Petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor

Petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor

Nunta – cea mai importanta zi din viata unei persoane, in care se sarbatoreste alaturi de familie si de prieteni legatura creata cu persoana iubita, cu sufletul pereche. Dar inainte de nunta, inainte de petrecerea propriu-zisa, multe cupluri mai au o mica petrecere, in care se sarbatoreste ultima noapte de burlacie, de “libertate”, alaturi de cei mai apropiati prieteni, petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

www.ramayana.ro

petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor

Se crede ca traditia legata de petrecerea burlacilor a inceput inca din perioada antica, in secolul 5 i. Hr, pe vremea spartanilor. Ei ar fi fost primii care au sarbatorit ultima noapte a mirelui ca burlac. Ceilalti soldati organizau o cina pentru a-l sarbatori pe mire. De atunci, petrecerile burlacilor au evoluat si au aparut noi traditii si activitati organizate de cavalerul de onoare, de cel mai bun prieten al mirelui sau de cei mai apropiati prieteni ai sai.
Petrecerea burlacitelor a aparut abia prin anii ’60, cand femeile, sustinute de miscarea feminisat din acea perioada, s-au hotarat sa organizeze pentru ultima noapte de burlacie petreceri cu activitati asemanatoare cu cele ale petrecerii burlacilor.
Acum, unele cupluri organizeaza o petrecere comuna,,Petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor”, pentru mire si mireasa, mai “linistita”, alaturi de prietenii comuni, in care se desfasoara activitati comune pentru femei si barbati sau tot felul de competitii si concursuri. Dar tot mai populare raman petrecerile paralele, in care fiecare burlac/burlacita profita de ultimele ore de “libertate” si va face ceea ce considera ca ii va fi interzis de catre sot/sotie dupa nunta. Aceste petreceri,, Petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor” se desfasoara chiar in acelasi timp, in locuri diferite, fie in cluburi, baruri, fie in tot felul de locatii trasnite, neobisnuite.
Indiferent de tipul de petrecere ales si de activitatile ce se vor desfasura in cadrul ei, mirii trebuie sa se simta bine in ultima noapte de burlacie alaturi de prieteni, dupa toate pregatirile legate de nunta si inainte de agitatia de dinaintea ei.

www.viitoaremireasa.ro

Petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Adauga un comentariu

Leave a Comment