Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

Unul dintre cele mai uimitoare lucruri pe care noi, oamenii, le facem, este modul in care implementam diferit in functie de cultura aceeasi actiune sau traditie. Casatoria este practicata in intreaga lume, dar modul in care se sarbatoreste nunta are variatii, uneori destul de mari, in functie de cultura.

Daca doresti sa te casatoresti cu cineva dintr-o alta tara sau daca pur si simplu iti faci nunta in alta tara, este posibil sa te lovesti de aceste diferente ale traditiilor de nunta. Nu toate nuntile din fiecare tara sunt la fel, si  nu toate tarile urmeaza aceleasi traditii in cee ace priveste tinuta de nunta.

Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

 1. Uita de bijuterii si poarta mehndi in India
  Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

  Uita de bijuterii si poarta mehndi in India Sursa: Shutterstock

In India, bijuteriile pentru maini ale miresei sunt inlocuite cu mehndi, un tatuaj complex facut din henna, pentru obtinerea caruia mireasa isi aloca ore intregi. Realizarea unui mehndi necesita multa rabdare, iar rezultatul final este o adevarata capodopera de arta ce va ramane pe piele doua saptamani. Mehndi este pictat de insasi mireasa pentru proprietatile sale medicinale. Acesta calmeaza si o ajuta pe mireasa sa faca fata la stresul  cauzat de organizarea nuntii.

 1. De ce vei adora tortul de nunta norvegian
  Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

  tortul de nunta norvegian are in interior cadori si sampanie Sursa: Shutterstock

Daca te gandesti sa participi la o nunta in Norvegia, vei iubi tortul din doua motive. Tortul traditional de nunta norvegian se numeste kransekake si este realizat prin plasarea mai multor inele de tort unul peste altul in asa fel incat acesta sa aiba o forma de con. Inelele de tort sunt lipite unul; de altul cu migdale inghetate.  Si iata si de ce vei iubi tortul de nunta norvegian. In interiorul lui vei gasi cadouri si o sticla cu vin sau sampanie. Traditia spune ca mirele si mireasa trebuie sa ridice impreuna inelul de deasupra tortului. Numarul de inele ce vor ramane lipite de inelul ridicat va fi numarul de copii pe care il vor avea impreuna tinerii casatoriti.

 1. In Cuba platesti pentru a dansa cu mireasa
  Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

  in Cuba platesti pentru a dansa cu mireasa Sursa: Shutterstock

Este un lucru obisnuit sa vrei sa invite mireasa la dans, insa in Cuba dansul cu mireasa vine cu un pret. Barbatul care danseaza cu mireasa trebuie sa ii agate bani de rochie. Acesta este un obicei vechi care se practica pentru a ajuta cuplul sa plateasca pentru cheltuielile de nunta si pentru luna de miere.

 1. In Germania cuplul casatorit taie busteni
  Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

  in Germania este testata puterea cuplului casatorit Sursa: Shutterstock

In Germania, exista o traditie prin care mirii, in tinuta de nunta trebuie sa taie un bustean impreuna in vazul invitatilor la nunta. Aceasta traditie simbolizeaza modul in care cei doi vor lucra impreuna pentru a depasi obstacolele ce vor surveni in timpul casatoriei lor.

 1. In Filipine mirii elibereaza porumbei
  Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

  In Filipine mirii elibereaza porumbei Sursa: Shutterstock

In Filipine, mirii elibereaza impreuna doi porumbei, un mascul si o femela. Eliberarea celor doi porumbei simbolizeaza viata armonioasa pe care o va avea incepand de la casatorie tanarul cuplu.

 1. In Kenya tatal miresei o scuipa pentru noroc
  Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

  In Kenya tatal miresei o scuipa pentru noroc Sursa: Shutterstock

Daca vei merge la o nunta in Kenya, poti vedea la sfarsitul nuntii cum tatal miresei o scuipa pentru a-I da noroc. Scuipatul este de buna credinta si cu speranta de a nu se desface casatoria. Poporul maasai din Kenya considera ca atunci cand scuipi pe cineva dovedesti ca il respecti.

 1. In Nigeria ploua cu bani peste miri
  Traditii de nunta din diferite parti ale lumii

  in Nigeria ploua cu bani peste miri Sursa: Shutterstock

Invitatii la nunta din Nigeria nu au nici o retinere in a arunca cu o ploaie de bani peste miri. Asta este modalitatea prin care acestia ii retin pe ringul de dans si este un obicei precaticat frecvent la nuntile nigeriene.

Daca vrei sa afli alte obiceiuri de nunta din diverse parti ale lumii, citeste si articolele pe aceasta tema partea Ipartea IIpartea III. Doua articole, unul despre traditiile dinaintea unei nunti persane si unul despre nunta persana in sine iti vor detalia tot ce se intampla la o nunta din Iran.

 

Despre autor

Good Weather

1 Comentariu

Leave a Comment