Trebuie sau nu să faci un copil

Trebuie sau nu să faci un copil?

Există oameni care știu din start că nu sunt făcuți pentru a avea copii, oameni care se răzgândesc cu timpul și desigur, cei cărora le plac copiii și își doresc. Nu trebuie să te lași păcălită de felul în care descriu unii viața de familie. Un copil nu se face pentru că îți plac copiii, din disperare, pentru a intra mai bine în rândul prietenelor tale care deja au copii, pentru a umple „glourile” pe care le ai, sau mai rău, pentru a trata o relație disfuncțională.

Trebuie sau nu să faci un copil

Trebuie sau nu să faci un copil Pinterest

Probabil orice femeie care a ajuns la o vârstă rezonabilă pentru venirea pe lume a unui copil s-a confruntat cu diverse replici, care transmiteau același lucru… „trebuie să faci un copil” sau „o să te simți împlinită după ce faci un copil”. Ce să înțelegi? Faptul că nu erai ok așa cum erai, fără copil, și trebuia neapărat să faci unul pentru a te simți pe deplin femeie și că acesta este rostul femeii- de a face copii. În ultimă instanță, ajungeai să crezi că tu ești cea care are o problemă, nu societatea. Nu trebuie să fii slabă și să te lași condusă de vorbele aruncate, puse pe umerii tăi. Presiune și iar presiune. Și ce crezi? De cele mai multe ori presiunea și curiozitatea vin din partea celor care sunt deja mame, care în ochii lor se văd eroine și trebuie privite cu superioritate. Nu îți trebuie un premiu pentru faptul că ești mamă, este doar ceva normal, nu o minune rară. Există mame fericite, însă probabil nu și femei fericite. Copilul trebuie să fie o extindere a iubirii dintre tine și partenerul tău, trebuie să vină atunci când tu te simți pregătită, nu să aștepți cele 9 luni că poate, poate îți vei schimba atitudinea pe parcursul lor.

Trebuie sau nu să faci un copil

Pinterest

E ușor să ai un copil? Să îl concepi, da. Însă nu multă lume curioasă care te-a întrebat când vei face următorul pas, probabil tot cei care te-au întrebat și când te măriți, îți spune de fapt ce aduce un copil și că trebuie să existe un moment oportun pentru asta. Trebuie să fii pregătită din punct de vedere financiar, pentru că fraza „dacă ai tu ce să mănânci are și copilul” nu e așa de simplă precum pare. De asemenea, trebuie să ai o casă și nu în ultimul rând, bărbatul potrivit. Unde mai pui și faptul că trebuie să îți dorești și să te simți pe deplin pregătită. De ce nu pune nimeni problema în acest mod? Să-i spui femeii pe care o agasezi cu întrebări intime și la ce să se aștepte.

Trebuie sau nu să faci un copil

Pinterest

Viața ta nu trebuie să funcționeze după mentalitatea altor indivizi, care îți pun pe tavă ce este bine, însă nu și minusurile. Nu trebuie să te lași învinsă de „trebuie să lași și tu ceva în urma ta” de parcă este o obligație față de rasa umană. Ce poate fi mai groaznic decât să aduci pe lume un copil pe care nu ți l-ai dorit cu adevărat? Tu îți crești copilul, nu societatea!

Nu trebuie să faci un copil pentru a te simți împlinită sau să îți dea un rost în viață. Alege tu timpul potrivit pentru a face un copil, nu îi lăsa pe alții să aleagă pentru tine… Trebuie sau nu să faci un copil? Alege să faci un copil pentru că îți dorești, nu pentru că trebuie.

CITEȘTE ȘI: Când ești pregătit să ai un copil.
CITEȘTE ȘI: Calitățile esențiale ale unui partener.
CITEȘTE ȘI: Ce să nu îi ceri partenerului tău.

Despre autor

Ana

Leave a Comment