Organizator la nunta. Da sau nu?

Angajam sau nu organizator pentru nunta?

Punctul de plecare in organizarea oricarui eveniment important, cu atat mai mult o nunta, este punerea la punct a unei liste de la care pornim organizarea propriu zisa. Aici intervine intrebarea care a fost la un moment dat pe buzele oricaror tineri in prag de nunta: organizam nunta pe cont propriu sau angajam un organizator?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Pentru a lamuri odata pentru totdeauna aceasta situatie si pentru a va usura de nopti nedormite, va expunem, punctual si obiectiv, aspectele pro si contra – atat pentru o nunta pe cont propriu, cat si pentru una organizata de o persoana sau o echipa de profesionisti cu experienta in acest domeniu.

 

Pe cont propriu

Pentru a organiza o nunta pe cont propriu si pentru a face din toate momentele unele de neuitat ai nevoie in primul rand de mult timp. Timp pentru research, timp pentru intalniri cu fiecare colaborator in parte (fotografi, videografi, formatie, restaurant, florarie, etc.), timp pentru decizii, implementarea lor si ulterior renuntarea la acestea in favoarea altora, de ultima ora.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Totodata, un eveniment de amploare precum este nunta poate duce la o serie de conflicte intre viitorii miri si chiar mai departe, in familiile acestora. Diferenta de gandire, de implicare, gusturile si dorintele – vor diferi de la o persoana la alta si va vor da batai de cap in organizarea nuntii voastre.

 

Pe de alta parte, organizarea unei nunti pe cont propriu va salva banii pe care in mod normal i-ati da catre un organizator. Puteti, de exemplu, sa investiti banii respectivi in ceva pe placul amandurora, cum ar fi o luna de miere intr-un resort de 5 stele, unde sa uitati de tot zbuciumul ce a insemnat organizarea nuntii.

Un alt avantaj este faptul ca nunta voastra va va reprezenta 100%. Nunta e despre voi doi, atat de asemanatori si totusi atat de diferiti. Prin urmare, chiar daca marturiile cu tema acvatica – dorinta lui nu se vor potrivi cu decoratiunile rafinate de pe masa pe care le-ai ales tu, ambele detalii va vor reprezenta pe voi exact asa cum sunteti.

Cu organizator

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Nu o sa ne ascundem dupa deget si vom mentiona, inca de la bun inceput, ca nunta cu un organizator implica un onorariu, de cele mai multe ori destul de piperat. De altfel, alegand sa lucrati cu un profesionist, in functie de flexibilitatea acestuia, este posibil sa nu permita prea multe versiuni a unei situatii – experienta lui in organizarea evenimentelor isi spune cuvantul si este deja invatat – nu impune mirilor nimic, insa sugereaza cu fermitate.

Organizator de nunti

Nunta pusa la punct de un organizator va fi de cele mai multe ori rafinata si exclusiva, insa este posibil ca personalitatile voastre sa nu fie in nici un detaliu: tie iti place verdele enorm si il vedeai integrat in detaliile decoratiunilor, insa nu a putut fi folosit pentru ca nu se potrivea cu servetele de pe masa, iar viitorului tau sot ii plac foarte mult calatoriile si si-ar fi dorit invitatii care sa fie in aceasta tema, dar, inca o data, acest detaliu nu se pupa cu restul motivelor.

Situatiile acestea sunt rare, bineinteles. De cele mai multe ori, la inceputul colaborarii cu un organizator, veti avea parte de o intalnire de consultanta, unde vi se vor pune o serie de intrabari pentru a pune la punct bazele organizarii. Dorintele voastre vor fi respectate pe cat posibil, iar rezultatul final va fi un eveniment stralucitor, impresionant – de neuitat atat pentru voi cat si pentru invitati. Un organizator te va scapa, de altfel, si de stresul de dinaintea evenimentului, implicarea voastra fiind minima in acest caz.

In incheiere, tineti cont de faptul ca in ambele situatii pot fi cai de mijloc. Chiar daca alegeti sa va organizati nunta pe cont propiu puteti angaja un organizator pentru a se ocupa doar de un anumit detaliu, sa zicem decoratiunile, iar daca ati angajat deja un organizator, puteti stabili de la bun inceput care sunt ariile in care se poate implica si in cele in care preferati sa poarte amprenta voastra!

Te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri de nunta ce te pot inspira pentru nunta ta atat in materie de rochii cat si alte elemente importante.

Despre autor

Pricop Alexandra

Leave a Comment