Traditii peste care nu ar trebui sa trecem

Despre traditiile din timpul nuntii am mai vorbit. Cu siguranta ele diferita in functie de zona geografica din care provenim, insa sunt si traditii care s-au pierdut cu timpul, insa si traditii peste care nu ar trebui sa trecem.  Azi, vom vorbi despre traditia cu ceva albastru, ceva nou , ceva vechi si ceva imprumutat.

teilor.ro

Ceva albastru- Multi dintre noi nici nu am stiut de aceasta traditie mult timp, altii nu stiu nici acum, iar o parte dintre oameni au,, sarit” peste aceasta traditie. Ce reprezinta ea? Detasarea de trecut si un pas nou catre dragoste vesnica si fidelitate. Reprezinta, exact ceea ce urmeaza sa se intampla, prima ,,caramida” ce va sta la baza temeliei unei casnicii de durata, bazata pe iubire si fidelitate, respect si intelegere. Acest ceva albastru poate fi o agrafa in par( sau mai multe), cercei, colier, o bratara, orice obiect ce poate fi purtat si asortat cu rochia de mireasa, pe care sa-l poti purta pe tot parcursul nuntii tale. Si cel mai comod si usor ar fi sa purtam jartiera de culoare albastra.

traditii peste care nu ar trebui sa trecem

traditii peste care nu ar trebui sa trecem

Ceva nou- pe vremuri, de regula mireasa imprumuta rochia de la o persoana apropiata, sau o inchiria, ori o purta pe cea daruita de la mama ei ca si zestre. Azi, nu credem ca mai exista cineva care sa poarte rochia mamei, asa ca de regula rochia este acel ,,ceva nou”, astfel aceasta traditie vrand sau nu este respectata aproape de toate miresele. In cazul in care rochia este inchiriata, facem in asa fel incat sa purtam ceva nou, cum ar fi pantofii, o bijuterie, orice altceva care sa fie nou. Ceva nou, inseamna speranta la o casatorie frumoasa, la o casnicie de durata bazata pe iubire sincera si intelegere, alaturi de ales.

traditii peste care nu ar trebui sa trecem

traditii peste care nu ar trebui sa trecem

Ceva vechi- daca ar mai fi la moda sa purtam rochia mamei, ar fi usor de indeplinit si aceasta traditie dintre multele traditii peste care nu ar trebui sa trecem, dar dupa cum spuneam ca cel mai des intalnim mirese care isi aleg si cumpara cu mare atentie rochiia de mireasa, ramane sa apelam la un alt accesoriu vechi, iar el poate fi ca si in cazul de mai sus, o bijuterie a mamei, bunicii, surorii,  s.m.d. Ceva vechi reprezinta legatura stransa cu familia, cu viata de fata nemaritata si de regula o urma de regret ca ne ,,despartim ” de aceasta etapa cu care nu ne vom mai intalni.

teilor.ro

Ceva imprumutat –  o bijuterie de la cea mai buna prietena a carei casnicie este exemplul nostru in viata, va fi obiectul potrivit pentru a indeplini si aceasta traditie.

Indeplinind aceste traditii peste care nu ar trebui sa trecem, trebuie sa avem mare grija atunci cand alegem sa purtam obiectele imprumutatate, noi, vechi, albastru. Acestea trebuie sa se potriveasca cu rochia de mireasa si mai ales sa ne faca sa ne simtim bine. Nu este una din categoria traditii peste care nu ar trebui sa trecem, insa este o traditie pe care o respectam mai mult cu sufletul caci dupa cum vedem fiecare are o legatura cu ceea ce simtim si cu ceea ce ne dorim din punct de vedere spirititual in legatura cu alegerea de a ne intemeia propria familie.

Asadar, echipa Studioblitz, va doreste sa gasiti accesoriile necesare pentru a putea indeplini si aceasta traditie frumoasa!

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment