Sfaturi ca sa te intelegi cu mama soacra

Foarte rar auzim nurori care vorbesc de bine si cu dragoste despre soacra lor. Dupa cum bine stiti se spune ca mama soacra nu reprezinta intotdeauna o prezenta placuta in viata nurorii sale, dar exista si situatii in care se leaga o relatie speciala bazata pe respect, in functie de temperamentul fiecaruia si dorinta de a exista intelegere.

teilor.ro

In continuare va voi prezenta cateva sfaturi ca sa te intelegi cu mama soacra si sa ai o relatie buna cu ea

Sfaturi ca sa te intelegi cu mama soacra


1. Comunica cu ea fara retineri

Comunicarea reprezinta punctul cheie pentru a nu exista neintelegeri. Incearca sa porti discutii sincere si deschise cu mama soacra cand te deranjeaza ceva anume. Evita discutiile in contradictoriu cu aceasta si incearca sa explici pe un ton calm ceea ce te deranjeaza. Incearca sa nu ai retineri sis a vorbesti deschis despre orice cu ea. Poate ea nu isi da seama ca anumite lucruri te deranjeaza asa ca e mai bine sa ii spui tot ce ai pe suflet. Daca uneori nu esti sigura de ceva, cere-i sfatul si cu siguranta o va bucura acest lucru. Detine mai multa experienta de viata si cuvintele sale te pot ajuta in diferite situatii.

teilor.ro

Sfaturi ca sa te intelegi cu mama soacra

Mama soacra si nora. Sursa: grasnet.com

2. Petrece timp cu mama soacra

O alta idee este sa petreci timp cu mama soacra. O poti vizita pentru a bea o cafea impreuna, puteti iesi la o cina doar voi doua sau chiar la shopping. Astfel, timpul petrecut impreuna discutand diverse va poate apropia mai mult si poti face din ea o adevarata prietena. Aceste momente pot face multe in ceea ce priveste cladirea unei relatii armonioase.

Sfaturi ca sa te intelegi cu mama soacra

Mama soacra si nora. Sursa: nextavenue.org

3. Incearca sa nu o critici

Mama soacra este prima femeie din viata sotului tau. Ea a avut grija de el de la primele sale clipe din viata si tot ea l-a crescut si educat pentru a deveni barbatul de care tu te-ai indragostit si ai decis sa iti fie sot pentru a va petrece restul vietii impreuna. Nu iti critica mama soacra atunci cand porti discutii cu sotul tau, cu familia ta sau prietenii tai. Nu se stie niciodata unde ajunge vorba si risti sa creezi un conflict doar din cauza unor cuvinte spuse de cele mai multe ori la nervi.

teilor.ro

Sfaturi ca sa te intelegi cu mama soacra

Mama soacra si nora. Sursa: grasnet.com

4. Accepta sa faca parte cat mai des in viata copiilor tai

Daca aveti copii, iar soacra doreste sa te ajute in ceea ce priveste cresterea acestora, nu refuza. Incearca sa nu ai atitudinea de “imi cresc si educ singura copiii, nu e nevoie de ajutor”. Accepta-I ajutorul fara sa stai pe ganduri, deoarece nepotii reprezinta o bucurie imensa pentru bunici si incearca sa nu o privezi de timpul petrecut cu ei.

Sfaturi ca sa te intelegi cu mama soacra

Mama soacra si nora. Sursa: club31women.com

Ia in considerare aceste sfaturi si gandeste-te ca o relatie buna cu soacra nu este chiar o misiune imposibila. Poate asa in viata ta vorba “soacra, soacra, poama acra” va fid oar un mit. In continuare te invit sa citesti si articolul Cateva lucruri pe care soacra ta ar vrea sa le stii.

Despre autor

A Anca

Leave a Comment