O alegere sofisticata, Smoking pentru nunta ta.

Costumul de ceremonie pentru mire, este format in mod traditional din este format dintr-o jachetă  de culoare neagră sau bleumarin, pantaloni neaparat din același material și culoare , care pentru un plus de eleganta vor fi asortați cu o vestă de ceremonie sau un brâu elegant, în funcție de modelul jachetei, o cămașă bărbătească de culoare albă, un papion, și pantofi de mire de culoare neagră, din piele lăcuită sau lustruită.Asa incepe construirea unei tinute pentru mire.  Moda se schimba insa de la an la an, si chiar daca, de obicei femeile sunt cunoscute drept fashion victim, nici barbatii nu scapa acestui pacat, iar atunci cand vine vorba de ziua nuntii lor, devin mai interesati ca oricand de aceste aspecte. Pentru ziua nuntii vrei sa iesi din tipare, sa fii poate putin atipic, sau daca din fire esti o persoana eleganta poate vrei sa duci aceasta eleganta la extrem facand din costumul de mire o alegere sofisticata. Un smoking pentru nunta ta, poate fi o alegere inspirata, insa acesta, trebuie sa stii este mai greu de accesorizat si asortat, trebuind sa urmezi niste reguli stricte in alcatuirea tinutei. Iata mai jos, cateva reguli pe care ar trebui sa le urmezi, atunci cand alegi un smoking pentru nunta ta.

Smoking pentru nunta

Sursa: Norberto Smoking pentru nunta

Smoking pentru nunta. De ce reguli  trebuie sa tii cont?

Spre deosebire de costumele clasice, smoking-urile au reverele și nasturii din satin sau materiale pretioase, au un singur nasture și de cele mai multe ori nu au clape la buzunare.  În ceea ce privește pantalonii, ei au o banda neagra tot de satin, cunoscută sub numele de vipușcă. În ultima vreme însă, regulile s-au mai relaxat așa că poți opta și pentru pantaloni fără vipușcă la smoking.

  • Un smoking este mai formal decât un costum. Trebuie sa tii cont de faptul ca Smokingul nu ar trebui să fie purtat înainte de ora 17:00.
  • Un smoking  pentru nunta , este de obicei croit în nuanțe de negru sau albastru întunecat, culoarea neagră si culorile inchise in general  fiind asociate cu superioritate și cultură.
  •   Jacketa tip smoking este croită cu rever ascuțit sau șal, iar reverele au varfurile  indreptate în sus spre umeri. Daca reverul unui costum este fabricat din aceeași țesătură ca a sacoului, reverul smoching-ului este făcut din satin, sau din mătase.
  • Un smoking nu are buzunare îndoite, acest detalii dandu-i un aer de eleganta.
Smoking pentru nunta

Sursa: Norberto Smoking pentru nunta

Ce porti daca alegi un Smoking pentru nunta,

Cravate albe sau negre,  cravata albă este cea mai formală  cea neagră este la fel de formală ca cravata albă, doar că este și destul de elegantă. Cravata neagră se potrivește cu un smoking clasic negru. Dacă evenimentul este unul semi-formal, atunci un frac accesorizat cu o cravată neagră este alegerea potrivită.

Cămașa purtată la smoking trebuie să fie neaparat  de culoare albă, fiecu guler de tip clasic sau guler aripă. Indiferent de cămașa aleasă, o mare atenție trebuie să acorzi asupra manșetei care trebuie să fie de tip franceză.

O jachetă de tip smoking, trebuie să aibă un singur buton. Acesta este semnul unui adevărat sacou smoking

Pantoful negru  este considerat perfect pentru a fi  purtat cu un smoking. Modelul cel mai potrivit de pantofi sunt pantofii oxfords.

Te poti inspira in alegerea unei tinute formale pentru nunta ta, de pe Tudor Personal Tailor, sau de ce nu, de pa pagina lui Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale.

Tot despre costumele de ceremonie am mai scris :

Costumul de ceremonie pentru mire, tot ce trebuie sa stii

Designeri romani pentru costume ceremonie

Imbracamintea mirelui si a cavalerilor de onoare

Smoking pentru nunta

Narman. Smoking pentru nunta

Smoking pentru nunta

Alexandru Ciucu. Smoking pentru nunta

Despre autor

C. Alina

Leave a Comment