani pentru prima casnicie si Olanda, cu media de 31.2 de ani. Stilul de viata boem, viata sociala intensa si satisfacatoare se pare ca sunt motivele pentru care niciunul dintre locuitorii acestor tari nu se grabesc catre starea civila.

Tot cu o varsta mai aproape de a treia decada se indreapta si tarile cu numar mare si foarte mare de locuitori, precum Australia, cu media de 28.3 de ani si Canada, avand o medie de peste 29.3 de ani. Tinerii din Statele Unite ale Americii se casatoresc la o varsta de medie de 27 de ani, in timp ce locuitorii Japoniei aleg sa isi puna pirostiile intre 27 si 29 de ani. Varsta la care primii pasi spre altar sunt facuti de locuitorii din India este de 20 de ani, cei din Israel, la 23 de ani si cei din 25 de ani. Exceptie totala de la aceste bareme o fac tarile Africa, Belize si Seychelles, unde varstele medii pentru casatorie sunt in continuare foarte scazute, intre 16 si 21 de ani.

varsta potrivita MARIAJ

Un studiu interesant arata si faptul ca in China, Thailanda, Mexic, Brazilia, Japonia, Marea Britanie, Turcia, Indonezia si Egipt, unde intre 60% si 70% din cupluri aleg sa se casatoreasca. Procentul cel mai mic in oficierea casatoriilor a avut loc, din nou, in Franta – chiar tara indragostilor, care are o rata de oficiere a casatoriei sub 50%.

teilor.ro

La noi, lucrurile se situeaza exact la mijlocul clasamentului. Tinerii au ca prioritate in Romania studiile, cariera, implinirea financiara si abia dupa casatoria. Prin urmare, acest lucru duce si in cazul tinerilor romani la o varsta medie pentru casatorie situata intre 24 de ani si 28 de ani. Diferenta sta in faptul ca tinerii din mediul rural tind sa se casatoreasca pana la implinirea varstei de maxium 22 de ani, in timp ce aceia care locuiesc in mediul urban sa prefere casatoria dupa varsta de 27 de ani, dupa bifarea unor anumite etape de dezvoltare personala.

Tu ce varsta crezi ca este potrivita pentru casatorie?

Nu uita sa vizitezi StudioBlitz pentru inspiratia de care ai nevoie in pregatirea nuntii voastre!

Despre autor

Pricop Alexandra

Leave a Comment