Unghii perfecte ca la salon

La fel ca și alte elemente ale aspectului nostru, mâinile spun multe lucruri despre o persoană: o persoană care își roade unghiile poate fi o persoană nesigură sau nervoasă, în timp ce unghiile bine îngrijite denotă faptul că posesorul lor poate fi o persoană perfecționistă, serioasă. Primul pas pentru ca unghiile să arate mai bine este de a efectua o îngrijire cât mai simplă a acestora. Hidratarea mâinilor și îngrijirea corectă a unghiilor sunt cele care fac diferența. Stai alături de mine și află prin ce pași trebuie să treci și cum să ai unghii perfecte ca la salon.

Unghii perfecte ca la salon

1. Curăță unghiile
Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată o femeie cu oja „sărită” de pe unghii și, sincer, nu este cea mai frumoasă imagine. Așadar, încearcă să refaci stratul de lac de unghii de fiecare dată atunci când este cazul. De asemenea, pentru o manichiură reușită trebuie să îndepărtezi orice urmă rămasă de la lacul de unghii pe care l-ai purtat, în caz contrar e ca și cum ai aplica machiajul fără să îți cureți fața înainte, ceea ce nu este deloc igienic.

Unghii perfecte ca la salon

Pinterest

2. Taie unghiile la o lungime egală și potrivită
Din nou, sigur ai văzut cel puțin o femeie cu o unghie sau două tăiate și celelalte lăsate mari, din cauza faptului că s-au rupt sau s-au agățat, iar foarfeca era singura care putea veni de hac problemei; în acest caz este indicat să îți tai toate unghiile sau să le tai mai scurt pentru a nu afișa o discrepanță prea mare. În plan estetic nu este bine ca unghiile să aibă lungimi diferite. În plus, nu ar trebui să îți faci griji, pentru că unghiile oricum cresc destul de repede. Pentru a tăia unghiile mai ușor îți poți înmuia mâinile în apă și săpun câteva minute înainte de a începe procedeul; această tehnică este indicată mai ales celor care au probleme cu colțurile.

Unghii perfecte ca la salon

Pinterest

3. Pilește unghiile
În pilirea unghiei trebuie să iei în considerare și forma naturală. Evită să îți pilești unghiile atunci când sunt ude și ai în vedere părțile laterale pentru a nu exista vreun colț, care ulterior se poate agăța. Se spune că pilele metalice trebuie evitate din cauza durității lor, care poate duce la deteriorarea unghiei.

Unghii perfecte ca la salon

Pinterest

4. Cuticulele: le tai sau nu?
Pentru multe femei tăierea sau păstrarea cuticulelor reprezintă adevărate îndoieli. Ce face cuticula? Protejează baza unghiei. În cazul în care nu ți-ai tăiat cuticulele până acum, poți întâmpina neplăceri în eliminarea lor. Chiar dacă tăierea cuticulelor este praticată în diverse saloane, aceasta nu este recomandată. Tot ce trebuie să faci este să hidratezi cuticulele, iar acest lucru îl poți face atunci când te dai cu cremă pe mâini prin a insista la baza unghiei. Dacă vrei să fie mai puțin vizibile, le poți înmuia și le poți împinge ușor. În fond, este alegerea ta dacă le tai sau nu, dar ele nu reprezintă un aspect inestetic sau neigienic, este ceva perfect normal. Pot spune că inestetic este să nu ai unghiile tăiate la aceeași lungime, oja sărită de pe unghii sau să se vadă unghia crescută în cazul unghiilor cu gel.

Unghii perfecte ca la salon

Pinterest

După acești pași hidratează bine mâinile, evident după ce le-ai curățat. În continuare ești liberă să alegi dacă optezi pentru a le lăsa naturale sau a aplica doar o simplă ojă. Așadar, dacă respecți rândurile de mai sus, cu siguranță vei avea unghii perfecte ca la salon. O manichiură simplă, naturală, curată se poate realiza și acasă, fără prea mari bătăi de cap.

Despre autor

Ana

Leave a Comment