Scrisoare catre sotia tatalui meu: „Mama vitrega…”

Aceasta este o scrisoare scrisă de către fiica unui bărbat care s-a căsătorit a doua oară, scrisoarea este adresată soției tatălui său.

Scrisoare catre sotia tatalui meu:

Dragă mamă vitregă,

Vreau să încep prin a-ți spune că ai contribuit mult la îmbunătățirea vieții mele. M-ai împins să fiu o persoană mai bună și mă provoci să am așteptări mai mari. Dar tu nu ești mama mea. Nu vei fi niciodată mama mea, și mă voi opune mereu atunci când te vei comporta de parcă ai fi. Cu toate astea, oricât de mult aș încerca să mă gândesc la mine ca la o prințesă, nu sunt Cenușăreasa, iar tu nu ești mama vitregă malefică.

Lucrurile s-au schimbat când te-ai mutat la noi. Nu mi se mai permiteau lucrurile permise atunci când tata era singur. Mi se impuneau așteptări care mi se păreau ridicole și fără sens. Nici nu mai trebuie să spun că eram enervată. Am urât schimbarea. Însă tata era fericit pentru prima dată după mulți ani, nu l-am văzut niciodată să privească pe cineva așa cum te privea pe tine.

Căsătoria părinților mei s-a terminat cu mult înainte de a se încheia cu adevărat. Eu nu am văzut niciodată cum arată o relație sănătoasă și iubitoare. Am crescut cu certuri și urlete, jocuri de dat vina pe celălalt și am fost martora suferinței în timpul unei căsnicii lipsită de dragoste de dragul copilului lor.

 Scrisoare catre sotia tatalui meu


Scrisoare catre sotia tatalui meu

Îmi iubesc mama atât de mult. Este o persoană uimitoare cu o inimă uriașă, dar nu a fost niciodată femeia perfectă pentru tatăl meu. Tu ești.

Îți mulțumesc fiindcă l-ai inspirat pe tatăl meu să devină o persoană mai bună. (Și pentru că l-a învățat să se îmbrace mai bine.) Îți mulțumesc pentru că ne-ai ajutat pe sora mea și pe mine să ieșim din zonele de confort. Îți mulțumesc că m-ai ajutat să reușesc, că m-ai iubit de parcă aș fi fost a ta. Eu sunt fiica ta „bonus”, așa cum o spui chiar tu.

Tu m-ai învelit noaptea înainte de culcare, tu mi-ai stins lumina din cameră când adormeam cu ea aprinsă. Îmi faci cele mai minunate daruri. Și CERI familiei să se reunească la oricare zi de naștere a unuia dintre noi. (Iar noi suntem 7!). Organizezi cine în familie aproape în fiecare noapte.

 Scrisoare catre sotia tatalui meu


Scrisoare catre sotia tatalui meu

Știu că mereu ți-ai dorit să ai o familie mai numeroasă, iar acum chiar o ai. Ai două fiice, și acum mai ai și trei „fiice bonus”. Nu mi-l pot imagina pe tatăl meu mai fericit alături de altcineva în afară de tine.

Tu ai învins stereotipul mamei vitrege. Nu ne înțelegem noi în orice privință, fiindcă suntem amândouă încăpățânate și avem opinii foarte puternice. Dar orice ar fi, orice s-ar întâmpla, eu sprijin relația unică pe care o ai cu tatăl meu. Eu poate că voi încerca să mă opun schimbărilor și de acum înainte, dar sunt atât de recunoscătoare pentru influența pe care ai avut-o în viața familiei mele.

Îți mulțumesc că ești tu.

Cu dragoste,

Noua ta fiică vitregă

Mai rar o astfel de fiică vitregă, așa-i? Dacă și pe tine te-a emoționat scrisoarea, urmărește câteva clipuri la fel de emoționante pe StudioBlitz.

Despre autor

C.S.

1 Comentariu

Leave a Comment