Pastrezi buchetul de mireasa dupa nunta?

Nunta este un eveniment unic si este firesc ca fiecare mireasa sa isi doreasca sa pastreze cat mai multe amintiri legate de ziua aceasta. Multe dintre ele raman in suflet, dar altele pot fi fizice, palpabile, vizibile si doar o privire aruncata spre ele o va purta pe cea care a fost candva mireasa in trecut, o va intoarce la ziua aceea in care a fost mireasa, la ziua in care a devenit sotia barbatului iubit, la ziua in care noua ei familie s-a nascut in fata lui Dumneze, in prezenta oamenilor dragi. Sunt femei care se intreaba daca pastrezi buchetul de mireasa dupa nunta, fiindca isi doresc sa aiba aproape cat mai multe amintiri de la marele eveniment. Raspunsul nu este unul simplu, deci haideti sa aflam din randurile de mai jos ce se poate face daca mireasa isi doreste sa se intoarca acasa cu buchetul dupa ce nunta ia sfarsit.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Poti sa pastrezi buchetul de mireasa dupa nunta?

Nu exista nicio lege care sa te impiedice sa pastrezi buchetul, la fel cum nu exista vreo lege care sa te oblige sa renunti la el. Deci nu aici este problema. Se pare ca unele mirese prefera sa renunte la unele traditii si obiceiuri din timpul nuntii, pritre ele aflandu-se si aruncarea bcuhetului. Dar sunt rude sau prieteni care le incurajeaza sa respecte totusi traditiile, ori chiar miresele, desi ar prefera sa nu mai arunce buchetul, simt o retinere gandindu-se, poate, ca nu este in regula sa renunte la obiceiurile si traditiile care au supravietuit de-a lungul deceniilor sau chiar de-a lungul secolelor.

buchetul de mireasa

Daca nu stii cum e mai bine sa procedezi, nu uita ca inainte de orice este nunta ta, deci este bine sa faci asa cum consideri ca este potrivit pentru tine. Daca vrei sa pastrezi buchetul, poti sa il pastrezi. Daca te poti desparti de el, este in regula si varianta aceasta. Daca totusi ai vrea sa ramana la tine buchetul, dar ai prefera sa nu treci peste aruncatul buchetului, atunci exista o solutie destul de simpla: mai faci un buchet, mai mic, special pentru momentul in care mireasa trebuie sa il arunce. In felul acesta pastrezi buchetul de mireasa, dar poti sa onorezi si traditiile si obiceiurile de nunta, eviti conflictele cu rudele sau cunostintele care insista sa ai o petrecere cat mai traditionala si fiecare primeste ceea ce isi doreste.

buchetul de mireasa

buchetul de mireasa

Totusi, trebuie sa ai in vedere tipul florilor din care este facut buchetul. Daca sunt naturale, atunci in scurt timp se vor usca si lasand la o parte aspectul lor care se va schimba, sa nu uitam ca pe ele se va depune praful, le vor cadea frunzele, petalele, deci trebuie gasita o modalitate prin care sa protejezi cat mai bine buchetul de schimbarile prin care va trece in timp.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Deci daca iti doresti sa tii pentru tine buchetul de mireasa, este in regula. Fie faci altul pentru aruncatul buchetului, fie renunti cu totul la acest obicei. Este nunta ta, deci si alegerea trebuie sa iti apartina. Daca simti ca nu poti renunta la buchet, nu ar trebui sa renunti. Tu decizi daca pastrezi buchetul de mireasa dupa nunta.

Foto: Pexels

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment