Superstițiile de nuntă, reale sau nu? Nu face niciodată așa

Sunt reale sau nu superstițiile de nuntă?

Nu face niciodată așa, iată un ghid pentru nuntă, dacă vrei să te încrezi în superstiții de nuntă!

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce miresele poartă voal sau cum de a devenit o superstiție să ai ceva împrumutat când te căsătorești, atunci acest articol este pentru tine. Am făcut un rezumat al celor mai surprinzătoare superstiții și tradiții de nuntă, împreună cu motivele din spatele lor.

teilor.ro

1. De ce trebuie să aibă miresele ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat și ceva albastru? Obiectul vechi reprezintă trecutul miresei, pe când cel nou simbolizează viitorul fericit al cuplului. În plus, mireasa trebuie să primească ceva împrumutat de la o persoană care are o căsnicie fericită, în speranța că va avea parte și ea de același lucru. Obiectul albastru simbolizează fidelitatea și iubirea, potrivit superstiției. 

2. Dacă te gândeai să scapi de voal când vei fi mireasă, citește asta prima dată. Obiceiul a apărut în Roma, miresele purtau pe atunci voalul în drumul lor către altar pentru a se deghiza în fața spiritelor rele care erau geloase pe fericirea lor.

Sunt reale superstițiile de nuntă? Nu face niciodată așa. Iată mai multe amănunte… 

3. Care e treaba cu a nu-ți vedea alesul înainte de ceremonia de la biserică? Această superstiție datează din vremurile în care căsătoriile erau încă aranjate, iar oamenii credeau că dacă cei doi aveau șansa să se vadă înainte de căsătorie, acest lucru i-ar face să se răzgândească referitor la nuntă! În ziua de azi, totuși, multe cupluri aleg să aibă adevărate ședințe foto înainte de ceremonie, așa că, probabil, poți uita măcar de acest obicei.

teilor.ro

Superstițiile

4. Ce înseamnă dacă îți plouă la nuntă? În unele culturi ploaia la nuntă simbolizează fertilitate și purificare, în România ploaia înseamnă că viitorul cuplu căsătorit va avea parte de noroc. Și orezul aruncat deasupra capetelor mirilor la cununia civilă are aceeași semnificație.

5. Cuțitele drept cadouri de nuntă, da ori ba? Potrivit folclorului și superstițiilor un cuțit simbolizează o relație ruptă și este semn de mare ghinion să dăruiești cuțite la nuntă, deși am putea fi tentați să fim practici și să dăruim obiecte utile cuplului. Mirii sunt sfătuiți ca în cazul în care primesc cuțite, să dea un leu celui care a făcut cadoul, astfel obiectul va fi cumpărat simbolic.

6. Un păianjen pe rochia de mireasă este mereu un semn bun, deși miresele ar putea fi îngrozite de creatura cu opt picioare. Nu îl striviți, este un vestitor al fericirii.

Superstitiile

7. Dacă te gândeai să folosești numele de familie al viitorului soț înainte de ceremonie, trebuie să îți spunem că unii cred faptul că nunta nu va mai avea loc dacă mireasa procedează astfel!

teilor.ro

8. Ce se întâmplă dacă mireasa plânge la propria nuntă? Se pare că plânsul la nuntă este semn bun, se crede că astfel ea se eliberează de lacrimi și nu va avea parte de ele în timpul căsătoriei. Așa că, te rugăm, nu îți face griji pentru machiaj, dacă fericirea e atât de mare, folosește unul care este rezistent la apă!

Sunt reale superstitiile de nunta? Nu face niciodata asa

Superstitiile

Pe lângă acestea vom aminti și câteva care sunt ceva mai stranii: miresele care din greșeală își scapă buchetul din mână vor divorța, nu e bine să te căsătorești de ziua ta de naștere dacă nu cumva vrei ghinion, ai grijă să nu fi călcat pe picior de perechea ta pentru a nu fi sub papuc toată viața și nu dansa desculț/ă la nuntă, ghinionul pândește, cred unii, chiar și aici.

Acum știi câte lucruri la întâmplare pot aduce ghinionul sau norocul ipotetic, tocmai de aceea te invit să uiți de ele și să te relaxezi puțin pe pagina StudioBlitz pentru a urmări câteva clipuri artistice de nuntă, așa cum poți avea și tu. Vizionare plăcută!

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment