Tortul de nuntă pe care-l faci singură

Întreabă orice mireasă: tortul de nuntă este uneori mai costisitor decât rochia ei și poate deveni un mod de exprimare. Tortul de uriaș de la nunta Prințesei Diana avea și dublură, pentru cazul în care prăjiturii miraculoase cu marzipan i se întâmpla vreun accident. Torturile moderne au tot felul de designuri: o mireasă a optat recent pentru un tort care arăta ca o replică a ei. Unele seamănă cu traseele de bicicletă preferate,  există și torturi sub formă de vulcani din care iese fum, sau torturi în formă de iPod.

Cum ar fi totuși să optăm pentru o variantă mai economică și poate că și mai gustoasă? Vă invităm să vă preparați singure tortul de nuntă care va cuceri de la prima înghițitură, plus că va da amprenta personală pe care toți o căutăm la nunți, cea realizată din lucruri care exprimă personalitatea mirilor, dar și stilul lor. Dacă uriașa listă de cofetării nu a reușit să îți ofere încă nimic special, cheamă o prietenă să te ajute, cumpără ingredientele și testează această rețetă înainte de nuntă. Nu face tortul chiar înainte, vrei să vezi dacă îți va plăcea cu adevărat.

Tortul de nuntă pe care-l faci singură

Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru tortul acesta cremos de ciocolată:

Tortul de nuntă pe care-l faci singură

Tortul de nuntă pe care-l faci singură

800 g pudră de cacao de calitate superioară

300 ml apă fiartă

250 g unt

550 g zahăr brun

4 ouă

400g făină

1 linguriță bicarbonat

1/2 linguriță praf de copt

Pentru cremă:

300 ml smântână dulce

400g ciocolată neagră, minim 60% concentrație de cacao

Încălzește cuptorul la 180ºC și tapetează forma în care vei așeza tortul cu hârtie de copt. Așează pudra de cacao într-un bol și adaugă treptat apă fiartă, amestecând continuu, până când amestecul devine fin și compact. Pe aragaz, la foc mic, învelește totul cu unt și zahăr până când ingredientele se topesc și se amestecă. Îndepărtează sosul de ciocolată de la sursa de caldură și lasă-l să se răcească puțin, după care adaugă ouăle bătute.

Tortul de nuntă pe care-l faci singură

Tortul de nuntă pe care-l faci singură

Făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt trebuie pudrate în compoziție. Amestecă cu atenție până ce toate aceste ingrediente se încorporează perfect. Nu vrem cocoloașe în tortul tău de nuntă. Toarnă apoi cu grijă pasta de ciocolată în forma pe care ți-o dorești și lasă tortul la cuptor o oră-o oră și 45 de minute. Din când în când, mai aruncă o privire spre minunata ta capodoperă în devenire și, cu ajutorul unei scobitori, verifică dacă e gata sau nu.

Când este copt, scoate-l cu grijă din formă și permite-i să se odihnească și să se răcească pe un ștergar. Urmează crema pentru topping. E foarte ușor de preparat! Încălzește smântâna dulce pe foc până aproape de punctul de fierbere, după care adaugă pătrațelele de ciocolată neagră. Amestecă energic până obții un amestec omogen.

Poți decora tortul după cum îți poftește inima: cu fulgi de cocos sau căpșuni, cu flori din ciocolată sau frunze care se potrivesc culorii temei tale de nuntă. Tu alegi.

Pentru imagini de la nunți perfecte, te invit să vizualizezi clipurile de pe StudioBlitz.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

Leave a Comment