Sfaturi de curatare pentru inelul de logodna

Frumusetea unui inel de logodna este data de stralucirea diamantului acestuia, dar anumite elemente pot atenua aceasta stralucire. Bijuteriile necesita o atentie sporita atunci cand sunt purtate, acestea fiind expuse la murdarie, praf, uleiuri sau creme de piele, dar si produse chimice de uz casnic pentru curatenie. Inelul de logodna poate rezista la activitatile de zi cu zi cum ar fi prepararea felurilor de mancare sau mersul la sala, dar in cazul in care realizati activitati de gradinarit sau curatenie, ideal este sa folositi manusi sau chiar sa va dati jos inelul de pe deget. Daca va scoateti inelul de pe deget in mod regulat, depozitati-l intr-o cutie ce are captuseala din material textil. Nu depozitati niciodata bijuteriile unele peste altele, deoarece astfel se pot zgaria. Inelul de logodna este o bijuterie cu valoare sentimentala si poate fi pastrat o viata daca stim cum sa avem grija de el, iar pentru asta este foarte important sa stii cum sa iti cureti inelul pentru a preveni deteriorarea acestuia. In continuare va vom prezenta cateva sfaturi de curatare pentru inelul de logodna.

teilor.ro

Sfaturi de curatare pentru inelul de logodna

Inelul de logodna. Sursa: Pinterest

Sfaturi de curatare pentru inelul de logodna

Pentru a va curata inelul de logodna acasa aveti nevoie de urmatoarele:

1. O perie moale
2. Apa calda
3. Detergent sau o solutie recomandata pentru curatarea bijuteriilor
4. Un vas adanc
5. Material pentru uscare similar celui pentru curatarea ochelarilor

Pentru inceput, inmuiati inelul jumatate de ora in apa cu detergent sau alta solutie de curatare pentru bijuterii. Asigurati-va ca ati ales un spatiu cu lumina necesara pentru a vizualiza toate detaliile importante ale inelului. Utilizati peria pentru a curata diamantul si partea interioara a inelului. Cheia unui rezultat final ideal este sa te asiguri ca ai indepartat foarte bine murdaria din toate crapaturile si colturile inelului. Clatiti inelul cu apa calda pentru a indeparta detergentul sau solutia de curatare pe care ai folosit-o. Dupa clatirea acestuia urmatorul pas este uscarea cu un material moale. Este foarte important sa nu folositi materiale abrazive in procesul de uscare a acestuia. Nu folosi niciodata servetele pentru uscarea inelului, deoarece risti sa il zgarii. Pentru a pastra inelul intr-o forma cat mai buna, incearca sa il cureti macar o data pe saptamana.

teilor.ro

Curatarea profesionala a inelului de logodna

Este ideal sa duceti inelul de logodna la o curatare profesionala realizata de un bijutier aproximativ o data pe an. Tehnica curatarii cu ultrasunete este ideala atunci cand nu se poate ajunge in spatiile mici ale inelului, deoarece cu ajutorul vibratiilor efectuate de ultrasunete se realizeaza o curatare delicata si se elimina toate impuritatile. Tehnica este ideala pentru curatarea inelelor delicate, deoarece indeparteaza fiecare urma de uzura. Un avantaj al curatarii inelului la un bijutier este faptul ca acesta va poate verifica pietrele acestuia inainte de a fi curatat neexistand riscul de a se dezlipi in timpul procesului. Desigur acesta va poate oferi si sfaturi de curatare pentru inelul de logodna pe care pana in prezent probabil nu le stiati, asa ca nu ezitati sa puneti intrebari in acest sens.

Sfaturi de curatare pentru inelul de logodna

Sfaturi de curatare pentru inelul de logodna. Sursa: Pinterest

Sper ca aceste sfaturi de curatare pentru inelul de logodna te-au ajutat. Recomandam sa cititi si despre intretinerea inelului de logodna cu diamant.

Despre autor

A Anca

Leave a Comment