Semne că sunteți incompatibili

Atunci când ești la începutul unei relații sau când ai un posibil partener, probabil îți pui întrebarea ”Oare chiar suntem compatibili?”. Iar acest lucru se întâmplă mai ales atunci când auzi alți oameni cum vorbesc despre cât de perfectă este relația lor și despre cât de bine se potrivesc cu partenerul. Așadar, din acest punct începi să te întrebi dacă ești într-adevăr pe aceeași lungime de undă cu partenerul cu care vrei să îți împarți restul vieții. Aveți păreri, valori, idealuri asemănătoare sau nu? Dacă nu îți dorești o relație stabilă, de lungă durată, cel mai probabil compatibilitatea nu este un criteriu prea important sau un criteriu de care să ții neapărat cont, însă atunci când îți dorești contrariul, aceasta este esențială.

teilor.ro

Prin urmare, indiferent dacă vrei o relație pasageră sau o relație stabilă, serioasă, este important să știi dacă te potrivești cu persoana de lângă tine.

Semne că sunteți incompatibili

1. Nu aveți un nivel intelectual asemănător
Poate spui că nu contează o diplomă, câteva cărți citite în plus, dorința de a învăța mereu lucruri noi, curiozitatea, educația, însă toate acestea oricât de nesemnificative ți s-ar părea, pot spune dacă relația va merge sau nu din acest punct de vedere. Există un decalaj atunci când partenerul tău nu a terminat nici liceul, iar tu ai terminat 2 programe de master. Este normal ca prima dată să nu observi diferențele dintre voi, însă după ce începeți să vă cunoașteți mai bine o să vezi că nivelul intelectual nu trebuie ignorat. Desigur, dacă puteți purta discuții intelectuale care vă satisfac, relația voastră poate fi salvată.

Semne că sunteți incompatibili

Semne că sunteți incompatibili Pinterest

2. Vă certați des
Nu există relație fără certuri sau discuții mai aprinse, iar acest lucru nu înseamnă neapărat că sunteți incompatibili. Compatibilitatea este prezentă atunci când la sfârșitul discuției extragi ceva, tragi niște concluzii, însă este definită și prin modul în care îi reproșezi anumite lucruri partenerului tău. Însă în momentul în care certurile sunt dese și de multe ori ai impresia că bateți pasul pe loc, că subiectul discuției este același, atunci ar trebui să evaluați situația pentru a vedea dacă există o cale de rezolvare, căci aici este adevărata problemă, care naște incompatibilitatea dintre voi.

teilor.ro

Semne că sunteți incompatibili

Semne că sunteți incompatibili Pinterest

3. Nu se poate pune problema de compromisuri
Chiar dacă la început vedeți că nu vă doriți aceleași lucruri nu înseamnă că relația nu poate continua. Poate fi vorba despre căsătorie, job sau copii, iar dacă opiniile voastre sunt opuse și de neclintit atunci relația nu va avea mari speranțe, iar incompatibilitatea este cea care o va caracteriza. De aceea, este important să cunoașteți și termenul de „compromis”, pentru a avea o bună înțelegere.

4. Nu spui ce te deranjează
Nu este deloc o soluție să păstrezi pentru tine nemulțumirile. De ce faci acest lucru? Din dorința de a evita certurile sau pentru că nu poți discuta deschis cu persoana de lângă tine. Pentru ca relația să fie una sănătoasă trebuie să îți exprimi părerile fără rețineri, indiferent de consecințe. Într-o relație sănătoasă certurile au un caracter constructiv.

Semne că sunteți incompatibili

Semne că sunteți incompatibili Pinterest

5. Nu aveți încredere unul în celălalt
O relație de lungă durată înseamnă iubire, respect, comunicare și nu în ultimul rând, încredere. Dacă unul din voi (sau amândoi) face crize de gelozie sau are intenția de a verifica telefonul celuilalt, atunci încrederea nu există, iar relația voastră nu se află pe un făgaș bun. Fidelitatea trebuie abordată într-o discuție pentru a nu exista fisuri în relația voastră sau pentru a le repara pe cele existente.

Semne că sunteți incompatibili

Semne că sunteți incompatibili Pinterest

Prin urmare, incompatibilitatea nu înseamnă neapărat că nu sunteți făcuți unul pentru celălalt și că relația voastră nu poate continua, incompatibilitatea poate sugera și faptul că trebuie să lucrați mai mult la voi doi și la legătura voastră pentru ca totul să funcționeze așa cum vă doriți. De asemenea, prin comunicare o să reușiți să depășiți toate barierele, nemulțumirile și certurile care vă dau bătăi de cap. În fond, incompatibilitatea depinde de voi, de situație și de cât de dispuși sunteți să luptați pentru relația voastră.

teilor.ro

Despre autor

Ana

1 Comentariu

  • […] Atitudinea pe care o ai față de relațiile amoroase, modul în care te raportezi la acestea sunt determinate de mai mulți factori, printre care personalitatea, vârsta, exemplele pe care le-ai avut în familie, experiențele trăite, dar și astrele. Așadar, există zodii care vor să trăiască clipa, să nu simtă presiune asupra lor, ci să păstreze o legătură mai relaxată cu posibilul partener; de aceea, aceste zodii vor încerca mereu să evite discuțiile ce implică planuri de viitor sau divulgarea sentimentelor. Prin urmare, citește mai jos care sunt zodiile care preferă relațiile neserioase, de scurtă durată și care se feresc de angajamente. […]

Leave a Comment