Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii

V-ati logodit, asa ca urmatorul lucru la care va veti gandi este organizarea nuntii. Nu este flooare la ureche sa pui la punct toate detaliile pentru nunta perfecta, insa nu este nici imposibil. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi anumiti pasi. De asemenea, este important sa acordati atentie mai multor detalii. Astfel veti avea nunta de vis. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii

1. Anuntati ca va casatoriti. Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa ii anuntati pe ceilalti ca urmeaza sa faceti pasul cel mare. Anuntati-va intai parintii, dupa care restul rudelor si prietenii. Ar fi ideal daca ati putea sa le dati vestea personal, mai ales daca aveti o relatie deosebita sau daca locuiti la distante mici unii fata de ceilalti.

2. Permiteti-va sa visati putin cu ochii deschisi. Nu va ganditi imediat la buget, la stresul pe care il anticipati si care poate sa apara in timpul pregatirilor pentru eveniment. Doar discutati, aflati cum v-ar placea sa arate nunta voastra.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii

3. Alegeti data nuntii. Este important sa decideti cand va avea loc nunta. Poate nu veti stabili data exacta, dar stabiliti cel putin ceva estimativ. Desigur, data poate fi ulterior schimbata, daca va doriti, spre exemplu, sa organizati petrecerea de nunta intr-un local care este inchiriat in perioada in care vreti voi sa va casatoriti. Poate astfel veti dori sa asteptati pana in momentul in care vor fi disponibile anumite zile. Sau, daca sunteti hotarati sa faceti nunta intr-o anumita zi, atunci puteti cauta un alt local.

4. Stabiliti lista cu invitati. Este foarte important, deoarece in functie de numarul acestora va veti putea da seama care este localul potrivit. De asemenea, costurile sunt legate intr-o oarecare masura de acest detaliu.

5. Stabiliti bugetul. Aflati care este suma pe care va permiteti sa o invetiti in organizarea nuntii. Poate parintii vostri vor sa contribuie, sau poate nu isi permit sa faca asta. Ori vrei sa platiti voi totul. Este important sa stiti cu precizie cati bani puteti cheltui pentru a va organiza nunta.

6. Fiti atenti la detalii. Avand in vedere bugetul, notati-va toate detaliile la care trebuie sa fiti atenti. Astfel veti afla daca va veti putea incadra in buget sau daca este cazul sa renuntati la anumite lucruri, ori sa luati alte decizii care va vor ajuta sa economisiti bani.

CITESTE SI: Sfaturi pentru organizarea unei nunti reusite

CITESTE SI: De ce sa tii cont la organizarea nuntii

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii

7. Stabiliti unde va avea loc ceremonia si cand. Asta inseamna ca trebuie sa decideti care este preotul care va doriti sa va cunune si care este biserica in care veti deveni sot si sotie.

8. Fiti siguri ca ati ales bine locatia. Daca la inceput poate aveati dubii, mai tarziu trebuie sa stiti sigur care este locatia in care v-ati dori sa aiba loc petrcerea de nunta. Sau poate va doriti o nunta in aer liber. In functie de asteptarile voastre, stabiliti cu ceritudine locatia.

9. Cum ramane cu petrecerea de nunta? Stabiliti daca veti avea la nunta un DJ sau o formatie. Vorbiti dinainte cu cei care trebuie sa se ocupe de muzica la nunta voastra si asigurat-va ca sunt disponibili. De asemenea, nu uitati sa angajati unul sau mai multi fotografi, respectiv videograf/i. Sigur va veti dori sa fie surprinse momentele deosebite din cadrul nuntii. Apoi ganditi-va la cum va doriti sa fie decorat spatial in care are loc petrecerea de nunta. Stabiliti ce flori va doriti sa se afle in incapere, cum doriti sa fie amenajat localul. Si luminile sunt importante. Vreti sa aveti la nunta un joc de lumini? Va doriti, poate, ca lumina sa fie mai mult sau mai putin intensa, in functie de stilul nuntii? Si nu uitati de stabilirea meniului. Tineti cont de bucatar, de pretul meniului, de stilul nuntii etc.

Si acum, la final, dup ace ai aflat care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru organizarea nuntii, te invit sa accesezi si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta realizate de un vidoegraf profesionist.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment