Superstitii de nunta din intreaga lume

In fiecare cultura exista superstitii. Ele au aparut cu mult timp in urma, iar unii oameni inca mai cred in ele. Mai jos vei gasi o lista cu cateva superstitii de nunta din intreaga lume. Iata despre ce este vorba.

Superstitii de nunta din intreaga lume

La greci exista o superstitie interesanta. Se pare ca miresele trebuie sa isi puna in manusa un cub de zahar. Asta pentru a avea parte de o casnicie dulce precum zaharul.

Superstitii de nunta exista si la englezi. Se pare ca daca pe rochia miresei se pune un paianjen, atunci aceasta va avea noroc. De asemenea, se spune ca ziua cea mai potrivita pentru a se face nunta este ziua de miercuri.

Superstitii de nunta din intreaga lume

Superstitii de nunta din intreaga lume

Cu totii cunoastem obiceiul mirelui de a o trece pe mireasa peste pragul casei. Se spune ca este bine ca el sa faca asta pentru a o putea proteja pe mireasa de spiritele rele care se afla sub pamant.

Conform traditiei hinduse, ploaia in ziua nuntii inseamna ca mirii vor avea noroc in casnicie. De asemenea, pentru a nu avea ghinion, femeile din Egipt o ciupesc pe mireasa in ziua nuntii. Astfel, ghinionul acesteia va fi alungat.

In Cehia cei care sunt invitati la nunta au obiceiul de a arunca boabe de mazare in cuplul care tocmai s-a casatorit. Astfel, boabele de mazare inlocuiesc traditionalele boabe de orez.

Inainte, in Finlanda exista obiceiul potrivit caruia mireasa trebuie sa mearga din usa in usa pentru a strange darurile de nunta cu ajutorul unei fete de perna. Ea trebuie sa fie insotita de un barbat in varsta. El trebuia sa fie casatorit. Barbatul reprezenta un simbol al mariajului de lunga durata.

In Oalnada exista o superstitie potrivit careia este bine sa se planteze un pin aproape de locuinta cuplului recent casatorit. Acesta este un simbol al norocului si al fertilitatii.

CITESTE SI: Superstitiile din ziua nuntii

CITESTE SI: Superstitii legate de nunta pe care le poti ignora

Stii de unde a venit obiceiul potrivit caruia miresele trebuie sa poarte un voal la nunta? Acesta isi are radacinile in Grecia si Roma Antica. In acea perioada oamenii credeau ca acesta are rolul de a o proteja pe mireasa de spiritele rele. Si astfel, acest obicei care a luat nastere in urma unei superstitii care a trecut testul timpului si inca este pravticat chiar si in zilele noastre.

Superstitii de nunta din intreaga lume

Superstitii de nunta din intreaga lume

Se spune ca este bine daca mireasa plange in ziua in care se casatoreste. Se spune ca astfel femeia varsa toate lacrimile si nu va mai avea lacrimi pentru a plange in viitor, dupa ce se va casatori.

Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute superstitii din intreaga lume. Au aparut cu mult timp in urma, insa oamenii mai cred in ele chiar si in zilele noastre.

Iar acum, la final, va propun sa accesati si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunat realizate de un videograf profesionsit. Sunt materiale video incarcate de emotie, care cu siguranta va vor sensibiliza. De asemenea, sunt o dovada clara a faptului ca iubirea exista si fiecare om va avea parte la un moment dat de acel „Si au trait fericiti pana la adanci batraneti”.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment