Scrisoarea unui tata catre viitorul ginere

Nuntile nu se refera numai la organizare, ci si la sentimente. Un amestec de trairi interioare, intense, s-ar putea gasi in sufletul oricarei persoane implicate in acest eveniment. Fie ca este vorba despre miri, despre familiile sau apropiatii lor, toti sunt, intr-o masura mai mica sau mai mare, coplesiti de emotii. Si este firesc sa se intample asta. Ti-am pregatit scrisoarea unui tata catre viitorul ginere, dintre randurile careia se desprind numeroase emotii.

Scrisoarea unui tata catre viitorul ginere

Steven Serge Photography

Scrisoarea unui tata catre viitorul ginere

Astazi este cea mai fericita si cea mai trista zi din viata mea. Astazi este ziua de care m-am temut din momentul in care am tinut-o prima data in brate. De maine nu voi mai fi singurul barbat din viata ei. Astazi iti dau o bucata din inima mea. Astazi ti-o dau pe fiica mea.

Imi amintesc si acum ziua in care acel ingeras micut a intrat in viata mea. Ziua in care am luat-o in brate si am realizat ca nimic nu va mai fi la fel. Era atat de mica. Iubeam modul in care degetele ei micute imi prindeau degetele. Iubeam modul in care zambetul ei imi lumina cele mai intunecate zile. Iubeam totul la ea.

Scrisoarea unui tata catre viitorul ginere

The Huffington Post

Nu am fotografiile din momentul in care a inceput sa mearga de-a busilea, sau cand a inceput sa stea in picioare, ori sa mearga, dar daca ma intrebi, inca imi amintesc acele momente. Sunt intacte in mintea mea. In fiecare zi, cand veneam de la serviciu, mergeam cu ea afara. Ii aratam cerul din timpul noptii. Era incantata de fiecare data cand privea cerul plin de stele. „Tati, merge cineva la cer pentru a atinge stelele? Cand vei mai calatori cu avionul, imi vei aduce o stea?”, ma intreba cu vocea ei de copil, iar acea inocenta imi umplea inima. Modul in care se amuza, visurile ei… Intotdeauna am crezut ca sunt diferite.

Scrisoarea unui tata catre viitorul ginere

The Frick

Nu ma intelege gresit, fiule, dar mi-am crescut fiica intr-un mod mai diferit. Niciodata nu am ridicat vocea cand am vorbit cu ea, niciodata nu am tipat la ea. Chiar si cand venea acasa tarziu, ii vorbeam calm. Niciodata nu am incercat sa-i impun opiniile mele. Niciodata nu i-am impus ce este corect si ce este gresit. I-am vorbit despre anumite povesti si situatii si am lasat-o pe ea sa decida ce este alb si ce este negru. Constiinta ii apartine si este puternica. Am invatat-o cum sa gandeasca si cum sa fie independenta.

Scrisoarea unui tata catre viitorul ginere

Infinite Characters

Niciodata nu am avut nimic impotriva amicilor ei de sex opus. Nici nu am avut nimic de comentat in legatura cu rochiile pe care le purta. Este o femeie independenta si poate lua decizii de una singura. Cand a vrut sa mearga in excursie cu prietenii ei, am lasat-o. Cand a vrut sa mearga la universitate, desi la sute de kilometri distanta, am lasat-o, oricat de greu mi-a fost sa o vad plecand. Am si intotdeauna am avut incredere in ea.

Dar acestea sunt lucruri marunte. Am crescut-o diferit si din alte puncte de vedere. Fiule, fiica mea nu este cea mai buna bucatareasa. Poate gati lucrurile de baza, da. Dar te rog sa nu te astepti sa fie un maestru bucatar din prima zi. In toti acei ani in care tu ai fost ocupat cu studiile, si ea a fost la fel. A trecut si ea prin acelasi sistem de invatamant pentru a-si obtine diplomele. Nu a avut timp sa-si imbunatateasca abilitatile culinare. Dar va incerca. Va face tot posibilul sa gateasca bine pentru tine. Dar nu o judeca daca legumele sunt putin prea sarate, sau prajiturile mult prea coapte. Apreciaza efortul pe care il depune pentru tine.

Fiule, te rog sa iti amintesti ca lucreaza si ea la fel de mult ca tine, are aceleasi aspiratii in cariera si se confrunta uneori cu stresul. Dar, cunoscand-o, nu se va plange. Va face tot posibilul sa iti acorde timp in fiecare zi. Si ar fi minunat daca o vei ajuta la treburile casnice. Acest lucru nu te va face sa pari slab, ci ii vei dovedi ca iti pasa.

O stiu de foarte mult timp si stiu ca are idei bune. Ii poti asculta opiniile in legatura cu lucrurile marunte sau cu cele importante. Las-o sa vorbeasca.

Mi-am crescut fiica un pic diferit. Va avea propriii ei prieteni cu care va iesi, dar asta nu inseamna ca nu va socializa si cu prietenii tai. Dar te rog sa nu-i ceri sa renunte la amicii ei, pe care ii stie de o viata. Sunt oamenii care au dat forma vietii ei si au jucat un rol important in crearea femeii care este astazi.

Fiule, ea este averea mea cea mai de pret si daca as avea de ales, niciodata nu as renunta la ea. Este norocoasa ca te-a gasit, barbatul visurilor ei. Si sunt sigur ca esti un om deosebit. Te-a ales pe tine si am incredere in alegerea ei. Te rog sa ai grija de ea asa cum am avut eu. Las-o sa fie ea insasi chiar si dupa ce va fi a ta.

Astazi este cea mai fericita si cea mai trista zi din viata mea. Astazi este ziua de care m-am temut din momentul in care am tinut-o prima data in brate. De maine nu voi mai fi singurul barbat din viata ei. Astazi iti dau o bucata din inima mea. Astazi ti-o dau pe fiica mea.

Scrisoarea unui tata catre viitorul ginere

Pinterest

Aceasta a fost scrisoarea unui tata catre viitorul ginere. Este incarcata de emotii si este o lectura deosebita. Pentru ca, asa cum am spus la inceputul articolului, nuntile nu se rezuma niciodata numai la pregatiri, ci intotdeauna sunt implicate sentimente. Multe…Profunde…

Daca ti-a placut scrisoarea unui tata catre viitorul ginere, atunci te-ar putea interesa si scrisorile de aici, aici si aici, iar aici vei gasi cateva clipuri video care te vor umple de emotie, asa cum a facut si scrisoarea unui tata catre viitorul ginere.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment