Traditii pe cale de disparitie

Traditii pe cale de disparitie

Traditii pe cale de disparitie – atat de ciudate incat orice miri vor sa le uite! Traditiile sunt momente asteptate cu nerbadare de catre cei mai traditionalisti dintre noi, sau privite cu scepticism de altii, cu viziuni mai moderne. Furatul miresei si dansul gainii sunt printre cele mai cunoscute si unanim acceptate traditii de nunta. Insa sunt tari care au traditii de-a dreptul ciudate, care de cele mai multe ori frizeaza ridicolul.

Pe cale de disparitie - furatul miresei

De prin lume adunate, uite cele mai ciudate traditii de nunta!

Insula Fiji are o traditie veche care poate fi considerata destul de open-minded. In preajma nunti, mireasa trebuie tatuata, pentru a o infrumuseta. Tot in Fiji, socrul mic trebuie sa primeasca de la mire un cadou cel putin ciudat, pentru a aproba si binecuvanta nunta. Mirele trebuie sa isi “cucereasca” viitorul socru oferindu-i un dinte de balena. Din cauza eradicarii vanatului excesiv, dintii de balena au devenit o raritate – aceasta constituind asadar o traditie pe cale de disparitie!

O traditie mai usor de inteles provine din Anglia, unde se obisnuieste ca mireasa sa isi puna in ziua cea mare un banut in pantof. Rolul este evident, nu incape indoiala – prosperitate si bogatie pe parcursul casniciei.

Pe cale de disparitie

“Poate mireasa nu stie unde este biserica” este exact genul de gluma pe care niciun mire nu o gusta cand sta si isi asteapta aleasa la altar. In Italia acest lucru a devenit o traditie. Prietenii mirelui si cavalerii acestia il tachineaza cu glume legate de fuga miresei, fiind o adevarata traditie in acest sens!

In Africa sunt sate care au drept traditii de nunta aproape disparute una de-a dreptul ciudata: noaptea nuntii in 3. A treia persoana este de regula una din soacre, care sta alaturi de proaspetii insuratei pentru a verifica daca mireasa este fecioara. Si chiar daca apare sangele raspunzator de pierderea virginatatii, aceasta poate cere desfacerea cununiei daca mireasa a parut experimentata. Un motiv suficient de bun pentru a trece aceasta traditie pe lista cu traditii pe cale de disparitie!

Oficierea unei nunti in Bangladesh are o serii de traditii care aduc mai mult cu ritualurile care le fac fratii de cruce. Mirele se va taia la mana si lasa sangele sa curga, pentru ca mireasa sa il bea. Si nu oricum, ci impreuna cu o planta halucinogena, care poarta numele de betel, preparata sub forma de ceai. Bineinteles, si aceasta traditie este pe cale de disparitie in zilele noastra, majoritatea tinerilor uitand de acest obicei.

Cu siguranta de departe cel mai dubios obicei ce anticipeaza nunta este in Malaezia, mai exact in comunitatea Tidong. Acolo, viitorii miri trebuie sa se abtina de la nevoi fiziologice timp de 72 de ore – nici mai mult nici mai putin de 3 zile inaintea marelui eveniment. Prin urmare, pentru a face acest lucru mai suportabil, acestia nu mai consuma nici lichide, nici mancare solida in aceasta perioada – ne dam seama asadar de ce aceasta traditie este pe cale sa dispara in vremurile noastre!

Pe cale de disparitie

Parca dansul gainii pare deodata o varianta destul de rezonabila si suficient de decenta pentru a o include in nunta voastra!

Despre traditii, inspiratie pentru nunta, servicii de fotografie si videografie premium pentru amintiri de vis puteti citi pe StudioBlitz!

Despre autor

Pricop Alexandra

1 Comentariu

Leave a Comment