Obiceiuri dăunătoare tenului

Pielea, cel mai mare organ al corpului, are nevoie de îngrijire, însă de o îngrijire și mai atentă are nevoie tenul tău. Poate nu te-a interesat așa de mult de tenul tău înaine sau poate nici nu te-ai gândit că există anumite obiceiuri care îi pot afecta aspectul, așadar dacă vrei să îl ajuți să își mențină suplețea și sănătatea este necesar să renunți la anumite obiceiuri. Trebuie să fii conștientă că machiajul nu va putea masca un ten care are probleme. De ce are tenul probleme? Problemele tenului pot varia de la o alimentație nesănătoasă, nopți nedormite, lipsa unei rutine până la felul în care folosești produsele de machiaj. Tu ai obiceiuri dăunătoare tenului?

Obiceiuri dăunătoare tenului

1. Nu te demachiezi seara înainte de culcare
Când vine vorba de obiceiuri dăunătoare tenului, demachierea se află printre primele. Îți dorești un ten sănătos? Atunci nu dormi niciodată machiată! Este cea mai mare greșeală pe care o poți face mai ales dacă suferi de acnee sau chiar dacă ai coșuri ocazionale. Tot machiajul pe care l-ai purtat o zi întreagă, sebumul, transpirația și murdăria se află la tine pe ten, iar pasul către o acnee de toată frumusețea este extrem de mic. Indiferent de cum arată tenul tău nu ar trebui să te culci niciodată fără să te demachiezi, nu contează dacă ești sau nu obosită. În plus, nu este igienic.

Obiceiuri dăunătoare tenului

Pinterest

2. Îți reaplici machiaj
Te gândești că vrei să arăți bine toată ziua, iar pentru ca machiajul să fie perfect încerci să aplici din nou fond de ten, pudră, blush etc. peste machiajul pe care l-ai realizat de dimineață sau cu câteva ore în urmă, însă ceea ce vei face va fi doar să îți blochezi și mai mult porii. Nu este deloc indicată această practică! Poate acum te gândești la șervețele cosmetice, însă nici ele nu îți fac prea mult bine. Până la urmă ce îți dorești? Un aspect „perfect” sau un ten sănătos?

3. Utilizarea pensulelor și a beauty blender-ului pentru aplicarea machiajului
De ceva timp a apărut acest beauty blender pe care îl vedeți în aproape toate tutorialele de machiaj, iar dacă nu vedeți un beauty blender sigur vedeți pensule. Beauty blender-ul nu este altceva decât un săculeț plin de microbi și sigur nu îți dorești așa ceva pe ten. Imaginează-ți numai că așa cum arată la exterior (plin de machiaj, murdărie), mai rău arată privit la microscop. Pensulele și bureții pentru machiaj nu sunt altceva decât un mediu prielnic pentru bacterii, indiferent dacă le speli des sau nu. Poate te întrebi cu ce să îți aplici machiajul dacă nu cu aceste instrumente… ei bine, degetele tale sunt cele mai bune aplicatoare de fond de ten! Spală-te mereu bine pe mâini când pui mâna pe ten. În plus, nu vei mai consuma așa de mult fond de ten.

Obiceiuri dăunătoare tenului

Pinterest

4. Prea multă exfoliere și folosirea exagerată a dispozitivului Foreo
Chiar dacă exfolierea este benefică pentru ten, căci îndepărtează celulele moarte și alte impurități, exfolierea în fiecare zi poate provoca o producție și mai mare de sebum, iritații și chiar acnee. Cu siguranță multe dintre voi ați văzut la diferite persoane publice faptul că folosesc dispozitivul foreo în fiecare zi sau de fiecare dată când curăță tenul, însă nu faci altceva decât să îți agresezi tenul prin această practică (dacă vrei neapărat să folosești acest dispozitiv, folosește-l de 2 ori pe săptămână). Pentru curățarea tenului tot degetele sunt cele mai bune, la fel ca și la aplicarea fondului de ten.

5. Nu cureți apa micelară de pe ten
Probabil tot în diverse tutoriale sau la diverse persoane publice ai observat că acestea nu spală apa micelară de pe ten. Apa micelară este destinată exclusiv pentru demachiere! Așadar, trebuie spălată de pe ten cu un produs blând pentru curățarea tenului. Nu îți imagina că dacă îți iei machiajul de pe ten cu apa micelară tenul tău este ca nou. Apa micelară nu se lasă pe ten sub nicio formă!

Obiceiuri dăunătoare tenului

Pinterest

Așadar, sper că te-am lămurit în legătură cu obiceiurile la care trebuie să renunți. Ia în considerare cele de mai sus, iar tenul tău îți va mulțumi. Obiceiuri dăunătoare tenului… tu te regăsești în lista de mai sus? Pentru un ten impecabil în ziua nunții lasă în urmă aceste obiceiuri dăunătoare tenului.

Iar acum te invit să citești și articolul Rutina unui ten sănătos.

Despre autor

Ana

5 Comentarii

Leave a Comment