S-ar putea sa nu stii prea multe despre torturile de nunta(in afara de faptul ca sunt delicioase), dar cu cat te vei informa mai mult cu atat deciziile tale vor fi mai bune.
Top sugestii pentru alegerea tortului de nunta
- Trebuie faci mai intai o degustare. La degustari sunteti invitati in cofetarie pentru a gusta din diferite torturi tipice pentru nunta si pentru a pune intrebari.
Aceasta este ocazia excelenta de a intalni cofetarii, de a lua legatura cu ei si de a le intelege abilitatile si produsele. Alegerea cofetarului este foarte importanta, veti dori sa ii cunoasteti personalitatea si sa va asigurati ca totul va fi perfect in ziua nuntii.
- Alegerea stilului de tort trebuie sa fie unul dintre ultimele lucruri pe care le faci. Poti adora torturile rustice,
dar daca nunta ta are o tema care include mult negru, acest stil de tort nu va merge. Preocupa-te de cum sa arata tortul dupa ce ai luat toate deciziile privitoare la imbracaminte si la decorarea salii in care va avea loc nunta.
- Finalizati lista cu invitati si inaltimea salii in care se va tine nunta. Atunci cand hoatarati dimensiunea tortului trebuie sa aveti in vedere numarul invitatilor. In general, un tort cu trei etaje
va fi suficient pentru 50-100 persoane, pentru 200 de persoane veti avea nevoie de cinci sau chiar mai multe etaje.
- Pretul tortului este adesea per felie. Cu cat torturile sunt mai complicate,
cu atat preturile lor sunt mai mari. Glazura fondant este mai scumpa decat cea simpla, iar daca doriti forme diferite pe tort, culori deosebite sau aranjamente florale, fiti pregatiti sa scoateti bani frumosi din buzunar pentru a plati designerii de torturi.
- Modalitati de a plati mai putin pentru tortul de nunta. Comanda un tort perfect decorat dar care va ajunge doar pentru o parte din invitati si prajituri cu aceeasi aroma pentru restul oaspetilor. Nu comanda un tort cu multe nivele, flori de zahar lucrate manual si forme special modelate. Decoreaza cu flori si fructe de sezon pentru un aspect elegant si mai putin costisitor.
Daca veti avea o masa pentru dulciuri, luati in considerare un tort pentru jumatate dintre invitati si injumatateste portiile.
- Luati intotdeauna vremea in consideratie. Daca nunta ta va avea loc vara, in aer liber, stai departe de frisca si de unt. Acestea se topesc la caldura. Poti merge pe varianta unui tort acoperit cu glazura fondanta.
- Nu te astepta la prea mult. Retine ca revistele au stilisti, editori si asistenti care lucreaza mereu pentru mentinerea torturilor lor in topul cautarilor. Ei pot realiza torturi din materiale necomestibile pentru poze, si daca nu iese nici asa totul perfect, retuseaza tortul in photoshop.
Deci nu te astepta ca designul tortului tau sa arate exact ca in poze.
- Gandeste-te la a adauga un al doilea tort. Tortul mirelui este din ce in ce mai popular.
Tortul miresei este taiat la desert, iar tortul mirelui este mai intunecat la aspect si poate fi oferit invitatilor atunci cand sosesc in sala in care va avea loc petrecerea nuntii, sau la desert, alaturi de tortul miresei.
- Gandeste-te la modul de prezentare. Tortul va fi prezentat inainte de a fi taiat si consumat. Asigura-te ca ai o masa de tort desemnata care permite cea mai buna prezentare.
O masa rotunda este perfecta pentru tortul rotund, insa pentru alte forme ale tortului este perfecta masa dreptunghiulara. Odata stabilita masa, imbrac-o in tesaturi scumpe si decoreaz-o cu motive si flori potrivite cu tortul.
[…] si: Top sugestii pentru alegerea tortului de nunta sau 5 sfaturi pentru a alege tortul de […]