Nuntă în alb

Moda se schimbă de la sezon la sezon, de la an la an, chiar și în materie de nunți. Alegerea unei tematici de nuntă este o alegere personală, care trebuie să aibă la bază personalitatea mirilor, iar dacă rezonezi cu eleganța și rafinamentul, atunci albul este culoarea (sau non-culoarea) potrivită pentru nunta ta; clasicul alb vine la pachet cu toate nuanțele sale de ivory, crem, nuanța laptelui, a frișcăi etc., aducând un proaspăt accent aristocratic. De asemenea, cu o asemenea culoare nu ai cum să dai greș, fiind potrivită indiferent de anotimp, dar mai ales iarna.

Nuntă în alb

1. Tematica nunții
Probabil te gândești că dacă alegi să ai o singură culoare în decor o să îți limitezi posibilitatea de a te extinde sau de a fi creativ, însă nu este deloc așa. Această tematică poate atinge stiluri diverse, cum ar fi clasic, vintage, rustic, shabby chic, romantic. Este important să ai în vedere faptul că dacă alegi ca o astfel de culoare să fie preponderentă, elementele strălucitoare sau luminoase (fie provenite de la ținute, accesorii, aranjamente florale, decor) să nu fie în exces. De asemenea, dacă vrei și alt accent de culoare, optează pentru nuanțele neutre (cum ar fi cele pastelate, aurii, argintii), pentru că acestea nu umbresc culoarea principală.

Nuntă în alb

Pinterest

2. Aranjamentele florale
Aranjamentele florale la o astfel de nuntă „all white” trebuie să respecte culoarea predominantă. Florile albe sunt diverse, așa că te poți îndrepta către trandafiri albi, crini, baby`s breath (în combinație cu alte flori sau singure), cale, orhidei etc. Alege ca pe mese să ai combinații florale sau buchete asimetrice sau simetrice curgătoare sau nu. Pentru ca totul să fie de efect poți introduce subtil frunze, elemente decorative de culoare verde.

Nuntă în alb

Pinterest

3. Decorul
Decorul se află printre elementele importante în ceea ce privește nunta, așa că fețele de masă, lumânările, sfeșnicele, vazele florilor, vesela trebuie alese cu mare atenție. În ceea ce privește împodobirea scaunelor poți opta pentru huse albe cu accente elegante; ca materiale pentru alb se pot folosi mătasea, dantela etc., acordând note de rafinament.

Nuntă în alb

Pinterest

4. Buchetul miresei
Aspectul miresei este completat de un accesoriu important- buchetul de flori. Utilizând albul, acesta poate fi realizat din diverse flori, în diverse forme pentru fiecare stil sau gust în parte. Florile care se vor încadra foarte bine în tematica „all white” sunt lalelele, bujorii, trandafirii, anemonele, baby`s breath. Trebuie să ai în vedere felul în care va arăta buchetul, pentru ca aceasta să fie totuși vizibil, nu să se „contopească” cu rochia.

Nuntă în alb

Pinterest

5. Aspectul miresei și al mirelui
Rochia de mireasă albă este clasică prin felul său, mai ales că se potrivește fiecărei personalități feminine. Printr-o astfel de tematică este clar faptul că mireasa trebuie să fie doar în alb, de la pantofi până la voal. Nu alege accesorii în culori prea aprinse, iar pentru machiaj poți opta pentru un machiaj simplu, lejer, natural, dar care să emane multă feminitate. Dacă în cazul miresei era de la bun început clar cu ce ținută își va face apariția, în cazul mirelui este puțin mai complicat; așadar, nuanța indicată este bej sau gri.

Nuntă în alb

Pinterest

Desigur, a opta pentru o singură culoare sau nuanță în tematica nunții nu este deloc ușor, ci putem spune că este o alegere îndrăzneață, care necesită timp de pregătire. Este complicat să construiești o ținută sau un decor dintr-o singură culoare fără ca anumite elemente să nu le umbrească pe celelalte, însă nu este imposibil. Nu trebuie să iei mereu în considerare tendințele, ci doar să fie ceva care să te caracterizeze.

Despre autor

Ana

1 Comentariu

Leave a Comment