Traditii de nunta care vor supravietui timpului

In fiecare colt al lumii exista anumite traditii de nunta. Asa ca Romania nu poate face exceptie de la regula. Iata care sunt acele traditii de nunta care vor fi valabile oricand. Si nu numai in tara noastra, ci si in alte parti ale lumii.

teilor.ro

Traditii de nunta care vor supravietui timpului

1. Tortul. Este neplipsit de la astfel de evenimente atat de importante. Povestea lui isi are originile in Grecia Antica. Proaspetii insuratei consumau la nunta in acea perioada prajitura cu susan ca simbol al fertilitatii. Cei care luau parte la eveniment obisnuiau sa arunce in miri cu grau si/sau orez. Ulterior pe vremea romanilor s-a folosit faina de grau pentru a se prepara diferite prajituri ce erau mancate in timpul marelui eveniment. Si astfel, treptat, s-a ajuns la tortul de nunta, care acum imbraca diferite forme, culori sau arome, in functie de preferintele mirilor dar si de stilul nuntii. Obieciul de a avea tort la nunta este unul vechi, care a suravirtuit timpului si cu siguranta va supravietui in continuare.

Traditii de nunta care vor supravietui timpului

Traditii de nunta care vor supravietui timpului

2. Verighetele au ramas, de asemenea, populare in randul traditiilor de nunta. Au fost folosite in Egiptul Antic. Acestea erau un simbol al iubirii. Se crede ca faraonii au fost primii care au folosit inelele circulare care simbolizau iubirea eterna. Cu toate acestea, romanii au fost primii care au folosit verighetele de nunta in timpul ceremoniei. Aceste verighete reprezentau un simbol public al institutiei casatoriei. Se pare ca primele verighete erau facute din fier, dar treptat oamenii au inceput sa foloseasca metale pretioase pentru a realiza aceste bijuterii. Acum verighetele au diferite dimensiuni, modele. Reprezinta o traditie la care oamenii nu au renuntat in timp si se pare ca nu se va intampla asta prea curand.

CITESTE SI: Semnificatia traditiilor de nunta

teilor.ro

CITESTE SI: Traditii frumoase de nunta de care poti tine cont

3. Buchetul miresei. In timpul nuntii, miresele au fost mereu imbodobite cu flori, ori au purtat buchete realizate din plante aromatice. Asta pentru a alunga spiritele rele. In acelasi timp, florile erau un simbol al iubirii si al fidelitatii. In timp, acele plante aromatice au fost inlocuite de flori. Si, se pare ca in fiecare cultura, fiecare floare are sau avea o anumita semnificatie. Acum, pe langa florile naturale, miresele pot opta pentru flori artificiale pe care sa le includa in buchet. In zilele noastre buchetul miresei este nelipsit de la nunta. Este unul dintre cele mai importante accesorii.

Traditii de nunta care vor supravietui timpului

Traditii de nunta care vor supravietui timpului

4. Toastul, fie el cu sampanie sau cu vin. Sa sarbatoresti un anumit eveniment consumand vin sau sampanie, este un obicei care a aparut cu foarte mult timp in urma. In cadrul mai multor civilizatii, vinul era un simbol al abundentei, al iubirii, al vitalitatii si al vietii. Oamenii beau vin din aceeasi cupa pentru a marca intimitatea dintre ei. De asemenea, acesta bautura este consumata in timpul toastului la diferite evenimente, printre care si nunta.

Acestea au fost cateva dintre traditiile de nunta care au supravietuit timpului si vor supravietui si de acum inainte. Sunt intalnite atat la noi in tara, cat si in alte colturi ale lumii.

teilor.ro

Iar acum, la final, iti propun sa accesezi si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta realizate de un videograf profesionist.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

2 Comentarii

Leave a Comment