Semnificatia bijuteriilor de nunta

Nunta se refera mult si la alegeri: alegerea persoanei alaturi de care iti vei petrece tot restul vietii, alegerea tinutei pe care o vei purta in ziua cea mare, alegerea domnisoarelor de onoare si a cavalerilor de onoare, alegerea locatiei si multe altele, printre care si alegerea bijuteriilor. Insa, acum ne vom referi la bijuteriile care au mai mult o valoare sentimentala pentru mirese. Nu ne este necunoscuta traditia potrivit careia o mireasa ar trebui sa poarte la nunta ceva vechi, obicei care a pornit din Anglia, mai exact de la cateva versuri. Insa, care este semnificatia bijuteriilor de nunta, a celor de care sunt atasate sentimente, povesti de familie? Sa vedem ce spun cateva mirese despre aceste lucruri.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Despre semnificatia bijuteriilor de nunta

„Eu si sora mea ne-am casatorit la sase luni distanta. Suntem foarte aporpiate de bunica noastra si ne-am dorit sa purtam ceva ce-i apartinea, reprezentand acel obiect imprumutat. Ea a venit cu ideea ca amandoua sa purtam un inel care i-a apartinut si care avea si o piatra albastra, deci am avut intr-un final si ceva vechi, si ceva imprumutat si ceva albastru. A fost atat de special faptul ca am putut imparti acea bijuterie si sper ca va deveni o traditie noua pentru fetele din familie”, spune Kristen G.

Care este semnificatia bijuteriilor de nunta pentru mirese? Sa vedem mai jos ce spun alte femei in legatura cu subiectul in discutie.

Semnificatia bijuteriilor de nunta

Michaela Craft

„Mi-am rugat cea mai buna prietena sa-mi imprumute ceva pentru nunta. Din moment ce am fost intr-un grup impreuna, i-am propus o bijuterie legata de acest grup, pentru ca avea o piatra albastra, insa alegerea ei a fost una mult mai buna: o bratare de aur pe care mama ei, Lynda, i-a oferit-o. Lynda purtase acea bratara la propira ei nunta, cu 40 de ani in urma, asa ca reprezenta si acel obicect imprumutat, dar si vechi”, povesteste Jessica M.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

„Obiectul meu vechi a fost o floare de colt, imbracata in sticla si transformata intr-o bijuterie. A apartinut stra-strabunicii mele, care a ales floarea in Austria, inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Reprezenta conexiunea unor femei puternice de-a lungul generatiilor, care au luptat pentru libertatea pe care acum o am in fiecare zi”, spune Cori M.

Semnificatia bijuteriilor de nunta

London Jewellery School

Sunt cateva povesti tare interesante si nu au nici cea mai mica legatura cu valoarea materiala a bijuteriilor. Tocmai de aceea ele sunt atat de speciale si fac obicetul unor povesti pe care le poti asculta sau citi de fiecare data cu cea mai mare placere. Povestile de mai sus legate de semnificatia bijuteriilor de nunta ne arata cat de mult conteaza, inainte de toate, sentimentele care insotesc anumite bijuterii. Multumita lor si, nu in ultimul rand, multumita povestilor atat de interesante, bijuteriile devin nepretuite. Pentru ca, cine ar fi dispus sa renunte la astfel de comori in schimbul unei anumite sume de bani?

Iar acum, la final, dupa ce am aflat cateva povesti referitoare la semnificatia bijuteriilor de nunta, va invit sa vizionati cateva clipuri de nunta realizate de un videograf profesionist.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Adauga un comentariu

Leave a Comment