Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont

In fiecare tara exista mai multe obiceiuri si traditii frumoase de nunta. Asa ca, bineinteles, si in Romania sunt multe, in functie de zona tarii. Dar sunt unele obiceiuri si traditii valabile in oricare zona din Romania. Poate te-ai hotarat sa renunti la unele obiceiuri de nunta. Multe cupluri fac lucrul acesta. Insa, este frumos, totusi, sa pastrezi unele traditii la nunta ta. Sunt frumoase, emotionante, si te vor ajuta sa iti creezi amintiri deosebite. Mai jos vei gasi cateva dintre traditiile frumoase pe care le poti include in cadrul marelui eveniment din viata ta. Iata despre ce este vorba.

Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont

1. In Modova exista traditia potrivit careia cei doi miri sunt asteptati cu dulceata de cirese albe la intrarea in localul in care are loc evenimentul. Astfel, se crede ca viata lor impreuna va fi la fel de dulce precum dulceata de cirese. De asemenea, cei dori vor fi feriti de griji. Este o traditie frumoasa de nunta, pe care o puteti pastra si voi. Indiferent daca nunta va avea loc in Moldova sau in alta regiune a tarii.

Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont

Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont

CITESTE SI: Eliberarea porumbeilor la nunta

2. Gatitul miresei este una dintre acele traditii frumoase de nunta de care ati putea tine cont in ziua cea mare. Asta pentru ca prespune implicarea mai multor persoane, ceea ce va fi deosebit. Nasa si domnisoarele de onoare vor gati mireasa impreuna, ii vor prinde voalul. In plus, vor avea grija ca toate detaliile sa fie bine puse la punct. Este un moment emotionant pe care il poti trai impreuna cu persoanele dragi.

3. In povesti, nuntile tin trei zile, nu? Si nunta ta poate tine mai mult de o zi. Sunt mai multe zone in Romania in care nuntile incep de joi si se termina… duminica. O petrecere care sa dureze mai mult de o zi este o idee destul de indrazneata, insa la fel de frumoasa, nu? Mai ales ca este un eveniment pe care nu il traiesti in fiecare zi si, de preferat, il vei trai o singura data in viata. Asa ca de ce sa nu fie unul care sa tina mai multe zile?

Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont

Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont

CITESTE SI: Gatitul miresei, un obicei incarcat de emotii

4. Si traditia potrivit careia mirele este barbierit este una pe care ati putea sa o pastrati. In acest timp, mirele va fi barbierit de catre flacai. Mai mult decat atat, el va fi ridicat in scaun de trei ori. Este un moment deosebit, in timpul caruia cei implicati se vor amuza, dar vor simti si ca prietenia dintre ei devine mai puternica.

5. Scosul voalului este o alta traditie pe care ar fi frumos sa o pastrati la nunta. In timpul acestuia, nasa ii va scoate voalul miresei si in locul acestuia ii va pune un batic ce simbolizeaza trecerea la noul statul. Adica trecerea de la fata, la femeie casatorita. Voalul miresei va fi pus pe capul unei femei nemaritate. Se crede ca ea va fi urmatoarea care va face nunta.

Iar acum, la final, va propun sa accesati si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta realizate de un videograf profesionist.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment