Superstitii legate de rochia de mireasa. Tu le stiai?

Mai jos vei gasi o lista cu cateva superstitii legate de rochia de mireasa. Tu le stiai?

teilor.ro

Superstitii legate de rochia de mireasa. Tu le stiai?

Stii de ce se spune ca mirele nu trebuie sa o vada pe mireasa inainte de nunta, imbracata in rochie? Ei bine, aceasta traditie a pornit pe vremea cand casatoriile erau aranjate de catre parinti. De teama ca mirele se va razgandi cand isi va vedea viitoarea mireasa, oamenii au dat nastere acestei traditii.

Viitoarele mirese superstitioase trebuie sa stie ca voalul nu se probeaza daca ele poarta rochia. Nici nu trebuie sa isi faca poze in rochia de mireasa sau sa se vada in oglinda, inainte ca viitorul lor sot sa le vada.

Stii care este semnificatia culorii albe a rochiei de mireasa? Pe langa faptul ca este un simbol al puritatii si al bunatatii, se considera ca aceasta culoare are rolul de a tine la distanta spiritele rele. Insa nu peste tot in lume femeile poarta o rochie de culoare alba atunci cand se casatoresc. Spre exemplu, rochiile de culoare albastra sunt intalnite detsul de des in cadrul nuntilor ce au loc in intreaga lumea. Nuanta acesteia este una mai deshisa, simboliozand fidelitatea, cinstea si nu in ultimul rand, siguranta. In Anglia, in trecut, rochiile de mireasa erau accesorizate cu fundite sau noduri de culoare albastra, pe care la final le luau tinerii care voiau sa se casatoreasca. Se credea ca acestea aduceau noroc, si nu numai in ceea ce priveste viata sentimentala.

teilor.ro

Vrei sa ai o casnicie de lunga durata, bineinteles! Dar stii ce faceau inainte femeile pentru a se asigura ca sansele sa se intample asta cresc considerabil? Isi coseau fire de par in rochia de mireasa. De asemenea, daca ai vrea sa porti la nunta rochia de mireasa a mamei tale, trebuie sa stii ca asta va inseamna ca vei avea o casnicie fericita.

Superstitii legate de rochia de mireasa. Tu le stiai?

Tourism Victoria

Vrei sa iti faci singura rochia de mireasa? Daca ai imaginatie si talent, atunci nu ai de ce sa nu faci asta, mai ales dupa ce vei afla care este semnificatia unui astfel de gest. Daca iti vei face singura rochia de mireasa, asta inseamna ca esti o femei harnica (lucru evident), dar si pura. Insa trebuie sa fii atenta la materialul folosit. Este indicat sa optezi pentru matase, care nu numai ca este fina, dar si eleganta. Stai departe de catifea, daca esti o persoana care crede in superstitii. Se spune ca acest material aduce saracia in noua familie pe care o vei intemeia. Nici satinul nu este recomandat deoarece se spune ca vei avea o casnicie nefericita.

Ai grija ca rochia ta sa nu se rupa cumva inainte de nunta sau chiar in ziua cea mare. Se spune ca este un semn rau, si ca mirii vor fi desparititi de moarte. Da, stiu, macabru!

Poate ai vazut ca acum sunt mirese care prefera sa poarte negru la nunta. Ei bine, nu este recomandat sa faci asta daca esti intr-adevar o persoana superstitioasa si asta deoarece se spune ca femeile care imbraca negru in ziua nuntii, vor ramane vaduve foarte repede.

teilor.ro

Si acum, la final, dupa ce ai aflat care sunt acele superstitii legate de rochia de mireasa, te invint si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta. Daca urmeaza sa te casatoresti si inca nu ai ales un videograf, iar clipurile de pe site ti-au atars atentia, nu ezita sa ne contactezi pentru mai multe detalii.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment