Secretele fotografilor de nunta.

Fotografii de nuntă sunt alături de tine aproape în fiecare moment al zilei nunții tale. Ei se prind de momentele cele mai intime: prima ta privire aruncata persoanei cu care plănuiești să fii pentru totdeauna, zâmbetul tău în timp ce te-ai căsătorit și primul pas pe ringul de dans. Dar cât de mult știți voi despre cum funcționează aceasta meserie- și de ce sunt atât de scumpa fotografia de nunta? Fotografii nu vorbesc neintrebati, dar au participat la atatea nunti incat ar putea fi wedding planneri de succes. In plus, au secretele lor, chestii care nu le plac, sau altele la care nu te-ai astepta dar le fac placere. Citeste radurile de mai jos si afla cateva din Secretele fotografilor de nunta, toate acestea te vor ajuta sa comunici mai bine cu fotograful tau.

Bestofdestination.com Secretele fotografilor de nunta.

Bestofdestination.com Secretele fotografilor de nunta.

Secretele fotografilor de nunta

  • le place sa le ceri ajutorul…

Mai ales când vine vorba de calendarul zilei celei mari. „Am adăugat mai mult timp pentru fotografii”, spune Gina Cristine, proprietară și fotografă din Chicago. Spune ea, mirele și mireasa  presupun că fotografii au nevoie doar de 15 minute pentru fotografiile de familie. Dar acele fotografii de familie ar putea dura cu ușurință 30 de minute, deoarece un membru al familiei lipsește întotdeauna. “Trebuie să ne asigurăm că avem suficient timp și că nu ne grăbim și ne agităm”, explică Cristine. Cerele sfatul atunci cand programezi ziua nuntii. Nimeni nu stie mai bine ca ei cum decurge programul unei nunti.

Jason Brown, proprietar și fotograf al J. Brown Photography din Chicago, spune că cuplurile întreabă întotdeauna despre prețul și disponibilitatea sa. Dar îl adora atunci când conversația se orientează si către stilul și abordarea sa generală și ajung să îl cunoască pe el ca artist.  „Atunci putem înțelege dacă suntem compatibili”,spune Brown. „Nu mulți clienți intreaba asta si mi-as dori sa fiu intrebat mai des despre experienta si stil.”

Acest lucru diferențiază amatorii de profesioniști, spune Eva Ho, proprietar și fotograf pentru Eva Ho Photography. Întrebarea ei perfectă: „Cum faceți față situației XX?” Ho explică că, deoarece fiecare nuntă este unică, trebuie să găsiți un fotograf care să fie perfect pentru dvs., iar întrebarea despre experiență vă va ajuta să luați această decizie. Te va ajuta, de asemenea, să înțelegi motivul pentru care angajezi un fotograf profesionist de nuntă, mai degrabă decât pe cineva care doar se preface în fotografie, pentru ziua ta cea mare.

  • nu le displace sa fie intrebati de ce sunt asa de scumpi

Sigur, fotografii de nuntă percep uneori  câteva mii de euro pentru ceea ce par a fi opt ore de muncă. Dar s-au întâlnit și cu dvs. de nenumărate ori înainte de nuntă. Și vă dați seama de câte ori ați trimis un e-mail? Apoi urmează procesul de editare. Acești fotografi pun multe alte ore de lucru în acele imagini decât v-ați imaginat vreodată. De asemenea, acel echipament al camerei nu a fost gratuit (și trebuie actualizat la fiecare doi ani). Stacy Able, un fotograf de nuntă din Indianapolis,  spune că o adoră atunci când cuplurile întreabă de ce percepe atât de mult, pentru că îi oferă posibilitatea de a explica cu adevărat tot ceea ce  face.

Secretele fotografilor de nunta

Cabina foto nunta StudioBlitz

Cabina foto nunta StudioBlitz

Sigur, calitatea imaginilor din interior este posibil să nu fie uimitoare pentru un fotograf, dar acele cabine foto sunt atât de distractive. Și chiar îi ajută pe fotografi să își facă treaba. „În timpul recepției, ocolim și facem fotografii candide, dar ne este greu să obținem instantanee de grup pentru că oamenii dansează”, spune Cristine. „Ne place să știm că cabinele foto sunt acolo.”

  • Nu le place sa fotografieze la mese

De la masă la masă pentru a-ți întrerupe cina și a te poza cu invitatii… nu , aceasta nu este deloc o idee buna.

  •  A fi fotograf de nunta este un job full time
Bestofdestination.com Secretele fotografilor de nunta.

Bestofdestination.com Secretele fotografilor de nunta.

A fi fotograf de nuntă este un loc de muncă cu normă întreagă, iar fotografii lucrează aproape în fiecare zi a săptămânii, scrie fotograful Lauren Lim pe PhotographyConcentrate.com, un site dedicat tuturor fotografiilor. Când nu fotografiaza  de fapt nunți, fotografii de nuntă editează fotografii, se întâlnesc cu clienții, creează fotografii, trimit facturi și își promoveaza afacerea. Și pentru că este o afacere, până la urmă, se ocupă chiar si de contabilitate.

„Ești acum contabilul, departamentul de marketing, graficianul, departamentul de servicii pentru clienți, secretarul și cam orice alt titlu la care te poți gândi”, scrie Lim. „Există un mit periculos care plutește în jurul căruia sugerează că fotografii de nuntă lucreaza doar într-o zi a săptămânii și fac bani de bani.” În realitate, fotografii de nuntă lucrează o săptămână normală de cinci zile, la care se adaugă ședințe și fotografii de logodnă seara, și nunți în weekend.Este o meserie grea dar frumoasa.

Secretele fotografilor de nunta

  • Editarea fotografiilor nu este o treaba usoara
Bestofdestination.com Secretele fotografilor de nunta.

Bestofdestination.com Secretele fotografilor de nunta.

Mulți oameni vor cere fotografilor lor să ii  facă mai slabi, mai înalți, mai tineri – și să adauge oameni în fotografii, spune Able. Dar ea explică: „Oamenii nu își dau seama ce presupune asta.” Da, putem face asta, dar nu pentru fiecare fotografie.

  • nu le place sa le arati o poza de pe Pinterest sau a unui alt fotograf

Pinterest devine foarte enervant pentru fotografii de nuntă, nu le place sa încerce să re-creeze ceea ce ai văzut tu acolo acolo. AFotografiile grozave pe cvare le gasesti tu pe Pinterest poate au fost o sansa, o intamplare o data in viata, un fenomen al naturii, poate mireasa era gimnasta! Nu, nu iti pune fotograful sa recreeze o imagine de pe Pinterest, nu numai ca nu ii place asta dar nic nu va reusi. In timp ce tu il chinui cu astfel de cerinte, poate tocvmai rateaza un cadru grozav si unic, numai pentru tine.

Fotografia de nunta este fascinanta este poate transpunerea cea mai frumoasa a timpului in imagini. Cele mai frumoase amintiri din ziua nuntii, raman fotografiile.

Mai jos, am aflat secrete si de la alti fotografi! Te invitam sa le descoperi:
Secretele fotografilor de nunta

Secretele fotografilor de nunta

Despre autor

C. Alina

2 Comentarii

Leave a Comment