Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

Căsătoria reprezintă un pas foarte important în relația fiecărui cuplu, o zi care va desemna oficial faptul că veți fi împreună tot restul vieții. După ce ați făcut marele pas, după ce v-ați bucurat de petrecere și de romantica lună de miere… ce urmează? Un drum lung pe care îl veți parcurge amândoi cu bune și cu rele, iar eu sunt aici pentru a vă oferi sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă.

9 sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

1. Comunicarea
Comunicarea este unul dintre cele mai importante elemente care stau la baza unei relații puternice, sănătoase și împlinite. Este esențial ca cel de lângă tine să știe de ce anume ai nevoie, ce te nemulțumește, ce ai vrea să faceți mai des, unde ar mai trebui îmbunătățiri, dar nu în ultimul rând, să-i spui și ce îți place. Partenerul tău trebuie să știe toate acestea, pentru ca relația, căsnicia voastră să funcționeze. Așadar, vorbește, vorbește și iar vorbește!

Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

Pinterest

2. Neînțelegeri
Cum am mai spus și în alte articole, neînțelegerile sunt absolut normale într-un cuplu. Nu îți imagina că dacă te căsătorești totul va merge de minune, el va face ce vrei tu și invers. Neînțelegerile sunt normale, însă nu le confunda cu certurile aprinse și dese sau cu amenințări repetate cu divorțul!

3. Trebuie să petreceți timp singuri
Este destul de frustrant ca el să vrea să iasă cu băieții la un fotbal sau în oraș, iar tu să mergi cu el. Nu cred că el vrea să meargă cu tine când ieși cu fetele, nu? Așadar, într-o relație sau căsnicie este important să nu smulgem persoana iubită din cercul său de prieteni sau să o privăm de anumite activități, pentru că ceea ce va acumula va fi frustrare și sigur nu îți va pica bine când va răbufni. Fiecare dintre voi trebuie să aibă timp pentru el, trebuie să fie singur uneori, trebuie să iasă cu prietenii fără tine! Căsnicia nu înseamnă că trebuie să faceți toate lucrurile împreună, ci din contră, este foarte indicat ca partenerii să își facă și planuri separat după ce se consultă.

Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

Pinterest

4. Mici surprize
Pentru a menține flacăra dintre voi trebuie să faci și mici eforturi pentru a-ți bucura partenerul. De asemenea, este important să vă bucurați împreună de momentele liniștite în intimitatea casei voastre, fie că vă uitați la un film, fie că luați cina.

5. Nu compara căsnicia ta cu a altora
Dacă vecinul pare mai fericit și pare că lucrurile îi merg ca pe roate nu înseamnă că așa și este. Ceea ce aveți voi este unic, ceea ce este între voi este unic, pentru că așa este fiecare om… unic! Oamenii au vieți diferite, mentalități diferite, experiențe diferite.

Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

Pinterest

6. Defecte
Ceea ce trebuie să înțeleagă orice cuplu este faptul că nu există partenerul perfect. Ceea ce vezi în filme sau citești în cărți nu corespunde cu realitatea, iar dacă vei încerca să cauți un partener ca ieșit de sub șablon sau să încerci să îl schimbi nu este o idee prea bună. Gândește-te la tine, ești perfect? Cu toții avem defecte, chiar dacă nu le observăm, așa că treci cu vederea micile defecte (a nu se confunda defectele cu viciile… de exemplu dacă bea, iar ție nu îți face plăcere, clar nu ar trebui să mai fi într-o relație cu el).

7. Treceți împreună peste toate problemele
Ai promis că îi vei fi alături la bine și la greu, așa că respectă promisiunea. Momentele dificile sunt făcute pentru a lua decizii împreună și pentru a vă face mai puternici, în plus, obstacolele sunt mai ușor de trecut în doi.

Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

Pinterest

8. Evită rutina
Este important să încercați lucruri noi mereu, indiferent că ieșiți într-un loc nou în oraș, o vacanță etc. În plus, nu lăsa serviciul să te acapareze de tot și fă-ți timp pentru planurile în doi.

Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

Pinterest

9. Intimitate
Indiferent de cât timp sunteți împreună sau căsătoriți viața sexuală joacă și ea un rol important într-o relație de cuplu. Dacă viața sexuală activă începe să nu mai fie… relația poate deveni din ce în ce mai fragilă.

Sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă

Pinterest

Acestea sunt doar câteva sfaturi pentru o căsnicie sănătoasă pe care le puteți pune în aplicare și descoperi împreună. Pentru a menține o căsnicie sănătoasă toate cele 9 puncte de mai sus sunt esențiale.

În continuare vă invit pe pagina StudioBlitz pentru vizionarea unor clipuri de nuntă pline de emoție.

Despre autor

Ana

8 Comentarii

Leave a Comment