Tradiții de nuntă pe care nu trebuie să le urmezi

Există multe tradiții, „reguli” pe care un cuplu care este pe care să se căsătorească se simte obligat să le îndeplinească, însă sunt și câteva de care te poți lipsi. Tot ce trebuie să faci este să îți amintești că această zi este despre tine și partenerul tău, deci nu apleca urechea la tot felul de „sfaturi”, replici cu „așa trebuie”. Trebuie să faceți ceea ce simțiți voi și cum vrei voi pentru că acea zi este despre voi!

7 tradiții de nuntă pe care nu trebuie să le urmezi

1. Trebuie să porți voal
Deși multe mirese aleg să poarte voal pentru că „așa trebuie”, pentru că așa este viziunea tradițională a unei mirese, acestea adesea nu știu care ar fi cel mai potrivit, iar definitivarea ținutei pentru nuntă este din ce în ce mai greoaie; despre cum să alegi voalul am scris într-un articol separat, care sper să vă fie de folos. Așadar, în timp ce unele mirese aleg să poarte voal, altele vor doar o diademă, tiară, o coroniță din flori, un accesoriu care să le completeze în mod armonios vestimentația, aspectul general. Porți sau nu voal? Nu este o abatere de la regulă dacă alegi să nu porți voal, în fond, este doar o tradiție. Poartă ce îți dorești, ce crezi să se potrivește mai bine cu stilul tău!

Tradiții de nuntă pe care nu trebuie să le urmezi

Pinterest

2. Poți profita doar de două culori
Dacă tradiția spune că poți avea doar două culori, inevitabilul alb și un roșu sau orice altă culoare pentru buchetul de mireasă, ce ne facem cu miresele care nu se pot decide asupra a două culori sau pur și simplu vor mai multe culori? Imaginează-ți câte flori și culori potrivite pentru buchetul miresei există!

Tradiții de nuntă pe care nu trebuie să le urmezi

Pinterest

3. Miresele trebuie să fie conduse la altar de către tatăl lor
Și aici poți face o excepție de la regulă, te poate conduce oricine la altar (fie că este mama ta, tatăl tău, fratele tău), tu ești cea care alegi persoana potrivită!

Tradiții de nuntă pe care nu trebuie să le urmezi

Pinterest

4. Petrecerea burlacilor și a burlăcițelor în locuri separate
De ce să faci aceste petreceri separate? Dacă simți și vrei poți să le combini și astfel, distracția va fi mai mare și va dura mai mult.

5. Viitori soți trebuie să doarmă separați în noaptea de dinaintea nunții
Da, este frumos ca fiecare să doarmă în paturi separate și să vă vedeți tocmai în fața altarului pentru că va fi un altfel de sentiment. Cu toate acestea, există cupluri care probabil locuiesc împreună și cu cine vrei să-ți împarți emoțiile pentru ziua ce urmează dacă nu cu cel iubit?

6. Rochie de mireasă lungă, albă sau ivoire
Așa este viziunea tradițională a unei mirese: în rochie albă, lungă și de cele mai multe ori de prințesă. Cu toate acestea nu este o regulă, fapt dovedit de varietatea de rochii din ultimii ani. Așadar, poți alege și rochii scurte și diferite culori.

Tradiții de nuntă pe care nu trebuie să le urmezi

Pinterest

7. Aruncarea buchetului
O altă tradiție este aceea de a arunca buchetul de mireasă, iar cea care îl va prinde va fi următoarea care se va căsători, însă te poți abate de la regulă și poți oferi buchetul celui mai în vârstă cuplu.

Tradiții de nuntă pe care nu trebuie să le urmezi

Pinterest

Acestea au fost câteva dintre tradițiile aferente unei nunții, iar dacă le vei urma sau nu ține doar de tine și de partenerul tău. Îți dorești o nuntă atipică? Sari peste tradiții!

În continuare te invit pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri de nuntă utile pentru nunta ta.

Despre autor

Ana

1 Comentariu

Leave a Comment