Tot ce trebuie sa stii despre cununia religioasa

Cununia religioasa este importanta pentru orice cuplu. Daca sunteti de ceva timp imrpreuna si considerati ca a venit momentul sa faceti pasul urmator in relatie, atunci trebuie sa va pregatiti pentru marele eveniment care va avea loc. Este bine sa va informati inainte pentru a nu lasa nimic la voia intamplarii. Iata ce trebuie sa stii despre cununia religioasa.

Tot ce trebuie sa stii despre cununia religioasa

Fiti siguri ca asta va doriti cu adevarat. Cununia religioasa este un pas foarte important. Nu este un lucru pe care il faci doar pemtru ca si prietenii tai l-au facut. Nici nu mergi la altar doar din curiozitate. Fiti siguri ca asta va doriti cu adevart si este momentul perfect in care sa spuneti “DA” si in fata lui Dumnezeu.

Tot ce trebuie sa stii despre cununia religioasa

Tot ce trebuie sa stii despre cununia religioasa

Alegeti data. Acest aspect este foarte important. Asta deoarece trebuie sa tineti cont de zilele in care nu se pot face nunti. Este vorba despre zilele de post de peste an, praznicele crestine. Nici in zilele de miercuri si de vineri nu se pot face cuniniile religioase. Cei mai multi tineri aleg zilele de sambata. Insa preotii sustin ca duminica este o alegere mult mai buna. Asta deoarece zilele de sambata sunt pentru praznicele pentru cei care nu mai sunt printre noi.

Nu uitati de pregatirile pentru cununia religiasa. Asta inseamna ca trebuie sa faceti inainte cununia civila. Numai astfel preotul va va cununa. In plus, cu cateva zile inainte de a merge la cununia religioasa, mirii trebuie sa se spovedeasca si sa se impartaseasca.

Nu uitati de obiectele necesare in timpul cununiei religioase. Vorbim inainte de toate despre verighetele care sunt un simbol al iubirii ce ii leaga pe cei doi miri. De asemenea, lumanarile de nunta sunt importante. Cuplurile sunt atante la design-ul acestora. Vor sa fie potrivite pentru decor, dar si pentru ceea ce poarta mirii in ziua cea mare. In plus, pentru a se oficializa casatoria, mai sunt necesare urmatoarele: vin alb, piscoturi, ulei si colaci.

CITESTE SI: Biserici nunta Bucuresti
CITESTE SI: Importanta cununiei religioase

Tot ce trebuie sa stii despre cununia religioasa

Tot ce trebuie sa stii despre cununia religioasa

Care este suma pe care trebuie sa o platiti pentru cununia religioasa? Fiecare cuplu isi pune aceasta intrebare. Ei bine, nu exista un pret fix. Acesta poate fi cuprins intre 500 de lei si 2.500 de lei. Pretul se stabileste tinand cont de anumite detalii. Dar daca mirii au anumite cerinte, atunci ar putea fi nevoiti sa plateasca mult mai mult. Depinde si de biserica in care va avea loc cununia, de preot etc.

Vor exista unele momente deosebite la cununia religiasa. In timpul cununiei religioase vor fi unele momente emotionante pe care vi le veti aminti mereu cu drag. Mai exact, vorbim despre momentul in care preotul va va pune coroanele pe cap. Dupa aceea se va degusta vinul, dar si painea sau piscotul. Un alt moment special este acela in care se inconjoara masa.

Asadar, daca urmeaza sa va casatoriti, trebuie sa va documentati inainte. Nu puteti lasa nimic la voia intamplarii, avand in vedere ca este vorba despre un eveniment unic, special. Si acum, la final, va invit sa accesati si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment