Superstitii vechi devenite traditii de nunta

O parte dintre traditiile de nunta sunt de fapt ritualuri foarte vechi pe care oamneii le iau in serios cu scopul de a atrage norocul  si de a goni ghinionul.

Superstitii vechi devenite traditii de nunta.

 1. A treia oara domnisoara de onoare. Se spune ca daca esti domnisoara de onoare de trei ori nu te mai mariti, iar pentru a sparge ghinionul trebuie sa fii domnisoara de onoare de 7 ori, sapte fiind numarul schimbarilor.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  domnisoare de onoare Sursa: fotostrana

   

 2. Chiar daca la nunta emotiile ne coplesesc, ele trebuie stapanite,  doarece se crede ca lacrimile varsate in ziua nuntii vor tine pe tot timpul mariajului.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  lacrimile la nunta sursa: storry.co

  In Spania si in America Latina insa, se crede ca mireasa care plange in ziua nuntii nu va mai plange in timpul casatoriei, lacrimile reprezentand despartirea de o familie si intemeierea alteia.

 3. Se spune ca este bine ca la nunta sa porti un obiect al unei persoane care a avut o casnicie fericita, un obiect ce simbolizeaza abundenta, ca o bijuterie din metal pretios imprumutata si ceva de culoare albastra, albastrul fiind culoarea ce reprezinta fidelitatea.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  bijuterii albastre de pentru nunta Sursa: villadianyer

   

 4. Se spune ca nu purtarea perlelor la nunta aduce lacrimi in timpul casatoriei.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  mireasa purtand perle la nunta Sursa: rokolla

   

 5. Mireasa trece pragul casei in bratele mirelui.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  mirele trece pragul casei cu mireasa in brate Sursa: libertatea

   

  Acest obicei vine din Roma antica, cand mireasa era trecuta pragul casei in brate pentru a nu se impiedica, moment in care spiritele malefice ce sunt asezate pe pragul casei ar fura fericirea mirilor.

 6. Taiatul tortului este un obicei ce vine tot din Roma antica, unde i se rupea miresei o paine deasupra capului pentru ca aceasta sa aiba longevitate si sa faca multi copii. Firimiturile ce cadeau din aceasta paine erau mancate de pe jos de invitati pentru noroc. In perioada medievala, in Anglia, mirii se sarutau peste o gramajoara de prajituri, care apoi erau impartite invitatatilor acoperite de o glazura de zahar. Acestea sunt originile tortului delicious cu mai multe etaje, taiat de mireasa si mire ca symbol al unirii lor in casatorie.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  taiatul tortului pentru nunta Sursa: penteadosideias

   

 7. Sarutatul miresei vine tot din Roma antica, unde un oarecare roman si-a sarutat mireasa pentru a verifica daca a baut vin.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  cununia religioasa Sursa: andreidumitrache

   

  In multe culturi din antichitate sarutul insemna incheierea unei afaceri sau un semn al supunerii. Acum o suta de ani in urma, in Scotia, cel ce saruta prima data mireasa era preotul ce oficia casatoria.

 8. Se spune ca voalul miresei nu trebuie sa fie nou, ci al unei femei care a fost fericita in timpul casatoriei. In China, valul miresei este essential pentru ca aceasta sa nu fie deocheata.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  mireasa cu voal impresionant Sursa: voalurimirese

 9. Un obicei ciudat, raspandit in Spania, este ca femeile ce sunt invitate la o nunta sa isi infinga in haine un ac cu gamalie. Femeile casatorite prind acul in haina cu varful in jos, iar cele necasatorite cu varful in sus. Femeia careia ii cade acul din haina se va casatori.…
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  nunta in Spania Sursa: mama

   

 10. O biceiul aruncatului buchetului de nunta vine din Anglia anilor 1300, cand exista o moda de a scoate jartiera miresei care era considerate aducatoare a norocului. Dupa un timp jartiera miresei era taiata iar aceasta isi arunca buchetul.
  Superstitii vechi devenite traditii de nunta

  momentul cand mireasa arunca buchetul Sursa: shedo

  De mentionat ca buchetul miresei era modalitatea prin care atrageau fertilitatea intr-un cuplu egiptenii si alte civilizatii antice.

   

Despre autor

Good Weather

1 Comentariu

 • […] Superstiţiile sunt credinţe în care un determinat fapt are o explicație mistică sau magică sau doar asumată cultural, social sau religios, credința în spirite, farmece, vrăji, semne prevestitoare, obiecte care poartă noroc, forțe supranaturale. Superstițiile in tradițile populare pot fi relaționate cu gândirea magică. Persoanele superstițioase cred (voit sau nu) că anumite acțiuni precum farmecele, descântecele, făcăturile, blestemele influențează viețile lor. Am adunat pentru tine câteva superstiţii legate de nuntă, conform Acvaria. […]

Leave a Comment