Parintii se implica prea mult in organizarea nuntii. Ce este de facut?

Este bine sa stii ca in viata te poti baza pe anumite persoane. Stii ca iti vor fi alaturi indiferent de situatie, ca poti impartasi cu ei si bucuriile si tristetile. Insa uneori te poti simti si sufocat, enervat de implicarea lor excesiva in viata ta. Pentru ca totul are o limita. Si, cand vine vorba despre organizarea nuntii, spiritele se pot aprinde rapid. Emotiile, stresul, dorinta fiecaruia de a face lucururile in felul sau, pentru ca el/ea stie mai bine, toate acestea pot duce, inevitabil, la unele conflicte, la unele momente tensionate. Parintii se implica prea mult in organizarea nuntii. Ce este de facut?

Parintii se implica prea mult in organizarea nuntii. Ce este de facut?

Este bine sa existe o limita in ceea ce priveste implicarea altora in organizarea nuntii. Fiind ziua speciala a mirilor, ei trebuie sa ia deciziile. Si este evident ca tot ei vor decide cine se mai poate implica in organizarea marelui eveniment. Daca simt ca detin controlul si se pot descurca si singuri, atunci trebuie sa le comunice lucrul acesta si parintilor.

De regula parintii au tendinta sa se implice in ceea ce tine de nunta. Vor dori sa invite anumite persoane la eveniment, chiar daca mirii in unele situatiii habar nu au cine sunt acei oameni sau poate i-au intalnit o singura data in viata. De asemenea, vor avea un cuvant de spus si in privinta locatiei in care va avea loc petrecerea. Cu biserica poate fi aceeasi pooveste, la fel si cu vestimentatia.

Si, avand atatea pe cap, este firesc sa iti pierzi controlul vazand ca deciziile nu iti sunt respectate, ca parintii intervin si dau totul peste cap, motivand ca ei stiu mai bine. Da, poate asa este, poate stiu mai bine unele lucruri, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le impuna unele lucruri viitorilor miri. Sa nu uitam ca vremurile s-au schimbat si ca ceea ce functiona inainte, cand s-au casatorit ei, acum este posibil sa nu mai fie la moda.

organizarea nuntii

The Knot

Pe de alta parte, si mirii trebuie sa inteleaga ca si pentru parinti casatoria lor este importanta. Si isi doresc ca totul sa fie bine, motiv pentru care, desi fara intentie, pot da nastere unor conflicte. Si, sa recunoastem, este destul de dificil uneori sa ii faci sa inteleaga ca vrei un anumit lucru, ca iti doresti ceva ce lor nu le face placere!

Cand te afli intr-o situatie de genul acesta, orgoliile sunt ranite, sunt trantite multe cuvinte dureroase si se poate ajunge la unele situatii neplacute. Cel mai bine este sa disuctati sincer si liber cu parintii si sa sperati ca vor intelege punctul vostru de vedere. Cand ai de-a face cu persoane dificile, este mai greu sa te impui si sa nu ranesti pe cineva. Si, oricat de mult ai incerca, ei tot nu vor intelege in totalitate ce vreti voi. Da, sunt parintii vostri si ii iubiti si le sunteti recunoscatori pentru ceea ce au facut pentru voi de-a lungul timpului, dar gasiti o modalitate prin care sa ii faceti sa inteleaga ca este nunta voastra si voua trebuie sa va apartina deciziile finale. Voi ii stiti cel mai bine pe parinti, stiti cum sa le vorbiti in incercarea de a ajunge la un numitor comun. Si ceea ce poate functiona in cazul unora, este posibil sa nu functioneze in cauzul altora.

Si acum, la final, va invit si pe pagina StudioBlitz pentru a vizona clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment