Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

Aruncatul buchetului miresei, obiceiul de a purta ceva vechi, ceva nou si ceva imprumutat la nunta sau de a avea ceva albastru la tine in ziua nuntii sunt atat de populare, incat si cele mai non-traditionale mirese le aplica fericite. Dar aceste obiceiuri vechi nu sunt singurele, orice tara si fiecare cultura are propriile obiceiuri.

Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

 1. Obicei din Armenia
  Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

  mama mirelui dand cuplului miere cu lingurita Sursa: Culture Trip

In dorinta de a pastra spiritele rele departe de tanarul cuplu, din Armenia trebuie sa tina in echilibru o paine pe umeri. Cand mirele si mireasa intra in sala de nunta acasa la mire se sparge o farfurie pentru noroc, apoi mama mirelui le da mirilor lingurite de miere pentru a fi fericiti, dupa care poate incepe petrecerea de nunta.

 1. In Congo, cuplul nu are voie sa zambeasca
  Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

  mirii congolezi nu au voie sa zambeasca in timpul nuntii Sursa: Sugar Wedding & Paries

In timp ce majoritatea cuplurilor sunt fericite si entuziasmate de casatorie, mirele si mireasa din Congo trebuie sa isi controleze fericirea. Pe parcursul intregii nunti, de la ceremonie pana la sfarsitul petrecerii, cei doi nu au voie nici sa zambeasca. In cazul in care zambesc, inseamna ca nu iau casatoria in serios.

 1. Obicei de nunta din Franta
  Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

  in Franta dupa nunta mirii mananca ciocolata si beau sampanie Sursa: Weddings-LoveToKnow

In Franta, traditia, spune ca mirii trebuie sa manance ciocolata si sa bea sampanie dupa petrecerea de nunta. Asta este foarte frumos, nu? Da, dar trebuie sa consume aceste lucruri dintr-un vas de toaleta pentru a avea putere in noaptea nuntii.

 1. Obicei de nunta din China
  Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

  in China mirele arunca sageti in mireasa Sursa: alamy stock photo

In China, mirele trage cu sageti in mireasa, mai putin in zona capului( sa speram ca mirele nu uita sa rupa varfurile sagetilor). Aceste sageti sunt adunate si rupte in timpul ceremoniei nuntii pentru a se asigura ca dragostea va fi eternal in cuplu.

 1. Obicei din Fiji

In Fiji, cand un tanar cere mana unei fete de la tatal, trebuie sa ii daruiasca  acestuia un dinte de balena.

6. Mancare si farfurii sparte,  obicei de nunta din Germania

Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

mirii din Germania curata mancare si farfurii sparte aruncate de invitati Sursa: Fodors Travel Guide

Primul lucru pe care il fac impreuna mirii din Germania este sa curate mormane intregi de mancare si farfurii sparte aruncate de catre invitatii la nunta pentru a  alunga spiritele rele. In timp ce fac acest lucru, cuplul se poate confrunta cu multe alte provocari.

7. Obicei de nunta din Grecia

In ziua nuntii, cavalerul principal de onoare il barbiereste pe mire, iar dupa barbierit acesta este servit de mama miresei cu miere si migdale.

8. Obicei de nunta din Guatemala

In calitate de gazde ale nuntii, parintii mirilor guatemalezi pot face orice doresc, inclusiv sa sparga diverse lucruri. Cand mirii ajung la nunta traditia spune ca mama mirelui trebuie sa sparga un vas alb din ceramic plin cu boabe, orez si grau de exemplu, pentru a aduce prosperitate cuplului.

9.Obicei de nunta japonez

In ziua nuntii, mireasa japoneza participa la o ceremonie numita Shinto unde poarta alb din cap pana in picioare. Machiajul este tot alb, kimonoul este alb, si poarta si o gluga alba. Culoarea alba arata starea ei de fata, iar gluga ascunde asa numitele “ coarne de gelozie” fata de mama mirelui.

 1. Obicei de nunta din Jamaica
  Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

  in Jamaica mireasa isi schimba tinuta daca satenii nu o plac Sursa: chic-eventsja

La o nunta jamaicana, satenii stau pe strada pentru a vedea mireasa. Daca acestia fac comentarii negative referitor la aspectul ei, lucru care se intampla frecvent, mireasa se intoarce acasa si imbraca o noua tinuta.

 1. Obicei de nunta din Liban
  Traditii de nunta din diverse parti ale lumii

  in Liban nunta incepe cu strigate si dansuri in fata caselor mirilor Sursa: You Tube

In Liban, sarbatorirea nuntii este cunoscuta sub numele de Zaffe si incepe cu muzica, dansuri si strigate facute de prietenii mirilor, familie si ocazional si de dansatori profesionisti si formatii de muzica, atat la casa miresei cat si la casa mirelui. In cele din urma, toata lumea ajunge la casa miresei iar cuplul primeste binecuvantari si se arunca peste el cu petale de flori cand pleaca la ceremonie.

Daca vrei sa afli alte obiceiuri de nunta din diverse parti ale lumii, citeste si articolele pe aceasta tema partea Ipartea IIpartea III. Doua articole, unul despre traditiile dinaintea unei nunti persane si unul despre nunta persana in sine iti vor detalia tot ce se intampla la o nunta din Iran.

Despre autor

Good Weather

1 Comentariu

Leave a Comment