Preotul nepotrivit pentru cununia religioasa

Trebuie sa va ganditi bine inainte de a alege preotul care sa va casatoreasca. Este important sa luati in calcul mai multe persoane inainte de a alege persoana care vi se pare cea mai potrivita. Desigur, daca voi cunoasteti deja un preot despre care stiti cu certitudine ca este cel indicat sa oficieze cununia religioasa, atunci totul este usor. Insa sunt multe cupluri care iau mai greu o astfel de decizie. Poate fi preotul care v-a botezat, care i-a cununat pe parintii vostri etc? Insa cum ramane cu preotul nepotrivit pentru cununia religioasa?

Preotul nepotrivit pentru cununia religioasa

Din pacate, sunt unele cupluri care realizeaza dupa nunta ca nu au ales preotul potrivit pentru a-i casatori. Realizeaza in timpul slujbei ca unele lucruri nu au fost compatibile cu asteptarile lor. Si da, exista si preoti care nu iti dau senzatia ca te afli la o cununie religioasa. Asta deoarece fac totul mecanic. Desigur, respecta un anumit scenariu, stiu ce au de facut. Insa lipseste acel ceva care nu te poate face sa te deconectezi si sa te concentrezi numai asupra slujbei. Unii spun ca acei preoti nu au har, ca nu toti barbatii care vor sa intre in slujba lui Dumnezeu il au. Poate asa este, poate ca nu. Insa este importnat ca tu, ca invitat la nunta, sau ca mire ori ca mireasa, sa simti acea conexiune cu divinitatea in momentul in care se desfasoara slujba. Numai in felul acesta te poti bucura din tot sufletul de ceea ce se intampla, de momentul la care participi.

Preotul nepotrivit pentru cununia religioasa

Community in Mission – Archdiocese of Washington

Insa un preot care are privirea pierduta undeva, intr-un punct invizibil si care spune anumite cuyvinte bine invatate pe parcursul mai multor slujbe oficiate, nu te poate face sa simti toate lucrurile despre care am vorbit mai sus. De asemenea, am asistat la slujbe in cadrul carora preotul vorbea atat de repede, incat nu aveai cum sa intelegi ceva. Daca din toata slujba intelegeai doua sau trei cuvinte, te puteai considera un om extrem de norocos.

CITESTE SI: Emotiile din timpul cununiei religioase
CITESTE SI: Cum sa ai o cununie religioasa fara probleme

Preotul nepotrivit pentru cununia religioasa

Alexis Jaworski

In astfel de situatii, cu siguranta nu ai cum sa te simti aproape de Dumnezeu sau de cele sfinte. Preotul, chiar daca face slujba tinand cont de un anumit scenariu care se repeta la fiecare cununie religioasa, trebuie sa te faca sa simti acea conexiune spirituala cu divinitatea. Am vazut invitati care se mutau de pe un picior pe altul in timpul unei slujbe religioase care evident ii plictisea, care se uitau la ceas sau pur si simplu scoteau teefoanele din buzunare ori din geanta pentru ca nu aveau cum sa se concentreze asupra slujbei. Si chiar si mirii au fost amuzati la un moment dat de atitudinea preotului. “Bine ca macar s-au distrat”, spune cineva. Insa nu este bine deloc. Mai ales daca atunci cand spui “DA” in fata lui Dumnezeu, nu ceremonia, ci modul in care este oficiata de preot, te amuza. Unii i-ar condamna pe miri, ca nu sunt suficient de credinciosi, ca nu iau in serios slujba, insa preotul clar nu le-a venit in ajutor.

Iar acum, la final, dupa ce ai aflat cateva informatii despre preotul nepotrivit pentru cununia religioasa, te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

2 Comentarii

Leave a Comment