Rutina unui ten sănătos

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai mare organ al corpului uman? Îți dau eu răspunsul: pielea, iar cum pielea este un organ exterior, aceasta trebuie îngrijită și protejată cu grijă. Știm cu toții că internetul este plin de sfaturi de îngrijire, tratamente pentru diferite afecțiuni ale pielii și mai ales faimoasele remedii naturiste. Tocmai de aceea voi scrie acest articol, pentru a încerca să vă fac să înțelegeți că „măștile” cu tot ce ai prin bucătărie (de la ou, zaț de cafea, bicarbonat, iaurt, miere, roșii și alte asemenea) nu sunt deloc benefice. Așadar, fugi și pune oul și iaurtul înapoi în frigider și citește cu atenție ce am scris mai jos, drumul spre rutina unui ten sănătos. Pentru a avea o piele sănătoasă trebuie să avem și o rutină de îngrijire adecvată tipului de ten, dar și vârstei, mai ales dacă tenul vine la pachet și cu anumite probleme (acnee, melasmă, rozacee etc.). În rândurile de mai jos îți prezint câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi în crearea unei rutine potrivite tipului tău de ten.

lila-rossa.ro%20

nailsup.ro%20

4 pași esențiali despre cum să îți construiești rutina pentru un ten sănătos. Rutina unui ten sănătos.

1. Demachiere și spălare
Pentru a avea rutina unui ten sănătos o să încep cu pasul pe care orice femeie trebuie să îl respecte, și anume, demachierea. Una dintre marile greșeli pe care multe femei o fac este de a nu se demachia seara înainte de culcare sau de a dormi cu machiajul pe față. Foarte greșit! Întotdeauna, indiferent cât de obosită ești sau cât de târziu este, încearcă să te demachiezi (atenție! trebuie să te demachiezi chiar dacă nu porți machiaj). Poți folosi un ulei care se limpezește cu apă și nu rămâne pe ten sau o apă micelară. Din nou, cu siguranță ați auzit femei care spun că nu își clătesc tenul după ce se demachiază, însă este la fel de greșit; apa micelară se clătește/spală de pe ten! În plus, demachierea se face o singură dată pe zi, seara, nu și dimineața. De asemenea, un alt pas important este spălarea cu un gel de curățare (nu săpun) de două ori pe zi: dimineața și seara.

Rutina unui ten sănătos

Pinterest

2. Hidratare
Hidratarea constituie un alt pas esențial, fiind realizată cu ajutorul cremelor hidratante și prin consumul generos de apă. Seara, după demachiere și spălare umezește fața cu apă termală, aplică acid hialuronic (pe tenul umed) și apoi crema hidratantă.

Rutina unui ten sănătos

Pinterest

3. Exfoliere
În rutina unui ten sănătos nu ai nevoie de bicarbonat sau zaț de cafea, căci acestea pot agresa tenul, deci păstrează-le în bucătărie. Exfolierea se realizează cu ajutorul acizilor (mandelic, azelaic, glicolic, salicilic etc.), pe care îi alegi în funcție de nevoile tenului tău, iar dacă ești începătoare integrează în rutina ta cel mai blând exfoliant. De asemenea, acizii nu se folosesc în fiecare seară, cu excepția acidului hialuronic (care poate fi folosit în fiecare seară/dimineață), care se numește „acid”, însă el nu exfoliază, ci hidratează. Important de menționat este faptul că acizii trebuie aplicați pe tenul perfect uscat, evitând zona ochilor, spre deosebire de acidul hialuronic, care trebuie aplicat pe tenul umed. Acizii exfolianți nu se aplică pe perioada verii, pentru că sensibilizează tenul, deci cu siguranță nu îți dorești să agravezi problema, ci să o tratezi.

librariadelfin.ro

cartepedia.ro

 

4. SPF
În rutina unui ten sănătos, unul dintre cele mai importante produse este spf-ul sau crema cu factor de protecție solară, fiind recomandată tuturor, inclusiv copiilor. Spf-ul se aplică după spălarea de dimineață, eventual după aplicarea unei creme hidratante în cazul în care aveți tenul uscat și nevoie de extra hidratare. Puteți aplica spf-ul după ce ați spălat tenul dacă nu simțiți nevoia de a aplica și o cremă hidratantă înainte. Spf-ul se reaplică o dată la două ore în zilele de vară și chiar mai des atunci când sunteți la plajă (unde este indicat să purtați și pălărie pentru o protecție mai mare); de asemenea, crema cu factor de protecție solară trebuie folosită pe întreaga perioadă a anului, deci indiferent de anotimp, mai ales dacă folosești acizi. Care este cel mai bun produs pentru a încetini apariția ridurilor? Tot spf-ul.

Rutina unui ten sănătos

Pinterest

Trebuie să menționez că povestea despre rutina de îngrijire a tenului este mult mai amplă, iar eu doar încercat să explic pe înțelesul tuturor câțiva pași care ne conduc spre o piele sănătoasă. Acizii și retinoizii nu îi poți folosi după ureche (mai ales că unii nu sunt recomandați în sarcină și alăptare), singurele produse pe care le poți alege singură sunt apa micelară, gelul de curățare și spf-ul. De asemenea, există și unele produse ce au în lista lor de ingrediente alcool, parfum și/sau iritanți (de pildă, uleiurile esențiale), pe care ar trebui să le eviți. Pentru alte probleme ale tenului trebuie să faci analize și să consulți un medic dermatolog, după caz, endocrinolog și ginecolog; medicii sunt singurii în măsură să îți spună ce tratament sau rutină să urmezi. Nu uita: ce mi se potrivește mie este posibil ca ție să nu ți se potrivească!

Așadar, dacă vrei să strălucești în ziua nunții, dar nu numai, ține cont de pașii de mai sus, iar pielea ta îți va mulțumi. Rutina unui ten sănătos este foarte importantă pentru fiecare femeie, mai ales dacă vrei să captezi toate privirile la fiecare eveniment.

Iar acum te invit pe pagina StudioBlitz pentru multe clipuri, care îți vin în ajutor dacă ești o viitoare mireasă.

Despre autor

Ana

3 Comentarii

Leave a Comment