Variante naturale de confetti

Aruncarea cu orez sau confetti la nuntă este o tradiție ce are ca simbol prosperitatea și fertilitatea, însă în zilele noastre se practică mai ales pentru poze. În timp ce orezul a fost înlocuit de confetti, multe cupluri sunt în căutarea unor variante mai ecologice, care nu implică prea multă mizerie. Așadar, dacă vrei alternative de confetti naturale, atunci citește acest articol și alege ce îți place și ce ți se pare mai ușor.

6 variante naturale de confetti

1. Frunze
Nu sună prea bine să rupi frunze din copaci, nu? De aceea, această soluție este potrivită pentru o nuntă de toamnă, când frunzele sunt deja căzute și, în plus, capătă și diferite culori. Poți folosi frunze de diferite dimensiuni, însă dacă însă dorești ceva mult mai mic poți să iei forme (de inimă, flori etc.) și să îți faci propriile confetti; de asemenea, perforatorul este și el o soluție bună. Adaugă mai multă culoare în pozele tale!

Variante naturale de confetti

Frunze-confetti-Pinterest

2. Lavandă
Mirosul divin de lavandă și florile mici ale acesteia pot servi drept confetti la nunta voastră. Pe tulpina unei flori de lavandă sunt mai multe „crenguțe” cu muguri, astfel o singură floare va face cât un pumn de confetti. Asigurați-vă că nu vei folosi prea multe flori, un mic buchet va fi suficient!

Variante naturale de confetti

Lavandă-confetti-Pinterest

3. Flori populare în rândul nunților
Petalele de trandafiri sunt deja o alternativă destul de populară pentru confetti la nunți. Nici ideea de a smulge petalele de trandafiri nu este una bună, așa că încearcă să cauți trandafiri care încep să se scuture sau trandafiri uscați. La fel de popular în rândul nunților a devenit și Baby`s Breath, un „pomișor alb pufos”, chiar dacă este realizat artificial sau nu; poate fi numită o floare universală din moment ce se potrivește în cadrul oricărei nunți indiferent de temă sau stil.

Variante naturale de confetti

Petale-uscate-Pinterest

4. Pene
Pentru o notă de delicatețe și rafinament puteți alege pene pentru confetti. Acestea se găsesc atât natural, cât și artificial. Știu că unii dintre voi ar opta pentru partea naturală, căci nu costă nimic, însă mai bine folosiți pene artificiale. Chiar dacă este nunta voastră, nicio găină sau gâscă nu merită să sufere! Excepție făcând penele naturale găsite pe jos, pe acelea le puteți folosi cu încredere.

Variante naturale de confetti

Pene-confetti-Pinterest

5. Semințe
Se spune că semințele pentru păsări erau folosite drept confetti înaintea orezului, însă de ce să nu te întorci în timp? Privește și partea bună: multe păsări se vor opri din zborul lor să se hrănescă. În cazul în care sunt și vrăbiuțe îndrăznețe, acestea vor veni să mănânce imediat și le puteți surprinde în poza voastră.

Variante naturale de confetti

Semințe-confetti-Pinterest

6. Baloane de săpun
Dacă optați pentru acestă variantă, cu siguranță nu aveți cum să dați greș în legătură cu poluarea mediului, mai ales că este și o formă de distracție pentru copii.

Variante naturale de confetti

Baloane-săpun-confetti-Pinterest

În fond, înainte de a face orice decizie cu privire la confetti, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a face o alegere: vrei să ajuți natura sau ești nepăsător? Vrei să stângi confetti în urma ta sau le preferi pe cele naturale care nu vor afecta mediul? De altfel, ar trebui să luați în calcul și lampioanele sau baloanele, căci tot pe pământ ajung; dacă vreți neapărat baloane asigurați-vă că strângeți după terminarea evenimentului. Alege ceva simplu, natural și prietenos cu mediul!

Iar acum te invit pe pagina StudioBlitz pentru vizionarea unor clipuri de nuntă inspiraționale.

Despre autor

Ana

Leave a Comment