Rochii de mireasă din jurul lumii

Cele mai multe mirese din zilele noastre, oriunde ar trăi ele, optează pentru rochia albă de mireasă, cea specifică țărilor din Vest. Chiar și așa, dacă ai origini japoneze sau pakistaneze, poate că nu vrei să porți rochia clasică albă. Sau poate că ești româncă get-beget, dar vrei să te inspiri, pentru nunta ta atipică, din rochiile tradiționale ale altor popoare de pe glob. Deși nu recomand să faceți ca în cultura nigeriană, unde toți oaspeții poartă vestimentație asemănătoare cu a mirelui și a miresei, pentru a-și arăta susținerea față de ei, mi se pare că o rochie de inspirație exotică este o idee foarte interesantă care merită exploatată. Așadar, iată câteva dintre cele mai frumoase rochii de mireasă din jurul lumii.

teilor.ro

Rochii de mireasă din jurul lumii

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: indiamart

  1. India

Rochia de mireasă indiană se numește saree și este împodobită cu motive detaliate din sfera naturii, precum păsări, animale sau plante. Unele rochii de mireasă, cele mai sofisticate, sunt țesute cu adevărate scene și abstractizări stilizate. Sunt de obicei confecționate din mătase și pot avea orice culoare îți place ție.

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Pinterest

  1. Austria

Miresele austriece poartă rochii splendide de basm, confecționate din materiale fabuloase și ornate cu tot felul de modele. Cel mai important însă este voalul, care trebuie să fie cât mai lung posibil, pentru că se crede că o protejează pe mireasă de spiritele rele.

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Flickr

  1. Indonezia

În Indonezia și de fapt în tot sud-estul Asiei, rochia de mireasă tradițională se numește kebaya. Cel mai adesea este confecționată din mătase sau din bumbac subțire și este împodobită cu motive florale. Mireasa o poartă de obicei cu un sarong specific, numit batik kain panjang.

teilor.ro

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Bored Panda

  1. Japonia

Miresele japoneze pot alege să poarte un fel de robe colorate, numite iro-uchikake, peste kimono-ul alb. Culorile preferate de ele sunt stacojiul, portocaliul și auriul.

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Deemas Fashion

  1. Pakistan

În Pakistan, rochia de mireasă se numește lehenga și este lungă, plisată și împodobită cu modele luxoase. Rochia este prinsă în talie cu o panglică, iar partea de jos a spatelui rămâne goală. Adesea, este purtată împreună cu o dupatta din șifon sau din crep – aceasta este eșarfa mare purtată pe cap.

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Pinterest

  1. Malaysia

În Malaysia, pe parcursul ceremoniei de nuntă, care durează mai multe zile, mireasa poartă un hijab și o rochie din songket, care este un material gros lucrat cu fir auriu sau argintiu.

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Pinterest

  1. Nigeria

Așa cum vă spuneam la începutul articolului, membrii familiei nigeriene poartă cu toții costume asemănătoare, făcute din același material. Aceste haine se numesc aso-ebi, în traducere liberă, haine de familie. Tradiția este răspândită în Nigeria, dar și în alte țări din Africa.

teilor.ro

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Pinterest

  1. Sri Lanka

În Sri Lanka, mireasa tradițională poartă fie o sari, fie o osaria, care este o sari prinsă în talie și cu mai multe pliuri. Rochia este aurie, crem sau roșie și este împodobită cu fire aurii, cu perle și cu paiete. În plus, mireasa poartă în ziua nunții 21 de bijuterii, incluzând accesoriile pentru păr, inelele, brățările, cerceii, colierele și pandantivele.

rochii de mireasă din jurul lumii

Sursă: Coconut

  1. Filipine

Miresele din Filipine poartă de obicei o baro’t saya. Acesta este un costum format din două piese: o bluză transparentă cu mâneci lungi, fără guler, numită baro, și o saya, care este o fustă lungă până în pământ. Unele mirese accesorizează rochia cu un evantai numit pamaypay și cu saboți din lemn numiți bakya.

Te poți inspira pentru rochia ta de mireasă și din câteva dintre cele mai frumoase rochii de mireasă musulmane.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

  • […] Fie că ești o mireasa care urmează să se căsătorească în această religie sau pur și simplu îți dorești o rochie de inspirație musulmană pentru nunta ta, te afli în locul potrivit. Rochiile de mireasă musulmane au un stil și un farmec cu totul special, pentru că acoperă aproape tot corpul viitoarelor soții, însă sunt împodobite cu accesorii, bijuterii și flori superbe, care conferă întregului look un iz luxos. […]

Leave a Comment