Sarcina dorită întârzie

Dacă formați un cuplu, iar sarcina dorită întârzie să apară, sau sunteți deja sunteți o familie și vă doriți un copil, astfel încât totul să fie perfect, dar acesta întârzie să vină, vă aflați unde trebuie, pentru că vă vom prezenta pe scurt, ceea ce trebuie să faceți în acest caz. Acest articol este  strict informativ pentru cei care își doresc un copil, dar sarcina întârzie să apară.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Sarcina dorită întârzie

Puteți să spuneți cu adevărat că sarcina dorită întârzie să apară, abia după ce aveți un an de zile de încercări eșuate, adică 12 luni de activitate sexuală neprotejată. Dacă timp de un an de zile, testele de sarcină sunt negative, atunci se pune problema de infertilitate și este nevoie de consult de specialitate.

romanialibera.ro

Sunt cazuri când, chiar și după un an de zile, se întâmplă ca sarcina să apară exact în momentul în care vă așteptați cel mai puțin, și asta pentru că atunci când vă gândiți prea mult la asta, sunteți stresați, iar sarcina nu se prinde. În momentul în care nu vă mai gândiți la asta, sunt șanse mari ca pe testul de sarcină să apară două lunii, dar asta nu este o regulă și nu ar trebui să vă bazați pe asta.

Ce este de făcut când sarcina dorită întârzie

Dacă sarcina dorită întârzie să apară timp îndelungat, este recomandat un specialist în infertilitate, și nu un simplu consult ginecologic. Vă luați partenerul de mânuță și vă prezentați la un specialist. Prima etapă constă într-un set de analize pe care le veți face amândoi. Analize la sânge, spermogramă, secreții vaginale și histerosalpingografie (vizualizarea uterului și a trompelor uterine). În urma acestor rezultate, specialistul vă va explica ce este de făcut în continuare.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

sarcina dorită întârzie

Atunci când este găsită problema, ea poate fi rezolvată prin tratamente, mici intervenții chirurgicale, sau  poate fi ceva mai complicat de atât, astfel încât să fie nevoie de insemninare sau fertilizare în vitro. În cazul în care sarcina dorită întârzie, iar medicul specialist vă recomandă fertilizare în vitro, puteți face acest procedeu cu ovocitele voastre și spermatozoizii partenerului, sau cu ovocite sau spermatozoizi donați.

De ce sarcina dorită întârzie să apară

Sunt puține cazuri când se ajunge la infertilitate și prin urmare, la fertilizare în vitro, iar printre motivele pentru care se ajunge la asta sunt problemele partenerului în ceea ce privește calitatea spermei, hidrosaplinx (lichid la nivelul trompelor), lipsa ovulației etc, dar în majoritatea cazurilor când sarcina dorită întârzie, se rezolvă cu tratamente.

sarcina-dorită-întârzie-sursa-daciamedicalcenter.ro

sarcina-dorită-întârzie-sursa-daciamedicalcenter.ro

Printre cauzele infertilității se enumeră nu doar trompele înfundate ci și endometrioza (creșterea endometrului), poziția uterului anormală, bolile cu transmitere sexuală, infecțiile bacteriene la unul dintre parteneri, probleme hormonale, vârsta înaintată, azospermia (lipsa spermatozoizilor) sau alte cauze. În plus, sunt cazuri în  care se vorbește și de infertilitate inexplicabilă. De asemenea, nu există doar problema unei sarcini ce nu apare, ci și imposibilitatea de a duce până la termen o sarcină și sarcina extrauterină, iar în aceste cazuri, tot un specialist în infertilitate poate găsi soluția.

Indiferent de motivul pentru care sarcina dorită întârzie să apară, este important să știți că nu sunteți singuri, căci 1 cuplu din 5 se confruntă cu asta. Este important să nu amânați vizita la specialist și să nu vă pierdeți speranța. Pentru mai multe informții puteți intra aici și aici.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Despre autor

M Olga

Leave a Comment