Palatul Brukenthal Avrig

În acest articol veţi descoperi informaţii despre Palatul Brukenthal Avrig, palat ce reprezintă o frumuseţe arhitecturală barocă unică în România şi care oferă un cadru natural şi liniştit pentru cei care vor o nuntă deosebită, discretă, clasică, selectă şi, în acelaşi timp ieşită din comun.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Palatul Brukenthal Avrig – Edenul din Transilvania

Cunoscut ca fiind unicul palat din România cu o arhictură barocă, acest palat deţine şi o grădină amenajată în acelaşi stil. Fiind situat pe cel mai înalt punct al oraşului Avrig, la poalele Munţilor Carpaţi, palatul a rămas până în zilele noastre o superbă atracţie turistică ce ascunde între zidurile sale o istorie vastă care abia aşteaptă să fie descoperită de cei care îi calcă pragul.

Acest paradis al Transilvaniei a fost construit la sfârşitul secolului al VIII-lea şi finalizat în 1771 de către guvernatorul Samuel von Brukenthal. Este situat în oraşul Avrig, la numai 20 de km de Sibiu, la poalele Munţilor Făgăraş.

Având forma literei U, palatul găzduieşte muzeul Brukenthal cu o expoziţie de opere de artă ce cuprinde aproximativ 200 de tablouri şi 130 de gravuri. De asemenea, găzduieşte o orangerie şi trei grădini, fiecare unică în felul ei. Palatul se remarcă, înainte de toate, prin frumuseţea parcului său, parc ce a fost construit în terase ce duc spre lunca Oltului, spunându-se ca din ce parte ai privi, palatul văzându-se altfel. Este împărţit în trei domenii, fiecare fiind realizat într-un anumit stil şi anume englez, olandez sau francez. Grădina franceză se distinge prin forme exacte, existând fântâni arteziene şi sculpturi din piatră. Cea olandeză este renumită pentru minunatele flori multicolore pe care pe posedă îmbinând splendoarea primăverii cu melancolia toamnei, iar grădina engleză se remarcă prin potecile serpuite, cu pietre mici, ascunse în inima arborilor bătrâni ce datează încă de când a început construcţia palatului.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Palatul Brukenthal Avrig este situat într-o zonă plină de frumuseţi naturale şi culturale, de aceea poate reprezenta o alegere unică, originală şi deosebită pentru cei care îşi planifică nunta. Este un loc special pentru petreceri private, dar şi evenimente corporate, având un cadru clasic şi elegant. Puteţi alege între parc şi orangerie, sau de ce nu, între ambele. Orangeria dispune de două săli care pot găzdui aproximativ între 50-120 de persoane, dar, de asemenea, pentru evenimente mai mari se pot folosi corturi de diferite dimensiuni. Parcul reprezintă decorul perfect pentru nunţi, oferind posibilitatea de a organiza pentru dumneavoastră conform dorinţelor şi nevoilor tot ceea este necesar, de la servicii de catering până la artificii. Amenajarea şi pregătirea evenimentelor în aer liber se face într-un mod flexibil, degajat şi individual care vă vor face să vă simţiti ca într-un adevărat cadru de poveste. Pentru cei care doresc să îşi organizeze nunta aici, dar îşi fac griji în privinţa cazării invitaţilor, vestea bună este că orangeria dispune de 7 camere duble sau simple care oferă o vedere minunată către parc şi care vă îmbie cu liniştea din sânul naturii.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm! Cu respect, Ehipa Palatului Brukenthal Avrig

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment