Rochia scurtă de mireasă, o alegere îndrăzneață

Rochia scurtă de mireasă, controversată și îndrăzneață

Rochia scurtă de mireasă

Rochia scurtă de mireasă

Dorită de orice femeie, rochia de mireasă continuă să fascineze de secole. Rochia scurtă de mireasă, nu a fost de-a lungul timpului o alegere comună, fiind aleasă să fie purtată de femei cu caractere puternice, care au marcat istoria modei prin prezența lor.  De la rochia de mireasă din mai multe rânduri de drapaje, purtată de mirese in Egiptul Antic, până la extravaganta rochie de mireasă din pene de struț, prezentă pe podiumurile marilor case de modă în 2019, rochia de mireasă a traversat secolele scriind istorie.  Rochia de mireasă nu s-a înscris nici măcar în trecut într-un anumit tipar, a variat ca formă, culoare, material, reflectând pe rând clasa socială, principiile religioase sau statutul social al celei care o poartă. În 1920 non-conformista Coco Chanel, cea care si-a pus amprenta pentru totdeauna în istoria modei, a revoluționat complet conceptul rochiei de mireasă, prezentând publicului controversata Rochia scurtă de mireasă,  a păstrat culoarea albă și i-a atasat o trenă lungă, dar a distrus tabu-uri și a marcat schimbarea rolului femeii în societate. Rochia scurtă de mireasă, o alegere îndrăzneață chiar și în prezent este totuși o alegere plină de eleganță.

Rochia scurtă de mireasă

Rochia scurtă de mireasă

Astăzi rochia de mireasă a ajuns să reflecte mai mult ca oricând preferințele și dorințele miresei iar rochia scurtă de mireasă reprezintă mai mult ca niciodată, femeia, visătoare, capricioasă, modernă, puternică. Cu toate acestea cele mai purtate rochii în ziua nunții ramân tot rochiile lungi, poate fiindcă avantajează  mai multe tipuri de siluete, poate fiindcă am fost crescute cu imaginea rochiei albe, lungi, diafane, coborâte parcă din povești cu Feti Frumoși și Ilene Cosânzene. Poate fiindcă în mentalitatea colectivă există constrângeri de ordin religios. Cât despre cele din urmă aș vrea să menționez că nu sunt impuse de către Biserică ci sunt mai degrabă o superstiție care a ajuns să se confunde cu o normă religioasă, personal am dezbătut cu mai mulți preoți acest subiect și răspunsul a fost de fiecare dată același: rochia de mireasă purtată în fața altarului, lungă sau scurtă trebuie să fie decentă.

De ce să alegi rochia scurtă de mireasă pentru ziua cea mare?

Este vaporoasa, ușor de îmbrăcat și foarte practică

Este perfectă pentru o nuntă în aer liber integrându-se perfect intr-o atmosferă dinamică.

Este mult mai comodă decât o rochie lungă

Are un preț mai mic decat o rochie din aceeasi categorie de calitate, dar lungă.

De ce sa alegi rochie scurta de mireasa? In primul rand fiindca simti ca te reprezinta.

Celebritati care au ales sa poarte rochia scurtă de mireasă pentru ziua nuntii

Jacqueline Kennedy– Rochia lungă purtată la nunta cu John Kennedy a intrat  in istoria modei, dar Jaquellin a declarat ulterior cât de mult a urât această rochie, iar pentru ce-a de-a doua nuntî, cea cu magnatul grec Aristotel Onassis, a renunțat la stilul clasic si a purtat o rochie mini Valentino, influențând încă o data  istoria modei și  aducând rochia scurtă de mireasă în atenția întregii lumi.

Sophia Loren , sofisticata actriță a ignorat toate elementele tradiționale și a ales o  rochie albă, simplă cand s-a căsătorit cu Carlo Ponti, în 1966.

Keira Knightley a purtat în ziua nunții   superba rochia scurtă de mireasă, din colecția Chanel Haute Couture. Actrița a fost surprinsă “reciclând” rochia de mireasă, pe care a ales să o poarte  accesorizată  diferit la alte două evenimente.

Una dintre cele mai iconice rochii de mireasă purtate de-a lungul timpului a fost rochia scurtă albă, cu maneci bufante purtata de nimeni alta decât Audrey Hepburn.

Rochia scurtă de mireasă

Rochia scurtă de mireasă

Fie că alegi să porți o rochie mini îndrăzneață sau una simplă până la genunchi dintr-un material diafan, accesorizeaz-o cu un zâmbet larg și aminteste-ți  cuvintele lui Coco Chanel “Pentru a fi de neînlocuit trebuie să fii diferit.”

Esti in cautrare de modele rochie scurta de mireasa? Iata mai jos cateva recomandari de magazine unde poti gasi modele rochie scurta de mireasa pentru cele mai capricioase gusturi.

https://www.lanovia.ro/

https://www.miamastore.com/ro/15-rochii-de-mireasa-scurte

https://www.olx.ro/moda-frumusete/haine-dama/rochii-de-mireasa/q-rochie-mireasa-scurta/

Iar acum te invit pe pagina StudioBlitz pentru vizionarea unor clipuri de nuntă pline de emoție.

Despre autor

C. Alina

3 Comentarii

Leave a Comment