Rochiile lui Elizabeth Taylor

Niciodată domnişoară de onoare, întotdeauna mireasă – aceasta pare să fi fost viaţa frumoasei Elizabeth Taylor. Unul dintre primele roluri pe care le-a jucat atriţa ca adult a fost acela al unei mirese, în filmul original Tatăl miresei, din 1950, în care a jucat alături de Spencer Tracy (al cărui rol a fost preluat în remake-ul filmului de către Steve Martin). Probabil că i-a plăcut să lucreze la pelicula respectivă, căci pe parcursul vieţii, Liz a păşit spre altar de nu mai puţin de opt ori, cu şapte bărbaţi diferiţi. (Pe Richard Burton l-a iubit mai mult probabil, pentru că s-a căsătorit cu el de două ori.) Prima ei nuntă a avut loc în anul 1950, pe când avea numai 18 ani, iar ultima dată a fost mireasă în 1991, la vârsta de 59 de ani. Ca un tribut pentru frumuseţea şi eleganţa ei, iată aici rochiile lui Elizabeth Taylor.

teilor.ro

Rochiile lui Elizabeth Taylor

Rochiile lui Elizabeth Taylor

Pe data de 6 mai 1950, Elizabeth i-a spus “Da” lui Conrad “Nicky” Hilton, moştenitorul lanţului hotelier Hilton, membru al aceleiaşi familii din care fac parte Nicky şi Paris. La vârsta de 18 ani, mireasa a ales o rochie specifică momentului pentru ceremonia la care au fost invitaţi nu mai puţin de 700 de prieteni şi de membri ai familiei. Rochia a fost creată de Helen Rose, cea care a creat şi rochia în care Grace Kelly a devenit Prinţesa de Monaco, precum şi rochia pe care a purtat-o Elizabeth la nunta din filmul Tatăl miresei. Rochia de la nunta cu Nicky Hilton a fost vândută în 2013 la o licitaţie cu 187.931 de dolari.

Rochiile lui Elizabeth Taylor

După o căsnicie de numai un an cu Nicky Hilton, Elizabeth s-a căsătorit cu Michael Wilding în Londra, în anul 1952. Wilding era cu 20 de ani mai în vârstă decât ea, aşa că tânăra mireasa a ales un costum conservator cu guler alb pentru ceremonie. Şi acesta a fost creat tot de Helen Rose.

Rochiile lui Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor a spus despre cel de-al treilea soţ al ei, Michael Todd, că a fost “una dintre marile iubiri ale vieţii ei, împreună cu colecţia ei de bijuterii şi Richard Burton”. Cuplul s-a căsătorit în Acapulco, Mexic, unde mireasa a purtat o rochie dramatică cu glugă, din mătase şi organza, precum şi un inel de logodnă de 29 de carate. Aceasta a fost singura ei căsnicie care nu s-a încheiat cu un divorţ. Michael Todd a murit tragic într-un accident aviatic în anul 1958.

teilor.ro

Rochiile lui Elizabeth Taylor

Următorul soţ al lui Elizabeth Taylor a fost Eddie Fisher – cel mai bun prieten al lui Michael Todd şi soţul lui Debbie Reynolds, care fusese domnişoară de onoare la nunta lui Liz cu soţul anterior. În loc de inel de logodnă, Fisher i-a oferit o brăţară de logodnă de 40 de carate. Cei doi s-au căsătorit într-o sinagogă din Las Vegas, iar Elizabeth a purtat o rochie atipică de mireasă, din mătase verde, cu mâneci lungi şi o glugă elegantă.

Rochiile lui Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor şi Richard Burton s-au cunoscut pe platourile de filmare de la Cleopatra şi au început o relaţie de dragoste tumultuoasă. Prima dată s-au căsătorit în Montreal în 1964. Rochia galbenă de mireasă a lui Liz a fost creată de scenografa de la filmul Cleopatra, Irene Sharaff. A completat look-ul cu crini şi zambile, şi-a împletit părul şi a purtat o broşă Bulgari cu diamante şi smaralde. Richard Burton spunea cândva despre ea: “Singurul cuvânt pe care Elizabeth îl ştie în italiană e Bulgari.”

Rochiile lui Elizabeth Taylor

După 10 ani dramatici petrecuţi împreună, Liz şi Richard au divorţat în 1974. După 16 luni însă, s-au căsătorit din nou în Botswana. De această dată, mireasa a purtat o rochie în mai multe culori, împodobită cu pene, creată de Gina Fratini. Cuplul va divorţa din nou în anul 1976.

Rochiile lui Elizabeth Taylor

Cea de-a şaptea şi cea mai liniştită nuntă a lui Liz a fost cu senatorul John Warner. Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii restrânse, la ferma lui din Virginia, în luna decembrie a anului 1976. Mireasa a purtat o rochie violet din caşmir şi o haină de blană, precum şi un turban.

teilor.ro

Rochiile lui Elizabeth Taylor

Ultima dată Elizabeth Taylor s-a căsătorit cu Larry Fortensky, când mireasa avea 59 de ani. Ceremonia a avut loc la casa lui Michael Jackson din Santa Ynez Valley, California. Taylor a purtat o rochie Valentino din dantelă galben pal atunci când s-a căsătorit cu ultimul ei soţ, în faţa unor invitaţi precum Liza Minnelli, Eddie Murphy, Nancy Reagan, George Hamilton, Macaulay Culkin şi Brooke Shields. Cuplul a divorţat cinci ani mai târziu.

Iată aici câteva rochii de mireasă celebre din istorie.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment