Obiceiuri care îngrașă părul

Cu siguranță ți-ai dorit și tu cândva un păr des, hidratat, strălucitor, sănătos, așa cum ai văzut în reclame. Ai început să încerci tot felul de șampoane, balsamuri, produse de styling pentru a scăpa de excesul de sebum, ba chiar ai încercat să speli părul în fiecare zi și… niciun rezultat? Te-ai gândit că poate faci ceva greșit? Tot ce trebuie să faci este să analizezi ceea ce faci, obiceiurile tale, ce intră în contact cu părul și să rezolvi treptat problema. Trebuie să găsești întâi problema care cauzează îngrășarea părului și apoi și să utilizezi produse destinate tipului tău de păr. Obiceiuri care îngrașă părul? Citește rândurile de mai jos și evită aceste obiceiuri!

Obiceiuri care îngrașă părul

1. Îți speli părul prea des
Dacă ai avut sau ai un ten gras, cu siguranță ai încercat să îl speli mai des și ai folosit produse agresive în speranța că nu va mai secreta așa de mult sebum, însă rezultatul a fost exact contrar așteptărilor: și mai mult sebum într-un timp destul de scurt! Același lucru se întâmplă și în cazul părului. Dacă speli părul în fiecare zi pentru a fi curat nu vei face altceva decât să îndepărtezi uleiurile naturale necesare scalpului, iar acest lucru vine la pachet cu un exces de sebum. Poți încerca să îți speli părul de două ori (maximum 3 ori) pe săptămână. În cazul în care îți este frică să nu murdărești fața de pernă sau ca murdăria din păr să nu ajungă pe ten poți pune peste pernă un tricou pe care îl poți schimba în funcție de cum simți tu.

Obiceiuri care îngrașă părul

Obiceiuri care îngrașă părul Pinterest

2. Pui mâna în păr destul de des
Probabil ai auzit de multe ori că nu este deloc bine să pui mâna pe față sub nicio formă, ci doar atunci când te speli sau când îți aplici produse… așadar, nici părul nu este exclus de la regulă. Indiferent care este scopul, nu îți mai pune mâna în păr, toate uleiurile, mizeria de pe degetele tale vor ajunge pe șuvițe.

3. Folosești mult balsam
Pentru a evita să te trezești cu părul gras, ceea ce trebuie să faci este să aplici balsam doar pe vârfuri, fără a lua în considerare lungimea sau, mai rău, scalpul. În plus, balsamul nu trebuie aplicat într-o cantitate colosală și, de asemenea, trebuie să îl clătești foarte bine.

Obiceiuri care îngrașă părul

Pinterest

4. Folosești prea multe produse de styling
Chiar dacă fiecare produs de styling are rolul său în îngrijirea părului, acestea îți pot afecta scalpul. Așadar, nu îți trebuie prea multe produse de îngrijire: șampon, balsam și din când în când o mască.

5. Pieptăn (perie) murdar
Pieptănul este plin de mizerie, bacterii și urme de la produsele de styling folosite. Curăță mereu pieptănul de păr după fiecare utilizare, spală-l și asigură-te că îl păstrezi mereu curat. Toată mizeria (chiar dacă nu se vede cu ochiul liber, aceasta există) acumulată în pieptăn își va face loc în părul tău.

Obiceiuri care îngrașă părul

Pinterest

De asemenea, cu siguranță cunoști șamponul uscat, chiar dacă l-ai folosit sau nu; nu trebuie să abuzezi de acest șampon, ci să-l folosești cât de rar poți, în situații speciale. În cazul în care aplici diferite uleiuri pe vârfuri după baie (fie ulei de argan, fie un ulei special destinat părului) trebuie să pui în cantitate extrem de mică și să fii atentă să nu ajungă pe lungimea firului de păr. În ceea ce privește temperatura apei cu care speli părul, aceasta trebuie să nu fie nici prea caldă (deshidratează părul), dar nici prea rece, la fel ca în cazul tenului. Dacă ești adepta piscinelor trebuie să știi să este recomandat să îți protejezi părul de această apă, așa cum se întâmplă și în cazul apei sărate.

Cu siguranță îți dorești un păr hidratat, strălucitor și curat în ziua nunții, așa că evită obiceiurile de mai sus. Tu ce obiceiuri care îngrașă părul ai?

În continuare te invit să citești articolele Obiceiuri dăunătoare tenului și Trenduri care ar trebui să dispară. Iar dacă dorești să vezi fotografii cu mirese te invit pe StudioBlitz.

Despre autor

Ana

2 Comentarii

Leave a Comment