Rochii scurte de mireasă

E oficial: rochiile de mireasă scurte nu mai sunt un subiect tabu, ci nişte piese vestimentare foarte la modă pentru miresele care nu îşi doresc o nuntă tocmai tradiţională. Acestea au devenit populare de mult, tocmai în anii ’60, fiind promovate de celebrităţi de la Hollywood precum Audrey Hepburn, Sharon Tate şi Raquel Welch – anii ’60 au reprezentat totuşi era fustelor mini! De atunci, rochia mini de mireasă şi-a mai făcut apariţia în câteva ocazii notabile, fiind purtată de mai multe vedete îndrăgite. Anul acesta, chiar o membră a familiei regale de Monaco, Charlotte Casiraghi, a făcut această alegere. Aşadar, se pare că trendul revine în atenţia publicului, aşa că am ales să vă prezint câteva dintre cele mai frumoase rochii scurte de mireasă purtate de celebrităţi.

Rochii scurte de mireasă

Rochii scurte de mireasă

Cindy Crawford s-a căsătorit cu Rande Gerber pe Paradise Island din Bahamas şi a devenit o adevărată inspiraţie pentru miresele care optează pentru o rochie scurtă. Piesa vestimentară aleasă de Cindy a fost o rochie boemă din dantelă creată de John Galliano, pe care nu a vrut să o accesorizeze cu vreo pereche de pantofi sau de sandale, preferând să păşească desculţă spre altarul improvizat pe plajă. Cindy a declarat într-un interviu că a vrut să arate la nuntă “ca cea mai bună versiune a fetei alături de care Rande iubeşte să se trezească în fiecare dimineaţă.”

Rochii scurte de mireasă

Atunci când s-a căsătorit cu regizorul Roman Polanski, în Londra, în anul 1968, actriţa Sharon Tate a purtat o rochie mini din mătase de culoarea fildeşului. Aceasta avea un guler înalt, decorat cu fundiţe albastru deschis din catifea, prezente şi pe mânecile lungi, şi talie înaltă. Piesa purta semnătura lui Alba, care a mai creat rochii pentru Tate, dar şi pentru Elizabeth Taylor. Pentru a completa look-ul şaizecist, mireasa a purtat bucle împodobite cu fundiţe şi cu flori. Rochia se află în prezent la Haunted Museum, unde există şi nenumărate obiecte care au aparţinut Familiei Manson, care a ucis-o în anul 1969, când era însărcinată.

Rochii scurte de mireasă

Yoko Ono s-a căsătorit cu John Lennon în anul 1969, în cadrul unei ceremonii restrânse. Având mereu un look special, Yoko nu a fost niciodată o persoană convenţională şi nu i-au plăcut tradiţiile. Aşadar, pentru ziua nunţii, a ales o ţinută casual, în ton cu ceremonia lor modestă: scurtă, cu mâneci trei sferturi şi o fustă în straturi, precum şi ochelari de soare supradimensionaţi, pălărie albă, jambiere şi pantofi sport. Şi-a lăsat părul negru desprins pe umeri, epitom al miresei hippie din anii ’60.

Rochii scurte de mireasă

Pentru nunta ei, Whitney Port a lucrat cu Ashi Studio, o casă de modă libaneză. Designer-ul Mohammed Ashi a creat special pentru ea o rochie scurtă cu trenă şi cu mâneci lungi, a cărei dantelă a fost împodobită cu mărgele argintii şi cu perle. Acesta a declarat că piesa a fost inspirată de un candelabru vintage din Veneţia şi Florenţa. Acest tip de rochie este perfect pentru miresele care doresc un element de tradiţie, reprezentat aici de trenă, dar vor să se simtă şi suficient de confortabil pentru a se mişca şi a dansa. De asemenea, rochia poate avea în faţă o bucată detaşabilă de material, care să o transforme dintr-o rochie tradiţională într-o rochie mini foarte chic. Ca să nu mai spunem că o rochie scurtă lasă la vedere şi superbii pantofi pe care i-ai ales pentru ziua cea mare!

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

2 Comentarii

Leave a Comment