Rochiile de mireasă musulmane

Fie că ești o mireasa care urmează să se căsătorească în această religie sau pur și simplu îți dorești o rochie de inspirație musulmană pentru nunta ta, te afli în locul potrivit. Rochiile de mireasă musulmane au un stil și un farmec cu totul special, pentru că acoperă aproape tot corpul viitoarelor soții, însă sunt împodobite cu accesorii, bijuterii și flori superbe, care conferă întregului look un iz luxos.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Rochiile de mireasă musulmane

Brand-ul Modnaya Odejda oferă o gamă largă de rochii musulmane, fie ele de zi, de seară sau de mireasă, precum și costume pentru bărbați. În plus, vă puteți inspira sau puteți chiar achiziționa de la ei accesorii pentru cap, buchete de flori, turbane și pantofi, în același stil exotic.

Până atunci însă, iată câteva informații despre rochiile de mireasă musulmane, precum și despre nuntă la musulmani.

rochiile de mireasă musulmane

Sursă: Yaz the Spaz

Ceremonia de nuntă în Islam se numește Nikah și durează trei zile. Prima este ceremonia mehendi, unde mireasa poartă rochii în culori puternice sau fuste lungi și bluze largi. Culoarea preferată de miresele musulmane este galbenul, iar ceremonia din această primă seară are drept scop aplicarea de tatuaje cu henna pe mâinile ei. Ea se așează pentru acest ritual sub o dupatta galbenă, ținută de prieteni și de rude.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
rochiile de mireasă musulmane

Dupatta galbenă by Dupatta Bazaar

În ziua propriu-zisă a nunții, cea a ceremoniei Nikah, mireasa poartă de obicei o lehenga cu pliuri într-o culoare puternică. Rochiile pentru acest eveniment sunt foarte decente și elegante, cu un voal de diferite mărimi. Acesta poate acoperi parțial chipul sau îl poate lăsa la vedere. În mod tradițional, culoarea preferată de mirese este roșul aprins, cu o bluză brodată cu auriu. O dupatta (voalul) este așezată pe capul ei și prinsă cu grijă în jurul umerilor și taliei.

Mireasa musulmană, precum și invitatele la nuntă, poartă multe bijuterii de aur sau de argint cu multe pietre prețioase sau semiprețioase. Accesoriile lor preferate sunt cerceii tradiționali mari și rotunzi, numiți Kundala, și brățările pentru gleznă, numite Nupura, precum și Dekdaman, un accesoriu elegant pentru cap. Foarte populare sunt colierele cu gravuri complexe, brățările mari și grele din aur, numite Kach Koor și Bingar, și brățările din aur cu pietre prețioase, numite Manthoora. Look-ul de mireasă pentru Nikah nu este însă complet fără remarcabilul Veja Daman, legat la încheietură și împodobind degetele miresei.

Rochiile de mireasă musulmane sunt arareori albe. În țările estice, rochiile pentru Nikah pot fi albe sau în nuanțe deschise, dar în India și în Pakistan sunt la modă rochiile cât mai colorate pentru ziua cea mare. Dacă vrei numai să te inspiri din stilul musulman pentru rochia ta, iată mai jos câteva modele superbe.

rochiile de mireasă musulmane

Sursă: Hijab Styles by Nada

 

rochiile de mireasă musulmane

Sursă: mdrakeley

 

rochiile de mireasă musulmane

Sursă: Humaira Waza

 

rochiile de mireasă musulmane

Sursă: Yaz the Spaz

 

Dacă îți dorești un look elegant și luxos pentru ziua cea mare, dar nu neapărat de inspirație musulmană, poți arunca o privire peste aceste rochii argintii de mireasă.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Adauga un comentariu

Leave a Comment