Nunțile Generației Z, cum vor arăta? Exercițiu de imaginatie

Cum vor arăta nunțile Generației Z?

Uneori atinși de melancolie, facem comparații între nunțile de azi și de ieri. Plusuri și minusuri de ambele părti, ne îndepărtăm de tradiții dar câștigăm la calitatea serviciilor. O parte a generației millenialilor a ajuns deja la vârsta căsătoriilor, se pare că această generație născută în anii 80/90 a refuzat cu îndârjire căsătoriile la o vârstă fragedă, alegând să se căsătorească după vârsta de 30 de ani. Milleniali au schimbat ideea de nuntă, au renunțat la tradiții, au venit cu ideea nunților tematice, nunți în teneși, nunți în natură, nuntă organizată doar de viitorii miri fără implicarea familiei. Căsătoria la  vârsta  maturității vine deseori la pachet cu stabilitatea financiară, iar această stabilitate le-a dat millenialior dreptul de a-și face nunta dorită și a susținut creșterea calității serviciilor în acest domeniu. Generația Y,  numită și generatia millenialilor ne-a obișnuit cu poze frumos editate, cu nunți pe care generațiile trecute le puteau urmări doar în filme, dar după nunțile generației Y vin nunțile generației Z.  Care va fi viitorul nunților acestor generații?

teilor.ro

Vor exista nunțile Generației Z?

nunțile Generației Z

nunțile Generației Z

Membrii generației Z s-au născut undeva în perioada anilor 1995-2012, asta înseamnă că cei mai mari dintre ei au acum în jur de 24-25 de ani. Generațiile părinților noștri la această vârstă aveau deja copii, amintirile din ziua nunții erau demult atârnate pe perete sub forma unor portrete de familie.

Copii generației Z sunt primii născuți în mediul digitalizat și au copilărit online. Tinerii Generației Z cresc într-un mediu divers, puternic tehnologizat și vor fi mult mai flexibili chiar și decât Generația Y. Supranumită și  iGeneration, Post-Milenials, Generația Tech, Generația Net sau Nativii Digitali Generația Z,  despre generația Z se spune că va schimba  lumea.

teilor.ro

Sociologii au identificat 3 trăsături care par să definească generatia Z,  mai jos  o să fac un exercițiu de imaginație. Cum vor influența aceste trăsături nunțile generației Z?

 Nunta Tech

Tehnologia pare să facă parte din ADN-ul generației Z, nu ne putem aștepa ca nunțile lor să facă excepție de la această regulă.

Go Pro Camera în buchetul miresei, ar putea surprinde poze unice, proiecțiile video pe tortul miresei ar putea scuti viitorul cuplu de grija privind aspectul tortului, sau de ce nu o hologramă a tortului, roboți care să servească la mese, marturii printate 3D, sau de ce nu o nuntă on-line, tehnologia nu are limite iar tinerii generației Z sunt conștienți de asta.

teilor.ro

nunțile Generației Z

nunțile Generației Z

Nunta fără dar?

Spre deosebire de millenialii, tinerii din Generația Z sunt mai puțin interesați de aspectele materiale ale vieții. Un aspect esențial pentru ei, mai important decât salariul, e să aibă un plan de carieră coerent și transparent sau să-și urmeze pasiunile și să facă ceea ce le place decât să bani. Cum va influența asta nunțile lor? Toate nunțile vor fi fără dar sau dar-uri , sau lipsa resurselor financiare va influența în rău aspectul nunților?

Generația care va renunța la nunți?

Tinerii generației digitale preferă să lucreze individual neagreind munca în echipă, ori prin căsătorie formezi un fel de echipă cu cel căreia îi juri iubire veșnică. Atât de individualiștii tineri din generația Z vor putea găsi un echilibru între on-line și viața reală, între tehnologie și emoție? Nu ne rămâne decât să ne imaginăm cum vor arăta nunțile generației Z și cum vor arăta fotografiile lor. Scenarii apocaliptice s-au scris și despre milleniali, ori aceștia nu au dezamăgit, nu doar că au făcut nunți, dar datorită lor asistăm poate  la perioada din istorie cu cea mai mare diversitate în materie de nunți.  Pline de imaginație și inspirație, foarte personale, extravagante și colorate, nunțile de azi descriu cu siguranță generația Millenialilor. Intră pe pagina StudioBlitz pentru a urmări cum îsi trăiește generația actuală nunta.

teilor.ro

nunțile Generației Z

nunțile Generației Z

 

 

 

 

Despre autor

C. Alina

Leave a Comment