Rochii de mireasă din filme I

Fiecare mireasă vrea să se simtă ca o vedetă de cinema în ziua nunţii – aşa că de ce să nu aruncăm o privire la cele mai frumoase scene de nuntă din istoria cinematografului pentru inspiraţie? La urma urmei, unele dintre cele mai memorabile secvenţe din comediile noastre romantice preferate sunt acelea când protagoniştii îşi leagă destinele în cadrul unor ceremonii romantice, neaşteptate sau extravagante. Iată câteva dintre cele mai frumoase rochii de mireasă din filme.

Rochii de mireasă din filme

Rochii de mireasă din filme

1. Frankenstein (1931)

Două cuvinte: ACEL VOAL! Poate că nu a fost cea mai confortabilă alegere pentru Elizabeth (Mae Clark) în filmul din 1931, când scopul ei era să scape de monstrul lui Frankenstein, nu neapărat să facă nuntă, dar piesa vestimentară cu mâneci lungi din dantelă creată de Vera West rămâne una dintre rochiile de mireasă emblematice ale cinematografului hollywoodian.

Rochii de mireasă din filme

2. It Happened One Night (1934)

Ellie Andrews, interpretată în filmul din 1934 de către Claudette Colbert, a purtat o rochie de mireasă tip sirenă, senzuală dar romantică în acelaşi timp. Rochia creată de designer-ul Robert Kalloch era din mătase, cu o superbă răscroială împodobită cu flori, şi îi scotea actriţei formele în evidenţă, creând look-ul unei mirese diafane şi elegante.

Rochii de mireasă din filme

3. Bride of Frankenstein (1935)

Cine spune că nu poţi fi înspăimântătoare şi chic în acelaşi timp? Pentru rolul ei de parteneră a monstrului în filmul horror din 1935, Elsa Lanchester a purtat o superbă rochie de mireasă cu pelerină creată de Vera West. În film, se menţionează faptul că rochia este încropită din aşternuturi chirurgicale şi bandaj. Asta da sursă de inspiraţie pentru o mireasă gotică!

Rochii de mireasă din filme

4. Carefree (1938)

În anul 1938, Edward Stevenson şi Howard Greer au creat o rochie de mireasă potrivită tuturor timpurilor. Rochia purtată de Amanda Cooper, interpretată de Ginger Rogers în comedia romantică muzicală Carefree, este foarte modernă: pliurile din dantelă sunt foarte la modă în ceea ce priveşte rochiile de mireasă, aşa că putem spune că designerii din anii ’30 au fost nişte vizionari.

Rochii de mireasă din filme

5. Gone With The Wind (1939)

Ce este de apreciat la designer-ul Walter Plunkett este faptul că a fost extrem de atent la indiciile date de scenariu despre cum trebuia să fie rochia de mireasă a lui Scarlett O’Hara (Vivien Leigh) şi nu s-a abătut de la ele, creând o piesă foarte teatrală din acest punct de vedere. Scarlett şi Charles Hamilton se căsătoresc în grabă, pentru că mirele pleca la război, aşa că mireasa a împrumutat rochia mamei ei, neavând timp să îşi coasă ea una specială. Aşa că Walter Plunkett a creat o rochie cu câteva numere prea mare pentru Leigh, pentru a susţine povestea.

Rochii de mireasă din filme

6. Dark Victory (1939)

Bette Davis nu numai că a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul Judith Traherne din filmul Dark Victory, din 1939, dar actriţa a declarat că a fost rolul ei preferat. Şi probabil faptul că a avut şansa să poarte această rochie de mireasă cu spatele gol şi cu fustă cu tul, în mai multe straturi, creată de designer-ul Orry-Kelly, a făcut rolul şi mai plăcut. O beretă albă şi un şirag delicat de perle au completat look-ul nupţial.

Iată aici episodul III din seria Rochii de mireasă din filme.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

Leave a Comment