Nunta la romani. Superstitii

Fiecare popor are propriile superstitii cand vine vorba de nunta si nu numai. Bineinteles ca romanii nu fac o exceptie in acest sens. Si in cazul nuntilor care se fac la noi sunt destule superstitii de care mirii tin cont. Asadar, sa aruncam o privire spre nunta la romani si sa aflam care sunt superstitiile de care unii tin cont pentru a avea parte de un eveniment frumos, linistit, si de o casnicie pe masura.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Despre nunta la romani. Superstitiile de pe teritoriul tarii noastre

1. Se pare ca nu te poti logodi in anumite zile ale saptamanii. De evitat sunt zilele de marti, miercuri si vineri. Se crede ca acele cupluri care nu tin cont de acest lucru vor avea paguba.

2. Se crede ca cei care se casatoresc in luna mai nu vor avea o casnicie de lunga durata. Ea se va termina repede, asa cum se scutura florile de primavara. Preotii sunt de o alta parere. Ei considera ca nuntile se pot face atunci cand canoanele bisericesti permit acest lucru. Unii miri cred in aceasta superstitie, altii nu.

Nunta la romani

Nunta la romani

3. Mirii trebuie sa aiba mare grija de inel in timpul cununiei. Daca acesta se pierde, e semn ca cei doi vor avea o casnicie nefericita.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

4. Miresele sunt sfatuite sa aiba mare grija de buchetul de flori, sa il tina bine in mana, pentru ca daca il vor scapa, vor divorta.

5. Mare atentie si la lumanarea de cununie! Se crede ca daca aceasta se rupe in timpul cununiei, unul dintre miri nu va mai trai mult, sau cineva apropiat lor urmeaza sa paraseasca aceasta lume.

6. Tot in legatura cu lumanarea de cununie, se crede ca lumanarea care se stinge in timp ce se desfasoara cununia anunta plecarea din aceasta lume a unuia dintre miri.

7. Daca mireasa este superstitioasa si isi doreste sa se asigure ca va fi fericita, atunci ea ar trebui sa imprumute voalul altfel femei pentru marele eveniment.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
Nunta la romani

Nunta la romani

8. Sunt miri care vor sa se casatoreasca in ziua de ziua de nastere. Totusi, se crede ca acest lucru aduce ghinion mirilor.

9. Mirii se tem de ploaia care le-ar putea da peste cap nunta: sedinta foto, petrecerea, mai ales daca vor ca aceasta sa aiba loc in aer liber, transportul va fi mult mai dificil, machiajul ar putea fi stricat. Da, ploaia poate fi vazuta ca fiind un dusman al mirilor. Insa, superstitiile spun cu totul altceva. Se crede ca daca va ploua la nunta, acesta este un semn ca mirii se vor imbogati sau ca vor avea o viata imbelsugata.

10. Miresele sunt sfatuite sa isi aleaga cu mare atentie penatofii pentru nunta. Daca se vor descalta de ei sau ii vor schimba (pentru ca devin incomozi, de exemplu, sau din alte motive) vor avea ghinion in casnicie.

Acestea sunt cateva dintre superstitiile legate de nunta la romani. Unii miri cred in ele si incearca sa evite sa se intample anumite lucruri ce anunta ghinionul in casnicie, in timp ce altii sunt de parere ca aceste superstitii nu sunt reale si nu tin cont de ele. Tu in ce categorie te incadrezi?

Foto: Pexels

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment