Superstitii legate de nunta pe care le poti ignora

Exista numeroase superstitii legate de nunta, unele bune, altele mai putin bune, insa daca vei tine cont de ele, nu vei face altceva decat sa adaugi un stres inutil perioadei dinaintea nuntii. Cel mai bine este sa le treci cu vederea, deoarece nu au nicio putere. Ti-am pregatit o lista cu cinci superstitii legate de nunta pe care le poti ignora.

teilor.ro

Cinci superstitii legate de nunta pe care le poti ignora

1. Nu va puteti vedea inainte de nunta. Inainte, cuplurile nu aveau voie sa se vada decat cu putin timp inaintea nuntii, pentru ca mirele sa nu se razgandeasca. Acest obicei a imbracat, treptat, forma unei superstitii potrivit careia cuplul va avea ghinion daca mirele va vedea mireasa inainte de nunta. Astazi, cuplurile respecta traditia mai mult pentru ca le place sa anticipeze momentul ceremoniei, si nu pentru ca mai cred in aceasta superstitie. Desigur, fiecare cuplu procedeaza cum considera ca este mai bine si mai confortabil.

Superstitii legate de nunta pe care le poti ignora

Christian David Photo

2. Stati departe de trandafirii galbeni. In epoca victoriana era populara in Europa o carte potrivit careia fiecare floare are o anumita semnificatie. Conform volumului, lalelele sunt simboluri ale iubirii si ale pasiunii, pe cand trandafirii galbeni semnifica gelozia. Daca iubesti o floare, da-i tu o semnificatie si nu-ti face griji in privinta lucururilor in care credeau candva oamenii.

Superstitii legate de nunta pe care le poti ignora

Flowers of the field

3. Nu trebuie sa scapi verigheta. De ce? Potrivit vechilor credinte, daca scapi verigheta, iti vei pierde viata. O superstitie foarte dramatica si, evident, lipsita de sens. Bineinteles ca nu trebuie sa scapi verigheta, dar nu din motivele acestea, ci pentru simplul fapt ca daca se va intampla asta, este posibil sa o pierzi si cine si-ar dori sa isi piarda verigheta, mai ales in ziua nuntii?

teilor.ro

Superstitii legate de nunta pe care le poti ignora

Christina246

4. Mireasa trebuie sa fie purtata in brate peste pragul casei. Romanii credeau ca in acest mod spiritele rele vor fi tinute departe de mireasa. Daca doriti sa respectati aceasta traditie, este in regula. Multe cupluri fac asta, insa nu din motivul mentionat anterior, ci pentru ca este interesant sau chiar amuzant sau, de ce nu, un simbol al noului lor statut. Ati putea chiar sa schimbati putin obiceiul si sa treceti pragul casei impreuna, tinandu-va de mana.

5. Nu trebuie sa va casatoriti in mai sau in zilele de 13. Referitor la faimoasa zi de 13, este evident motivul pentru care se considera ca nu este o zi buna pentru casatorie, insa ati auzit vreodata de superstitia potrivit careia nu este bine ca nuntile sa se organizeze in luna mai? Este o superstitie mai putin cunoscuta. Se pare ca dateaza din perioada romanilor, care in luna mai organizau festivalul pentru ce trecuti in nefiinta. Nu este decat o superstitie, ca multe altele, deci nu aveti de ce sa va lasati influentati de ea. Alegeti data pe care o considerati potrivita si veti avea parte de o nunta deosebita, precum cele de aici.

Superstitii legate de nunta pe care le poti ignora

Huffington Post

Mai sus am enumerat cateva superstitii legate de nunta pe care le poti ignora. Sunt credinte vechi, care s-au dovedit a fi neadevarate. Unele cupluri le respecta chiar si acum, insa nu pentru ca se tem de ceea ce s-ar intampla daca nu ar face asta, ci pur si simplu pentru ca par interesante sau chiar amuzante, ori pentru ei au o anumita semnificatei, mai profunda.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment